14.06.2026 13:12
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
· juwel rio 240 [346]
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
34 l
kojot
ovako ce biti jos dan-dva dok mi ne stignu neke biljke.Onda ludviga i rotala lete.
kojot attached the following image:
s1.jpg

Edited by kojot on 15.03.2009 13:45

kojot
detalj
s2.jpg

kojot
ozdo
s3.jpg

kojot
glosso
zz.jpg

deep blue
Opisi malo akvarijm kako si poceo,sistem odrzavanja i sl. bitne i nebitne stvari koje se na kraju ispostave bitne ili krajnje nebitneSmile

zander
Da li je to malo mutna voda ili je do slikeč Sta si planirao od biljaka da stavis umesto Ludwigie i Rotaleč
Da, bilo bi dobro da napises malo vise podataka, vrste biljaka, koja podloga, osvetljenje...

kojot
svetlo 2x8w philips aquarel,2x 20w stedne tornado 6500k,
podloga:zemlja za cvece,sljunak beli i crni
biljke:glossostigma elatnoides,pogostemon helferi,elocharis aricularis,rotala walichii,2 vrste kripti,ludviga repens i vesicularia.
zivisvet:8xplavaneonka,2xfantom tetra,4xguppy,3xhemmigramus blehri,2xlisica,10-tak kozica
prehrana:KNO3,KCl,K2PO4,mikro elementi kupovni+Fe2oksid
ovakav je vec 2-3meseca,ali mu sledi za koji dan rasformisanje.
Zasto vidite i sami.Mnogo je vrsta bilja,aq je mali,pa ce biti neki jednostavni iwagumi,samo elocharis,glosso i mozda pogostemon ako uspem da ga uklopim.
Voda je mutna zbog infuzorije,jer je previse tanak sloj sljunka,to je takodje jedan od razloga sto ga rusim skroz.
Hvala na preblagim kritikama!!!
Edited by kojot on 15.03.2009 16:33

zander
Ma ja bi ti samo pozeleo da na ovu krizu skupis malo novca za veci akvarijum. Sa ovako malim akvarijumima moras biti talentovan ili ekstra uporan da bi napravio neki aquascape ako ti je to ciljč
Ako zelis da cuvas biljke, uzgajas i usput da se divis ribicama u akvarijumu, a veruj mi to je mnogo veci 'feeling', onda treba malo promeniti pristup, pocevsi od same podloge....

deep blue
A ja mislio da si ga slozio pre nedelju dana pa ti je voda zato tako mutna.Ako hoces da ustedis,nakopaj zemlju na nekom lepom proplanku van grada i sredi je.Dodaj ispod toga par saka treseta ali ne puno tek da pokrije dno.Recept http://www.aquasc...-2008.html a koga vise zanima o ovome http://home.infin...

kojot
stize za koji dan 240l.Mada je sjebano kad u 30m2,hoces da smestis i zenu i aq.Grin
inace nisam scaper vec zaista volim samo prirodne stvari,znaci ako su tu ribe neka bude i bilje,ali bih bar probao da ga sredim sa ukusom.Zato i jesam ovde gde samBeer.
Sa kopnenim biljkama imam dosta iskustva,vodio sam grupu ishrane u prirodi 5god,ali sa vodenim jos ucim.Bice uz vase savete ovo mnogo bolje.Kolko sutra krecem da razbucavam ovu postavku pa vam saljem neke slike sumnjivog kvaliteta!Angry

paleoglodit
Yupiiii Kojote za taj od 240 lit.
Ovaj mali bih ja pojednostavnio. Znaci ili izvadi to kamenje i nadji tri adekvatna i prirodno oblikovana a ne lomljena ljudskom rikom ili nemoj uopste stavljati kamenje nego pravi neku livadu sa zbunjem ili neka varijanta sa korenom itd.
Po meni si ovo slozio kako jesi zbog nedostatka materijala.Pratim taj problem sa vodom i pitam se sta nije u redu i sto ti se vraca.
Mozda da napises detaljno sta i kako si radio i sta je u podlozi i kakav je filter i sve to.
Veliki pozdrav i ne daj se ... Strpaces ti taj veliki negde vec Beer

kojot
ma resio sam da izbacim zenu a ubacim aqGrin
Zaista se voda muti zbog previse tankog sloja sljunka tada pogloga biva osvetljena a to za posledicu daje infuzoriju i barski gas!
Danas cupam sve,vec tri meseca se pip-pip sa njim i red je da slozim nesto vredno bar pola aplauza.Iz tog razloga molim admine da podhitno postave smajlija sa pola aplauzaGrin

kojot
Strpaces ti taj veliki negde vec

ma hocu veliki se lako strpa,he,he,he

kojot
mala rekonstrukcija,zato mi treba ricia,glosso nesto kunja trba mi vise zbunja!
z1.jpg

Edited by kojot on 02.04.2009 19:51

Rasta
Ova postavka kamenja mi se vise svidja Grin
mozda bi ovaj prostor iza-izmedju kamenja ostavio prazan ili sa nekim nizim biljem...ali ako vec imas odredjenu zamisao samo napred Wink

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
zander
Meni se isto svidja kako si postavio kamenje.
Gde si nalazio kamenječ Super izgleda Thumb up

kojot
pitaj administraciju,to su oni nestoShock
Kamenje je iz kamenoloma u Divcima(nisu Nemci u Divcima)kod Valjeva,nego sam je poneo samo 10-tak,ali ici cu u Va za Lazarevdan pa ako kome treba kamenja,korenja od loze ....neka kaze

paleoglodit
Sad vidim . Mnogo je bolje i bilje i kamenje.čThumb up Nego opet ti je voda mutna ili mi se cini.

kojot
sto je najgore nije mutna voda nego fotka,a ja sam stvarno tuduk za to cak sam pozajmio bolji aparat i dzabe,a stvarno bi trebalo to da naucim.

kojot
Rastin predlog delimicno prihvacen,sada je iza kamenja samo elocharis,glosso je napokon krenula iako je dosta propalo.Kad dodjem doma stavljam slike.Inace u subotu ubacujem 172l sa ssvim pripadajucim elementima.Nazalost para sam imao samo za T8 rasvetu,pa ce biti oko 0,7w/l.Toliko sam nestrpljiv da to uopste ne valjaThrough wall

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,148 jedinstvenih poseta