14.06.2026 07:07
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Redzin aqualand
redzinald
Pozdrav svim forumasima i ljubiteljima akvaristike Wink

Da predstavim svoj akvarijum posle dva meseca bavljenja akvaristikom uopste . Akvarijum je oko 190l sa unutrasnjim filterom sa zazorom (trokomornim). Od riba su zivorotke ( ksifo, plati, molly i guppy), ribe dna 5 pandi dva paleatusa i jedan albino , tri acistrusa jedan otociniklus i jedan sijamski algar.
redzinald attached the following images:
04012013druga.jpg 04012013prva.jpg 04012013treca.jpg

biobiofizicar
Pozdrav i dobro nam dosao.
Obzirom na tvoje akvaristicko iskustvo od svega 2 meseca mogu samo reci da ti je akvarijum jako lep i bogat biljnim i zivotinjskim svetom.
Samo napred...Thumb up

redzinald
Hvala puno!!!
Da od rsvete imam 6*18w-(3*Osram 830, 1*philips aquarele,2* philips 865)

Od hemije dodajem jednom dnevno easy carbo, jednom nedeljno easy profito i jednom nedeljno makroelemente i CO2 DIY varijanta

zander
Dobro dosao na forum, drago mi je da si vec posle dva meseca bavljenja pronasao toliki broj biljaka i solidno krenuo u ovaj hobi, a lepo je i sto si pronasao ovaj forum i predstavio akvarijum Thumb up
Akvarijum solidno izgleda, za pocetnika ovo je i vise nego dobro Applause

redzinald
Hvala jos jednom za pohvale oko akvarijuma. Prija kad ovako iskusna ekipa akvarista pruzi podrskuWinkBice tu jos biljaka i promena.

redzinald
Sadasnje stanje u akvarijumu. Moze li neki savet ?
spreda.jpg iskosa.jpg

ZoSo
Dobro doao na forum!
Meni ovo sve izgleda solidno, ne znam za ta trai savet!?
Moda bi ja lično za biljni akvarijum birao druge ribice (sitnije), ali ne fali nita ni ivorodkama,
naprotiv, kada počnu da se mreste to moe biti jako zanimljivo početnicima da se jo vie zaraze u akvaristiku....
to se mene tiče samo napred, a ako neto zapne slobodno pitaj, kako sam već napisao meni ovo izgleda dobro Thumb up Beer

redzinald
Zivorotke su prebacene iz starog akvarijuma , u planu je da ih udomim negde i krenem sa Trichogaster leeri jedno 10-15 riba i naravno ribe dna ostaju.

ZoSo
Eh, ja ba volim te Azijske dvodihalice Thumb up
to si se odlučio da svi budu leeri, ja bi izmeao i sa ostalima iz te porodice, sve su prelepe.....

redzinald
Skorasnja slika akvarijuma. Stizu novi stanovnici dva para skalara, hokej tetre i serpe najverovatnije ili cu mozda da probam sa jatom neonki , pa ako ih budu jeli skalari sklonicu ih .

Da zivorotke idu napolje novom vlasnikuSmile
11022013_iskosa.jpg 11022013_levo.jpg 11022013_desno_1.jpg 11022013_ceo.jpg

redzinald
YouTube Video

Evo i novih stanovnika u akvarijumu.
22 onicne neonke - Paracheirodon innesi
23 razbore - Trigonostigma heteromorpha
15 bakarnih tetri - Hasemania nana

redzinald
Malo se razraslo bilje i isprebacivano, sad mi treba savet za tepih biljku . Koju mi preporucujete ? Plan mi je da ide od prednjeg stakla ka dubini akvarijuma . Od rasvete trenutno imam 144 vata sto je na mojih 160l vode pri cemu je visina vodenog stuba 36cm . E sad kvalitet rasvete je diskutabilan sto bih i za to hteo da cujem vase misljenje .

dve neonke Osram 830 18w
dve neonke Philips 865 18w
dve neonke Osram 840 18w
Philips Aquarele 18w
Osram Fluora 18w

Dodajem CO2 DIY varijanta (kvasac , secer ) 2-3 mehura u sekundi uz rastvaranje preko potapajuce pumpe . Easy Carbo 3,5ml dnevno , Mikroelementi 7ml svaki drugi dan , makroelementi 7ml svaki drugi dan ( jedan dan mikro jedan dan makro) i zamena vode jednom nedeljno 30-40%.
redzinald attached the following image:
redzin_aqua.jpg

zander
Lepo to napreduje Thumb up

Super je i tema i ovo je stvarno jako lep primer kako se vodi tema o predstavljanju jednog akvarijuma, narocito kada akvarijum ide ovako lepo i uzlaznom putanjom... Applause

Sto se tice rasvete, nemoj mnogo voditi brigu o kvalitetu ili ceni sijalica, najbitnija je stvar po meni da dobijes boju svetla koja odgovara tvom oku, da biljke i ribe budu lepo obojene. Biljke mogu na svakakvim sijalicama da rastu. Jedino sto ti mozda malo vise boja akvarijuma vuce na zuto, ovako sa par slika iz teme bi rekao?

Za tepih biljku, po meni bi ovde lepo bilo videti Glossostigma elatinoides

krcko
Moe jedino umesto jedne Osram 840 da proba sa jo jednom Philips 865, podići će malo nivo bele svetlosti i, umanjiti uto-crvenkasti izgled. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
redzinald
Hvala na savetima oko rasvete i tepiha, probacu da nađem 965 od 18w i nju da stavim.

redzinald
Sutra stize Glossostigma elatinoides, na koliko razmaka da sadim pelcere ?

kisleon
Ako imas puno, onda sto gusce to bolje. Ako imas malo onda posadi ravnomerno svuda koliko mozes.

redzinald
update...
redzinald_1.jpg 2013-03-25_195653.jpg

redzinald
...
2013-03-25_200352.jpg 2013-03-25_200216.jpg 2013-03-25_195942.jpg 2013-03-25_195708.jpg 2013-03-25_195658.jpg

biobiofizicar
jako mi se svidja kako se ovo razvija.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,495 jedinstvenih poseta