14.06.2026 08:25
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Tranquillity by DK
Dusan79
Evo malog komada od svojih 44x25x30cm, DIY CO2, podloga pesak+kvarc

img339.imageshack.us/img339/9540/aqa1.jpg

Kum 1229
A koji je veliki komad 44x25x30cmč Postavio si rasprsivac gde ti izlazi co2 na samu povrsinu vode i sa tim si uspeo da ti u istom trenutku izlazi co2 iz akvarijuma(sto nema nikakvog efekta),to netreba tako, nego ga spustis dole i po mogucstvu da bude ispod strujanja vode da ti se co2 pravilno rasporedjuje po celom akvarijumu. Mislim da teba jos punoda citas ali,nisam ja tu da presudjujem. Kada te roknu alge i ostale zajebancije bice ti jasno pa onda sve iz pocetka pa opet i tako dalje. Znam da si postavio puno pitanja i da pokusavas da saznas sto vise,ali molim te se pridrzavaj svog renomea Knjigom protiv javasluka! i bice sve ok. Matori samo citaj!!!!! Ne pitaj!!!
Edited by Kum 1229 on 31.07.2009 14:48

Dusan79
Ne razumem bas ovo koji je komad velikiččč Sta je cilj ovog komentarač CO2 raspsivac ide direktno na izlaz filtera gde gura ultra sitne mehurice vertikalno nanize! I eto ti divnog rezultata! Osim toga slusam bilje sta mi govori i po tome se i ponasam! Tako da ti je moj odgovor, dovoljno sam ja toga procitao sto se tice CO2!!!!
Nije mi jasno zasto mislis da ce da roknu algeččč Shock
Ako ti nemas problema sa algama ili ih nikad nisi imao ja te molim da tajnu uspeha ne-algavog akvarijuma podelis sa nama! Smile
A da sam mator i nisam Grin

Pozdrav! Beer

silwert
ja nikad nisam imao problem sa zelenim algama No no

photoivek
kakva je rasvetač đubrenječ

https://minepi.com/photoivek
Dusan79
Rasveta je T5 jedna od 6w 20cm i jedna od 34W 30cm! Vise nego dovoljno,cak mozda i previse! Djubrenje zilch! Nema ga! Potrebe za time jos uvek nema! Bilje raste fenomenalno, da ga ne ureknem sto bi stari rekli! Sad cu samo jos kozice da dodajem! Jedna treba da se izmresti ili kako se to vec zove! Pa videcemo!

Dusan79
Evo panjic se napokon napio vode i ne mrda! E sad ja razmisljam da ga pomerim! Na levu stranu ,a da sa desne strane stavim neki malo veci kamen!
Parametri vode su manje vise ok! Bilje raste super i to mi je najbitnije! A sad sami rezultati vode i nisu bitni! Ako prija i bilju i ribama to je to Smile

Dusan79
Rearanged!!!! Sad je to blize onome sto sam zamislio, samo jos leti ova grana, i trazim pomoc oko toga koju nisku biljkicu da stavim desno od blyxe!č

img231.imageshack.us/img231/3886/naaqa11.jpg

Kum 1229
Mislim da ovo vec lici na nesto,naravno kao sto si rekao treba izbaciti granu jer trci tamo,da se ja pitam ja bi bluxu pomerio skroz desno,a prazan deo bi popunio sa nekom vrstom tepiha...Thumb up

ZoSo
Uh,Duane evidentan napredak!Čestitam,potujem početnike koji kad pitaju, i uvae odgovore iskusnijih Thumb up
Ja bi tamo zasadio neku malu kripticu,ili Anubias nanu,ali to su moji favoriti verovatno će dobiti i bolje savete od toga!

zander
Lepo se vidi napredak Thumb up
Sa ovom granom bi se moglo neto lepo napraviti, kad se razraste malo akvarijum pa da na primer izlazi iz nekog bunja, na njoj moda da stavi i malo mahovine kasniječ
Lako će sa njom kasnije, sve ovo ide na dosta bolje Thumb up

Dusan79
Hvala drugari na lepim recima! Sto se desne strane tice , tu planiram pogostemon! (ako ga neko ima u visku bice lepo udomljen).
Sa te desne strane ici ce jos jedan panjic kao sa leve strane samo jedno 2x veci. A granu planiram da umotam u javu, i da je postavim da viri iz zadnjeg desnog coska, samo ne u uzlaznom stavu nego u silaznom! (i javu udomljavam ,ako je neko ima u visku)!
Eto sledeca fotka ide nakon tih izmena!
Veliki pozdrav i jos jednom hvala svima!!!

Beer
Edited by Dusan79 on 10.08.2009 19:53

daweed
Definitivno je napredak ocigledan Thumb up. Svaka cast samo napred.

http://daweedaqua.tk
Dusan79
Bice to mnooogo bolje, samo polako! Hvala na savetima!
Edited by Dusan79 on 12.08.2009 19:48

kojot
komsija par stvari filter stavi u cose a rasprsivac po sirini aq jer ces tako poboljsati cirkulaciju(a i estetski ces postici poboljsanje) i gledaj da taj Pogostemon stellatus zamenis jer ce uskoro zauzeti vise prostora negoli zasluzuje.
Pored riccia-e bi lepo legao HM.
I na kraju aq izgleda mnogo lepse i skladnije nego na prvim slikama.
Iskreno!!!Beer

Dusan79
Hvala na sugestijama! Ispred levog panjica,a iza riccie je HM, Pogostemon stelatus mi se mnoooogo svidja, mada si mi dva pelcera skroz istrulila i zgnjecala se u roku od 2 dana, a ostali su poceli da rastu, ne bih se slozio da ova biljka ne zasluzuje mesto u aq, mnogo je lepa i izdasna ,a i u potpunosti pokriva ono sto treba, tako da se ima utisak da to ide pozadi u nedogled! Ma da me pitas ja bi nju ricciu HM i Bacopa! Mada sam ja ponovo postao manijak za biljkice! Grin

kgakva
mnogo bolje samo bih ja da sam na tvom mestu pomerio unutrasnji filter u neko cose da bude manje uocljiv Thumb up

http://www.svetakvaristike.com/
paleoglodit
Vidi se napredak i sve zdravo izgledaThumb up

Dusan79
E bas htedoh o tome! Pogostemon Stellatus mi zadaje probleme! Pusta korenje raste u visinu i to bas divno i primetno, a opet samo stablo odozdo truli! E sad sam ga skresao odozdo gde je bilo trulo, tako da sada ne izgleda ni upola lepo ali nadam se da ce vremenom opet da se razgrana! E sad da pitam sta bi mogla da bude muka! Svo ostalo bilje ,pa i stelatus rastu i pustaju korenje, a on se eto resio na sporpo samoubistvo!
ZastočThrough wall

Dusan79
A da zaboravio sam da napomenem, ista biljka , sa desne strane, koja je znatno crvenija, i koju sam iz cisto estetskih razloga odvojio, divno se razvija, bez truljenja!

ShockShockShock

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,724 jedinstvenih poseta