14.06.2026 13:13
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
· juwel rio 240 [346]
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Vasa misljenja-novi postav
Biohazard
Pozdrav svima. Pocinjem sa planiranjem nove postavke. U podrumu sam uradio tank od rigipsa velicina mog akvariuma, i unutra sklapam novu postavku i kasnije bih je samo prebacio u akvarium. Stavicu par slika koje sada vidim da su lose ali mi se neda ponovo ici slikati Smile Svi prijedlozi dobro dosli a naravno i prijedlozi o tome koje bi biljke ovdje lijepo legle.
Biohazard attached the following images:
lijeva.jpg desna_1.jpg 2a_3.jpg 2_295.jpg

biobiofizicar
Igrao sam se i ja ovako na suvo.
Neznam koliko granja i kamenja ima da se igra, ali ako ima dovoljno materijala za hard suvo skejpiranje dozvoljava beskonačno kombinovanje dok se ne istera perfekcija.
Na prvi pogled ovo izgleda korektno, ali puno zavisi i od plana sadnje biljaka.

Kod suvog skejpiranja treba uzeti u obzir i ono to viri van gabarita akvarijuma, yatim da se ostavi dovoljno prostora za biljke zadnjeg plana, a takodje treba zamisliti i kako će izgledati odrazi u bočnom staklu koji mogu jako uticati na opti utisak postavke, a koje sada ovako na suvo nisi u mogućnosti da vidi (sem ako ne koristi ogledala sa strane).

Eto par naznaka za razmiljanje, a ja bih sa ovim nastavio i dalje da se igram. Kamen ti je dobre strukture, panjevi i grane interesantnog oblika. Ja bih probao od samog harda da izvučem vie sem ako već nema u glavi kompletnu sliku sa biljkama koju mi naravno ne vidimo....Wink

zander
Jel hardscape ostaje tako kako jeste ili ces se jos igrati sa njim.
Bilo bi zanimljivo kada bi napravio jos nekoliko varijanti pa uslikao da vidimo, mozda se nadje i neko drugo zanimljivije resenje Wink

Biohazard
Iza panjeva do zadnjeg stakla ima dovoljno mjesta da ne naprave poveci grmovi. ima nekih 10cm lufta.
Nisam rekao da ce ostati ovako zato i trazim vasa misljenja Grin
Nekako sam to ovako zamislio ali naravno da cu se jos igrati ovo je tek dan 1.
ova grana u sredini se lako moze ukloniti mada ni sa njom nije lose, a bice premjestanja tu jos sigurno dok sve ne legne na svoje mjesto.
1-2. Grmovi od recimo rotale i Pogestemona stelatusa
3.Glossa
4.Blyxa
5.Tenelus
6.Staryogine
7.Mahovina ili fisidens
8.Mahovina
9.Eleocharis
Biohazard attached the following image:
plan_bilja.jpg

Biohazard
Evo jos dvije varijante ranije od ove prvopostavljenih slika. Ali cu se jos poigrati. Kopka me dali da idem sa granama ili samo kamenje Smile
Biohazard attached the following images:
photo.jpg photo_2.jpg photo_1.jpg

Mandic
Meni se ova poslednja fotka najvie sviđa. Smile

biobiofizicar
Ajd` slozi i jednu centralnu postavku i jednu trouglasto dijagonalno padajucu iz ugla. Nekako mi ovo drvo levo na poslednjoj fotki place da svojim dugim granama legne po zemlji. Duzi deo u horizontalu, kvrga i krace grane u vis.
Probaj da vidimo...

I kod fotkanja probaj da fotku uradis sa stalka i duzom ekspozicijom (nista se ne mrda, pa moze tako) sa gornjim difuznim svetlom bez blica jer to odgovara igri svetlosti i senki kakvu ces kasnije imati u realnim uslovima pod vodom.

Biohazard
Mogu sloziti centralnu i to cu pokusati mozda veceras jer radim do 22 a ako ne stignem onda sutra, a sto se slijevog panja tice slikacu ga i onako samog da vidis kakav je. Mislis da njegovo dno ide gore a ove grane dole? To u ovu ugaonu postavku?

valisnerija
Jos se tu mozes igrati tim finim korenjem,nekako bih ja za prvu varijantu,koncetrisao se na nju,preuredjivanja i ovaj luk od korena je vrh...Wink

alem85
Hazarde druze, meni je ova tvoja prva varijanta najbolja i bilo bi ekstra ako bi se drzao tog nekog smijera. Samos to bi ja predlozio da ovaj desni panj zamjenis za neki drug jer se ne uklapa nekako sa ova dva koja imaju specifican ovaj izgled. U svakom slucaju, ne sumnjam da ce i ovo biti jedan odlican tvoj postav :-)

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,159 jedinstvenih poseta