14.06.2026 04:52
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: STANOVNICI BILJNIH AKVARIJUMA » Ribe
 Print Thread
Corydoras pigmeus
Dusan79
Evo da predstavim i vama novu vrstu na ovim prostorima. Uspeo sam uz par dobrih ljudi da je dovucem na nasu teritoriju Smile
Fenomenalno izgledaju, preslatki su, a za biljne su dusu dali, u odnosu na svoju familiju izgledaju stvarno pigmejno. Rastu do 3cm u duzinu. Aktivni su non stop, oni i kozice kod mene ne staju.

Evo jedne moje fotke, inace ih je jako tesko uhvatiti, jer su stvarno brzi i ultra aktivni.

img717.imageshack.us/img717/9321/akvanew1004.jpg

Mandic
Prilično interesantna vrsta. Viđao sam ih po nekim belosvetskim akvarijumima i zaista odaju lep utisak, naročito kada se nalaze u većem broju.
YouTube Video

froger
Jel bacaju ikru?

http://www.geocities.ws/dusan_kojic/index-2.html
Dusan79
Bacaju, ali obzirom na to koliki su toliko i bacaju. Nisu nesto bog zna koliko zahtevni za mrest, ali ipak traze neke uslove.

froger
Ako imas malaca - javi. Interesuje me da ih nabavim. Imam ineresantnih riba za razmenu, a naravno ako si vise zainteresovan za kintu... Smile

http://www.geocities.ws/dusan_kojic/index-2.html
Dusan79
Moze, za sada si drugi na spisku. Smile

Mandic
Evo ja sam treći. Smile

Dusan79
Dobro, samo da se zna neki red. To je najbitnije. Smile
Samo strpljivo.
Inace, sad sam bas proveravao ikru i u 90% je zdrava. Javite mi samo koliko vas interesuje, da znam dokle da primam porudzbine i dokle red da se pravi. Wait

valisnerija
moze par kom

Dusan79
Ma moze, nego samo da kazem jedno. Ovu temu sam otvorio da bi pretstavio nesto novo kod nas, a ne da bi pravio spisak za prodaju.
Naravno da je sve ok, samo kazem da se ne pretvori u vasar.
Posaljite mi poruke tog tipa na pp i nema problema.
A kad smo vec kod toga da kazem da ce riba biti za mesec dva, neki ce dobiti iz prve ture, za recimo mesec, neki kasnije, posto je interesovanje stvarno ogromno.

Hvala svima na razumevanju.

Dzo
Vidjao sam ih pre par godina, nisu bas jeftini a prilicno su mali i osetljivi... Ne bih ti preporucio da ih drzis sa Apistogramma ili slicnim ciklidima. Bolje ih odvoji sa nekim manje opasnim vrstama, nije retko da ih patuljasti ciklidi ubiju kada se mreste.

Baia
Istog su dezena kao sijamci, bas bi se lepo uklopiliSmile)) Interesovanje je veliko, ako takav bude i mrest bice njih i za nas ostale ubrzo!

Dusan79
Bice sigurno, tu nema greske. A uklopili su se sa otocinklusima fantasticno!
@ Dzo Nisu uopste jeftini, to si lepo rekao. Ali vrede.

Dusan79
Sto se tice odnosa interesovanja i mresta, velika je disproporcija prisutna. Naime od 7 zenki dobijeno je 15tak jaja, a od kojih je 8 oplodjeno. I to evo posle 5 dana su pocela da se naziru okca unutar ikre, to me je veoma obradovalo. Ali videćemo koliko će i da li će uspeti prvi mrest pigmeusa u srbiji i okruenju. Smile

shone_ns
Prijavljujem se i ja na listu čekanja... Mene moe računati za jedno 6-10 komada, kad bude javi...

krcko
Lepo si ih predstavio i, primećujem, naterao i uvoznike da se malo trgnu, pa bi trebalo uskoro da ih bude u prodaji Thumb up. Malo je neprijatno to su kolege pretvorile ovu temu u potranju-pijacu.
Ribe sam prvi put video zajedno BioBiom u prodaji u Sloveniji, pre dve godine. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
biobiofizicar
Prisecam se Krcko i da sam bio impresioniran kada sam prvi put video ove malce. I malo je falilo da ih tada cimnem za Bgd. Da nije toliki put i tolikih granica sigurno bi ih doneli.
Pohvalno je sto ce se uvoznici aktivirati po pitanju ove ribe, ali jos je pohvalnije sto je i Dule poterao mrest.

Riba vredna paznje i dobar komunalac za manje akvarijume i osetljivije biljne tepihe.

Dzo
Pa nije bas i da su preskupi... Ja sam ih pre godinu i par meseci video za nesto manje od 1.5e komad u maloprodaji u Pragu...

Bice sigurno slicna stvar kao sa Nannostomusima. Tad su u Pragu bili oko 1e u maloprodaji zatim sam ih video kod nas za 250-300din a sad im se cena spustila blizu one koja vlada u Ceskoj... Kao i kod svih ostalih riba.
Mali savet za akvariste: Ne padajte na trendove, ne lozite se na "popularno" nabavite ono sto volite i sto mozete da cuvate kako treba...

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,891 jedinstvenih poseta