14.06.2026 10:41
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: AQUASCAPING » Aquascaping
 Print Thread
Jungle mania
Aquamaniac
Dimenzije:
85l
(d75xs30xv38)
Osvetljenje:
5xT8 18w
Fotoperiod 9h
Filtracija:
Spoljni,stakleni DIY,Atman at-301,dodatna pumpa za cirkulaciju
Podloga:
Aquaclay,zeolit,Aquabasis plus,minerali i sljunak 1-2mm
CO2
iz boce,2bps
Djubrenje:
K2SO4,KNO3,KH2PO4,mikroelementi(ProFito i CSM+Cool,Wuxal Fe,Urea i aminokiseline
Dekoracija:
Sunken root,vinova loza i Seiryu stone
Fauna:
Paracheirodon axelrodi
Red cherry shrimps
Flora:
1. Hedyotis salzmannii
2. Rotala rotundifolia
3. Eusteralis stellata
4. Cryptocoryne parva
5. Microsorum narrow
6. Echinodorus tenellus
7. Staurogyne sp.
8. Bolbitis heudelotii
9. Anubias nana "petite"
10. Elatine hydropiper
11. Marsilea hirsuta
12. Sagittaria subulata
13. Hydrocotyle dissecta
14. Hemianthus micranthemoides
15. Lysimachia nummularia "Aurea"
16. Ludwigia repens

Sto se tice daljih planova,videcemo,koliko vreme dozvoli. Za sada je to to,pa ako bude neka bolja fotka,bolje stanje stvari,okacicu je,a u suprotnom,postojece razmnozavam,pa spremam nesto novo za jesen.

Ovo je sam pocetak:

img850.imageshack.us/img850/1666/sampocetak.jpg

Fotka sa tepihom Elatine hydropiper koji sam uspeo da unistim sa EC kada sam hteo da sa istim ocistim kamenje pred zavrsnu fotku:

img818.imageshack.us/img818/5675/saeh.jpg

img19.imageshack.us/img19/1470/50894501.jpg

img707.imageshack.us/img707/9394/41222130.jpg

img833.imageshack.us/img833/1247/35105343.jpg

img40.imageshack.us/img40/4535/63537780.jpg

img829.imageshack.us/img829/9741/69607313.jpg

img207.imageshack.us/img207/7959/34577725.jpg

img838.imageshack.us/img838/4507/12371614.jpg

edison
Lepo izgleda a i fotke su za Applause

www.mojbiljniakvarijum.org
darkoh
Odlicno druze manijace. Bilje za 10 -ku a i fotke.Applause Nista manje od tebe nisam ni ocekivao.
CarboNo no finger
Poz

Jeca
Imala sam priliku da vidim razvoj ovog akvarijuma od pocetne faze. Crtali smo, popunjavali rupe u Paintu i zamisljali kako ce izgledati i mogu reci da je lepsi od nase zamisli. Grin

Koliko si to dodao EC kad si uspeo da spalis Elatine? Ja sa duplom dozom koju stavljam svakodnevno nikad nisam imala problem. Doduse, mozda si je potkacio direktno prskajuci kamenje, pa je koncentracija bila jaka u donjim delovima aq i pre nego sto se razredio po celom aq, uspeo da je spali.

Ako ti nije nuzda, ne rasturaj ga jos. Biljke imaju tu sposobnost da se posle bilo kakve katastrofe regenerisu i rastu mnogo brze. Verujem da ces uskoro imati tepih opet, pa nas obraduj jos nekom fotkom.

