14.06.2026 13:12
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
· juwel rio 240 [346]
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
"Valle gens hobbitorium"
ACA_NIS
Pozdrav svima!!!Dugo me nije bilo,pa sad imam vremena za ono sto volim...a inspirisan inace filmom Gospodar prstenova!!! Wink

Napunjen pre dva dana,mnogo toga ce biti izmenjeno,narocito putic,i biljke zadnjeg plana,koje su tu samo svrsishodno!
Plasi me jako podloga koja je samo terra magma i sljunak,a i kolicina kamenja u akvarijumu zbog tvrdoce vode!!!Cak i za kamenje nisam siguran da li ce ovako ostati.
Nadam se da cete svojim iskustvom i savetima pomoci!!!!
A i,ovom prilikom bi se zahvalio Rainforestu za kvalitet bilja koje je poslao,skidam kapu!!!!Applause

Akvarijum 70x40x40,100l vode.
Svetlo; 6xt8 razne,
Filtracija: Atman f4
Fauna: nema zasad.
Bilje: Cuba,Gloso,Ranunculus,Staurogine,Miriofilium Brasilliensis,Lileopsis brasilliensis,Disecta,Parvula.i mozda jos po koja....

Evo nekih slicica od prekjuce,kada je i napunjen: Beer
ACA_NIS attached the following images:
img_4812.jpg slika_800x600.jpg img_4784.jpg

pedja
meni to za sada izgleda o.k.ne znam sta bi Frodo rekao Wink...za sada samo prati ponasanje biljaka i eventualnu pojavu algi,i obrati paznju na fotoperiod ,posto je sve jos sveze...Beer

Miti
Ja samo da te pozdravim , nadam se da je sada sve OK Beer

ACA_NIS
Miti,sve je u najboljem redu....Beer

Rasta
Pozdrav Aco, svidja mi se kako si slozio kamenje Thumb up samo da ga bilje ne proguta previse Beer

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
ACA_NIS
Pozdrav Rasta,drago mi je da ti se svidja,a za kamenje trudicu se da ne proguta,oko njega sam sadio bas sitne biljcice,pa cemo videti... Beer

branimir ok
Pozdrav Aco lep pocetak Thumb upa i naslov je super

Sto te plasi podloga i kad je formiran akvarium ?

Biohazard
Sjajno izgleda. Kamenje ima odlicnu strukturu. Koliko vidim da ga nisi nesto previse cistio ( ribao ) zato i je ovako dobar.
Odlican pocetak a ne sumnjam da ce biti jos puno bolje.
Uglavnom Thumb up

ACA_NIS
@ Branimir OK Pozdrav Branimire,hvala na lepim recima. Pa strah me da nije slaba jer je samo sljunak i ispod terra magma,ranije sam uvek imao i klej ili sihem mesano sa sljunkom,strah me da li ce to sve rasti kao pre...I don't know A akvarijum je formiran pre tri dana,tacnije bas na Arandjelovdan.Smile BeerBeer

@ Biohazard Hvala druze.Pa u pravu si,nije bilo nekog posebnog ribanja,samo je lepo ispran,i odmah u akvarijum,jer je kamenje koje nalazimo u SIcevackoj klisuri takvo da kada se mnogo riba,ono pobeli,tj,skine se ona "starina" na njemu. SadNo good

Aquamaniac
Pozdrav,Aco...drago mi je da te opet "vidim" Wink!
Zanimljiv pocetak,pa cu ispratiti dalji razvoj Thumb up.
Koliko god da je podloga slaba,sve se da nadomestiti preko vodene kolone Wink.

ACA_NIS
Oooo cao manijace,i ja da se malo bakcem s akvarijumom,dosta si ti nagrada poosvajao!!!Pfft Ma to si u pravu,nego cim nesto promenim,odmah kuku lele,takav sam.... Smile BeerBeer

ACA_NIS
Evo malo menjao putic i ubacio jedan kamencic tamo pri kraju,pa da vam pokazem valja li nesto: Through wall
2_292.jpg 1_371.jpg

zander
Jako lepo izgleda akvarijum za početak Applause Samo slikaj i predstavljaj nam kako napreduje Photo
Beer

branimir ok
Ja bi zamenio difuzor da se ja pitam to prvo imam isti i sljaka dobro samo do 50l akvariuma misljenja sam da je mali Smile

ACA_NIS
Hvala Zander,pa trudicu se,samo da me alge zaobidju,i da ovo u akvarijumu raste.Smile Beer

Ovaj Branimir mora bas sve da primeti,Smile Nooo Salim se,pa jeste u pravu si,polomio mi se veci koji sam imao,pa mi ovo samo privremeno,dok ne stigne veci...Mada dropceker zuti za divno cudo,e sad koliko je to validno...I don't know

branimir ok
Grin ma sa njim je problem sto se brzo zapusi to me nervira i izbaca krupne mehurice .

ACA_NIS
Bas tako,meni evo nov kada sam ga stavio,cetvrti dan vec izbacuje krupnije mehurove,mora u sonu kiselinu na glanc!!! Smile

Biohazard
Super izgleda svidja mi se pravo i kamenje a i putic je sada puno puno bolji Wink

Narucis si bazuku sa Ebay-a i miran Smile
http://musicatono...36wNOIm1tg
A jesi li ovu Lily Pipe okrenu ka naprijed zbog difuzora ili. Dali ce raditi dobro svoj posao ako stoji ovako?

ACA_NIS
@Biohazard Pa pajpovi nisu namesteni kako bi trebalo,tu sam pogresio na startu,pa kada u filter uskoro ubacujem neke stvarcice,i pajpove cu drugacije postaviti....Thumb up

ACA_NIS
Evo da osvezim temu,posto sam obecao!!!Proslo je 20 dana od formiranja.Malo sta od svega se promenilo,jer sam svetlo jako malo dao bilju,mada i tako je krenulo....Pozadi sam posadio rotalice,miriofilijum,HM,onaj domaci palustis(sto otkriste Smile ),pa bi trebalo da napravim zbunove i sisam fazonirano,ako bude sve ok.Jedino kuba i dalje miruje,ali ona uvek kod mene tako-pa krene!!!Putic se malo pri kraju rasturio,ali zbog zivog sveta unutar aq,koji je useljen,to je i normalno.Ako sve bude kako budem zeleo,to cu na kraju posipati...vidoh to od vas pametnih,a ja odmah na pocetku-talenat...Smile

Evo nekih fotkica,mada nije neka razlika: Beer
26q1.jpg 25_q1.jpg 15q.jpg 31qq.jpg 30_q1.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,150 jedinstvenih poseta