Nedavno sam preko Aqua shopa nabavio Up aqua super diffuser. Kako sam tek juče kompletirao ceo CO2 sistem, i pokuao da ga pustim u rad naiao sam na problem. Naime, na uputstvu atomizera pie da zahteva radni pritisak u instalaciji od minimum 2 bara (ja iao i do 5) a na izlazu nisam dobio sitne mehuriće već napumpano crevo (kao balon) tik iznad samog atomizera, usled nagomilavanja gasa koji ne moe da probije membranu.
Sta mi je činiti?
Pokuaću da poveem sa čvrćim crevom, onim za vazduh. Ovo silikonsko očigledno ne moe da izdri.
Aquamaniac@upravo je ubačen u pregradni filter na potapanje.
Ako si stavio obicno crevo (silikonsko) koje koristimo za vazduh, to je normalno, jer nije pravljeno za taj pritisak. I meni se bilo naduvalo, licilo je na naduvani kondom. Onda sam morao kupiti u aquashopu JBL crevo crne boje i ono se nije naduvavalo, jer je pravljeno za taj pritisak. Ovo silikonsko, za vazduh moze da gura samo obican difuzor. Isto tako ni brojac mehurova JBL-ov nije mogao da radi na tom pritisku koji je potreban za ovaj atomizer pa mi je bio probio, tj. prestao da dihtuje. Tako da sam to resio nabavkom drop cekera opet JBL-ovog.
"Bazuke"rade na velikom pritisku preko 2,5 bara,treba kao sto Srky kaze jako crevo,tj.specijalne namene za C02,netrebas ga potapati nigde,samo kupi crevo,inace rade besprekorno i "prasina"koju daje je za pozeleti u biljnom akvarijumu!
koristim ga i sam vec nekoliko meseci i perfektno radi! Jedan lep video
Djuraa imam ovakav isti i mogu ti reci da radi perfektno ali mu treba bas jak pritisak i malo vise od minute dvije da pocnu da izlaze mjehurici.
Nemoj koristiti ono crijevo za vazduh jer je mekano i CO2 se na vecu metrazu gubi oko 3% kako sam i ja negdje procitao. Kupi ono plasticno kako neko rece ima i crno i bijelo bas za CO2.
Hvala drugari na korisnim savetima Problem je reen!
Sve je ipak bilo do creva, koje je bilo izuzetno mekano, te nije moglo da podnese pritisak od 2,5- 3 bar-a..
Promenom creva sam u svom akvarijumu ugledao prizor nalik ovom sa Valisnerijinog video klipa