Aquamaniac
Hvala na komentarima Smile!
Carbo,iako sam ga razvodnio pre direktnog prskanja po kamenju(pola destilovana voda,pola Carbo),uspeo je da zahvati Elatine koji se nalazio oko kamenja... Nezahvacene delove EH sam zasadio i mogu se videti na poslednjim fotkama oko Staurogyne sp. i ispred tepiha Marsilee. Naredna fotka bi mogla da se razlikuje samo u tome,sto ce EH biti primetniji.
U globalu sam zadovoljan razvojem akvarijuma,zadovoljan sam kombinacijom koju sam koristio za podlogu,pa cu i u narednim postavkama istu koristiti,jer uz nju mogu vise da se oslonim na prihranu preko vodene kolone. Ono sam cim nisam zadovoljan,a to sve zbog toga sto se nisam vise potrudio oko odrzavanja akvarijuma pred zavrsnu fotku,je izgled paprati,primetne su algice sto na Microsorumu,sto na Bolbitisu,uglavnom na starom liscu. Nekoliko meseci sam bez algara(ne racunam kozice),pa sam siguran da bi uz njih algi manje bilo.
Akvarijum cu odrzavati jos neko vreme,tako da ako bude neka bolja fotka,okacicu je. S obzirom da prvi put nisam imao uspeha zbog podloge,ovo je drugi pokusaj sa ovakvom postavkom,odnosno sama ideja postavke je stara dosta dugo,oko godinu ipo dana,pa mi je malo i dosadila,tako da uveliko razmisljam o onome sto cu raditi na jesen.
Bye

charuga77
Idi begaj prijatelju, pa ti si ga bas lepo odradio! Odskače od ostalih akvarijuma po netu!

http://dalmacija.atspace.com
biobiofizicar
Lepo je ovo ispalo....Thumb up
Steta sto nisi uspeo da opalis zavrsnu fotku, ali ima vremena, a i ove fotke su ti super!!!

BZORAN
Svaka cast druze lepo skockano a i biljke su zdrave i lepe
Smile

Aquamaniac
Hvala jos jednom na komentarima Smile!
Ovaj akvarijum je trebao da ide na IAPLC,ali sam zbog razlike u vremenskoj zoni zakasnio...cekao sam poslednji dan...
Sto se tice zavrsne,ako ne bude nekog update-a,ovo ce biti ta.

valisnerija
Steta sto ovo nije otislo na takmicenje!Thumb up

Aquamaniac
Ma,veca mi je steta sto sam unistio tepih Elatine pred fotkanje...
Inace,poslat je kod Rusa/ROAPLC,a rokove za ADA-u i AGA-u sam propustio...

Hvala za naslovnu Thumb up!

srda
Akvarijum ti je svarno prva ligaApplause
Da li bih bio tako ljubazan da mi napises koliko gore navedenog dubriva u ppm nedeljno dodajes.

Biohazard
Aqua manijace Smile de i meni reci koji ti je ovo microsorum ali tacan naziv. Ja imam dva ali niti jedan nije bas ovakav? Hvala Wink

Aquamaniac
Hvala Thumb up!

srda wrote:
Da li bih bio tako ljubazan da mi napises koliko gore navedenog dubriva u ppm nedeljno dodajes.

Uh...u ovom staklu raste nova postavka,ali mi se cini da sam kalijum odrzavao na nekih 10-15ppm-a,nitrate oko 20 i fosfate na oko 1,1.5ppm-a. Naravno,to kada je bio full ubiljen...nisam od samog starta krenuo sa tolikim dozama.

Biohazard wrote:
Aqua manijace Smile de i meni reci koji ti je ovo microsorum ali tacan naziv. Ja imam dva ali niti jedan nije bas ovakav?

Tacan naziv Smile...u pitanju je Microsorum pteropus var. "narrow".
Cini mi se da ti imas Microsorum pteropus.
Bye

Biohazard
A moguce da imam ali mi sve sve cini da je taj drugaciji jer mozda zato sto gledam na slikama Smile i malo je drugacije moj postavljen bas je veliki grm. A doduse tek je sada u ovoj postavni poceo da raste punom parom kako mu i dolici Wink
Hvala na odgovoru.

srda
Hvala na odgovoru i jos jednom akvarijum je stvarno prelep.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,967 jedinstvenih poseta