Pozdrav svim forumasima i ljubiteljima akvaristike
Da predstavim svoj akvarijum posle dva meseca bavljenja akvaristikom uopste . Akvarijum je oko 190l sa unutrasnjim filterom sa zazorom (trokomornim). Od riba su zivorotke ( ksifo, plati, molly i guppy), ribe dna 5 pandi dva paleatusa i jedan albino , tri acistrusa jedan otociniklus i jedan sijamski algar.
Pozdrav i dobro nam dosao.
Obzirom na tvoje akvaristicko iskustvo od svega 2 meseca mogu samo reci da ti je akvarijum jako lep i bogat biljnim i zivotinjskim svetom.
Samo napred...
Dobro dosao na forum, drago mi je da si vec posle dva meseca bavljenja pronasao toliki broj biljaka i solidno krenuo u ovaj hobi, a lepo je i sto si pronasao ovaj forum i predstavio akvarijum
Akvarijum solidno izgleda, za pocetnika ovo je i vise nego dobro
Dobro doao na forum!
Meni ovo sve izgleda solidno, ne znam za ta trai savet!?
Moda bi ja lično za biljni akvarijum birao druge ribice (sitnije), ali ne fali nita ni ivorodkama,
naprotiv, kada počnu da se mreste to moe biti jako zanimljivo početnicima da se jo vie zaraze u akvaristiku....
to se mene tiče samo napred, a ako neto zapne slobodno pitaj, kako sam već napisao meni ovo izgleda dobro
Skorasnja slika akvarijuma. Stizu novi stanovnici dva para skalara, hokej tetre i serpe najverovatnije ili cu mozda da probam sa jatom neonki , pa ako ih budu jeli skalari sklonicu ih .
Evo i novih stanovnika u akvarijumu.
22 onicne neonke - Paracheirodon innesi
23 razbore - Trigonostigma heteromorpha
15 bakarnih tetri - Hasemania nana
Malo se razraslo bilje i isprebacivano, sad mi treba savet za tepih biljku . Koju mi preporucujete ? Plan mi je da ide od prednjeg stakla ka dubini akvarijuma . Od rasvete trenutno imam 144 vata sto je na mojih 160l vode pri cemu je visina vodenog stuba 36cm . E sad kvalitet rasvete je diskutabilan sto bih i za to hteo da cujem vase misljenje .
dve neonke Osram 830 18w
dve neonke Philips 865 18w
dve neonke Osram 840 18w
Philips Aquarele 18w
Osram Fluora 18w
Dodajem CO2 DIY varijanta (kvasac , secer ) 2-3 mehura u sekundi uz rastvaranje preko potapajuce pumpe . Easy Carbo 3,5ml dnevno , Mikroelementi 7ml svaki drugi dan , makroelementi 7ml svaki drugi dan ( jedan dan mikro jedan dan makro) i zamena vode jednom nedeljno 30-40%.
Super je i tema i ovo je stvarno jako lep primer kako se vodi tema o predstavljanju jednog akvarijuma, narocito kada akvarijum ide ovako lepo i uzlaznom putanjom...
Sto se tice rasvete, nemoj mnogo voditi brigu o kvalitetu ili ceni sijalica, najbitnija je stvar po meni da dobijes boju svetla koja odgovara tvom oku, da biljke i ribe budu lepo obojene. Biljke mogu na svakakvim sijalicama da rastu. Jedino sto ti mozda malo vise boja akvarijuma vuce na zuto, ovako sa par slika iz teme bi rekao?