|
Tetratec ex700, rezervni delovi
|
| ZoSo |
Posted on 28.09.2012 19:44
|

Administrator
|
Imao sam nezgodu sa kanisterom, pa sam primetio pri pokuaju internet pretraivanja da nema ba neke pomoči od guglanja na ovu temu......
Ideja mi je da vlasnici ovih kanistera u ovoj temi napiu svoja iskustva, pa tako moda pomognemo nekom u budućnosti 
Kanister sam kupio pre vie od tri godine, i od onda je u funkciji bez prestanka i radi i dan danas, ali.......
U nedelju sam pri rastavljanju uspeo da slomim zube na oba zavrtnja od ventila iako sam znao da je to slaba tačka,
ali eto desilo se 
Obratio sam se vlasnici pet opa Gremlin u Novom Sadu (tu sam i kupio kanister), koja je uspela za dva dana da nabavi nove ventile
(kod 600 i 700 nema posebno da se kupe matice, kod 1200 ima), iako je prvo bila varijanta da moram malo čekati da se poruče iz Hrvatske.
Pre par meseci, kada sam zadnji put (zapravo predzadnji) prao kanister, primetio sam prilikom putanja u rad,
da na sastavu motorne glave i kanistera proputa oring gumica, nije curilo, ali se na dodir mogla osetiti vlaga.
Ostavio sam kanister u radu (uz stalno proveravanje) i u istom opu naručio O-ring, koji mi je tada isto ubrzo stigao,
a juče dobro doao poto je juče skroz procurio pri putanju u rad, pa sam napokon i to promenio....
Eto ukratko ( ) to bi bilo to  |
| |
|
|
| isnogood |
Posted on 28.09.2012 23:22
|

Moderator
|
Ako se dobro sećam za Tetru je bilo rezervnih delova i u Pet centru u Bg.
Mislim da je kupovina Sere najveći promaaj ba zbog rezervnih delova. |
| |
|
|
| ZoSo |
Posted on 29.09.2012 07:40
|

Administrator
|
Da, rafciger je imao nedavno istu nezgodu kao ja sa svojim ex1200,
i on je maticu naao tu u Pet centru.
Moj argument za odabir Tetre osim jako povoljne cene u pet opu Gremlin (tada mislim oko 5500 din),
je bio i podatak o garanciji i mogućnosti nabavke rezervnih delova. |
| |
|
|
| Srafciger |
Posted on 01.10.2012 12:22
|

član
|
Kod mene se to desilo kada sam pomerao filter unutar postolja. Ja ne verujem da je velika snaga bila u pitanju, jer nisam bas lud da se izivljavam sa filterom. Pre ce biti da su ti sitni drzaci veoma podlozni lomljenju. Citav filter koji se nalazi ispod tri stotine i nesto litara vode zavisi od, cini mi se, dvanaest drzaca od po 5mm koje je vrlo lako slomiti.
Nasao sam zamenu u Pet centru - nazvao i proverio telefonom, pa rezervisao za sutradan. Nije uopste bilo jeftino. Cini mi se da je bio preko hiljadu dinara taj deo. |
| |
|
|
| ZoSo |
Posted on 01.10.2012 17:37
|

Administrator
|
Već sam pomislio da su Tetra kanisteri neunitivi, i da sam ja jedini pacijent koji je imao problema sa njima.... 
Kolega rafciger, dobro to si spomenuo cenu, poto imam utisak da i tu ima ba velikih razlika!
Naime, ja sam morao kupiti i ventil (vidi sliku) uz tu maticu, i to sve me je izalo oko 650 dinara,
jedina razlika to sam bio prinuđen čekati par dana 
ZoSo attached the following image:
|
| |
|
|
| Srafciger |
Posted on 01.10.2012 20:21
|

član
|
Odlično si proao!
Evo kako je to ispalo kod mene:
|
| |
|
|
| ZoSo |
Posted on 02.10.2012 19:41
|

Administrator
|
Po slici vidima da je i kod ex1200 isti slučaj, to jest i ti si dobio ceo ventil....
Uzevi u obzir da je tvoj kanister puno ozbiljniji od ovog mog, moda ta razlika u ceni i nije kritična 
Ne verujem da se tetrine kante samu kod nas u NS kvare, pa ako je neko imao slična iskustva, i zna gde se sve mogu kupiti delovi, neka slobodno napie 
Proverio sam, ako sada ukucam na gugl reči iz naslova ove teme, pretraivač ponudi i ovu temu sa MBA foruma,
tako bi stvarno mogli pomoći nekome ubuduće...... |
| |
|