Interesuje me da li je nekada nekom pukla flasa sa secerom i kvascem od pritiska CO2. Mislim da negde jesam procitao to ali nema sanse da se setim gde je to. Ili je neko cuo za taj slucaj.
Mozda se i javi neko kome je pukla, ali mislim da je to tesko izvodljivo. Ne verujem da mi mozemo u DIY varijanti da napravimo spojeve da toliko dobro zaptivaju i izdrze povecanje pritiska do te mere da flasa pukne. Bila je jedna epizoda MythBustera u kojoj su naduvavali plasticne flase do pucanja i mislim da je to bio neki bas veliki pritisak u pitanju.
Evo otisao sam u supu da probam da nadjem jednu flasu jer sam se setio da sam pre 2 godine jos napravio jednu smesu i da sam zavrnuo flasu sa obicnim cepom i ostavio da odstoji ali je nikada nisam primenio na akvarijumu. Veruj mi da nije pukla uopste samo mi djavo nije dao mira pa sam je odvrnuo i umalo nisam umro koliko smrdi
Evo otisao sam u supu da probam da nadjem jednu flasu jer sam se setio da sam pre 2 godine jos napravio jednu smesu i da sam zavrnuo flasu sa obicnim cepom i ostavio da odstoji ali je nikada nisam primenio na akvarijumu. Veruj mi da nije pukla uopste samo mi djavo nije dao mira pa sam je odvrnuo i umalo nisam umro koliko smrdi
Da je 2 godine smesa radila valjda bi flasa pukla.
Ja sam čuo za jedan ili dva slučaja pucanja...
Uglavnom, bio je veliki BOOM i arenilo po sobi...
Inače, nije ni svaka flaa ista. Treba birati one malo čvrće
Meni je izbio cep kada sam pokusao da smanjim protok CO2 na izlazu boce nekim ventilom, ali koliko znam PET flase su atestirane na neke velike pritiske.
Da je 2 godine smesa radila valjda bi flasa pukla.