|
Vasa misljenja-novi postav
|
| Biohazard |
Posted on 06.01.2013 22:14
|

Moderator
|
Pozdrav svima. Pocinjem sa planiranjem nove postavke. U podrumu sam uradio tank od rigipsa velicina mog akvariuma, i unutra sklapam novu postavku i kasnije bih je samo prebacio u akvarium. Stavicu par slika koje sada vidim da su lose ali mi se neda ponovo ici slikati Svi prijedlozi dobro dosli a naravno i prijedlozi o tome koje bi biljke ovdje lijepo legle.
|
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 06.01.2013 22:28
|

Administrator
|
Igrao sam se i ja ovako na suvo.
Neznam koliko granja i kamenja ima da se igra, ali ako ima dovoljno materijala za hard suvo skejpiranje dozvoljava beskonačno kombinovanje dok se ne istera perfekcija.
Na prvi pogled ovo izgleda korektno, ali puno zavisi i od plana sadnje biljaka.
Kod suvog skejpiranja treba uzeti u obzir i ono to viri van gabarita akvarijuma, yatim da se ostavi dovoljno prostora za biljke zadnjeg plana, a takodje treba zamisliti i kako će izgledati odrazi u bočnom staklu koji mogu jako uticati na opti utisak postavke, a koje sada ovako na suvo nisi u mogućnosti da vidi (sem ako ne koristi ogledala sa strane).
Eto par naznaka za razmiljanje, a ja bih sa ovim nastavio i dalje da se igram. Kamen ti je dobre strukture, panjevi i grane interesantnog oblika. Ja bih probao od samog harda da izvučem vie sem ako već nema u glavi kompletnu sliku sa biljkama koju mi naravno ne vidimo.... |
| |
|
|
| zander |
Posted on 06.01.2013 22:51
|

Administrator
|
Jel hardscape ostaje tako kako jeste ili ces se jos igrati sa njim.
Bilo bi zanimljivo kada bi napravio jos nekoliko varijanti pa uslikao da vidimo, mozda se nadje i neko drugo zanimljivije resenje  |
| |
|
|
| Biohazard |
Posted on 06.01.2013 23:35
|

Moderator
|
Iza panjeva do zadnjeg stakla ima dovoljno mjesta da ne naprave poveci grmovi. ima nekih 10cm lufta.
Nisam rekao da ce ostati ovako zato i trazim vasa misljenja 
Nekako sam to ovako zamislio ali naravno da cu se jos igrati ovo je tek dan 1.
ova grana u sredini se lako moze ukloniti mada ni sa njom nije lose, a bice premjestanja tu jos sigurno dok sve ne legne na svoje mjesto.
1-2. Grmovi od recimo rotale i Pogestemona stelatusa
3.Glossa
4.Blyxa
5.Tenelus
6.Staryogine
7.Mahovina ili fisidens
8.Mahovina
9.Eleocharis
|
| |
|
|
| Biohazard |
Posted on 07.01.2013 16:19
|

Moderator
|
Evo jos dvije varijante ranije od ove prvopostavljenih slika. Ali cu se jos poigrati. Kopka me dali da idem sa granama ili samo kamenje
|
| |
|
|
| Mandic |
Posted on 07.01.2013 16:36
|

Super Administrator
|
Meni se ova poslednja fotka najvie sviđa.  |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 07.01.2013 17:09
|

Administrator
|
Ajd` slozi i jednu centralnu postavku i jednu trouglasto dijagonalno padajucu iz ugla. Nekako mi ovo drvo levo na poslednjoj fotki place da svojim dugim granama legne po zemlji. Duzi deo u horizontalu, kvrga i krace grane u vis.
Probaj da vidimo...
I kod fotkanja probaj da fotku uradis sa stalka i duzom ekspozicijom (nista se ne mrda, pa moze tako) sa gornjim difuznim svetlom bez blica jer to odgovara igri svetlosti i senki kakvu ces kasnije imati u realnim uslovima pod vodom. |
| |
|
|
| Biohazard |
Posted on 07.01.2013 18:18
|

Moderator
|
Mogu sloziti centralnu i to cu pokusati mozda veceras jer radim do 22 a ako ne stignem onda sutra, a sto se slijevog panja tice slikacu ga i onako samog da vidis kakav je. Mislis da njegovo dno ide gore a ove grane dole? To u ovu ugaonu postavku? |
| |
|
|
| valisnerija |
Posted on 07.01.2013 18:24
|

član
|
Jos se tu mozes igrati tim finim korenjem,nekako bih ja za prvu varijantu,koncetrisao se na nju,preuredjivanja i ovaj luk od korena je vrh... |
| |
|
|
| alem85 |
Posted on 07.01.2013 20:11
|

član
|
Hazarde druze, meni je ova tvoja prva varijanta najbolja i bilo bi ekstra ako bi se drzao tog nekog smijera. Samos to bi ja predlozio da ovaj desni panj zamjenis za neki drug jer se ne uklapa nekako sa ova dva koja imaju specifican ovaj izgled. U svakom slucaju, ne sumnjam da ce i ovo biti jedan odlican tvoj postav :-) |
| |
|