14.06.2026 07:07
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Cryptocorynearium
photoivek
Pozdrav drugari.
Evo i ja neki akvarijum da prikaem...
Do njegove postavke je dolo mojom grekom jer sam staru morao rasturiti zbog algi...

Spisak biljka vam objanjava zato se ovako zove tema:

Cryptocoryne lucens
Cryptocoryne nepoznata 1 (velika braon od Dexa od prole jeseni pa ako zna koja je mogu i to upisati)
Cryptocoryne nepoznata 2 (mala braon od Gorana pa ako neko zna koja je mogu i to upisati)
Cryptocoryne wendtii "Mi Oya"
Cryptocoryne nevillii
Cryptocoryne petchii
Cryptocoryne pontederiifolia
Cryptocoryne undulata
Cryptocoryne walkeri 'lutea'
Cryptocoryne wendtii brown (nije 100% sigurno da je ta)
Cryptocoryne wendtii green
Cryptocoryne wendtii tropica
Echinodorus red special
Microsorum pteropus ''Narrow''
Microsorum pteropus "Windelov"
Bolbitis heudelotii
Anubias nana
Aponogeton crispus
Lilaeopsis brasiliensis
Christmas Moss, najverovatnije (ne znam latinski naziv)

Razmiljam jo o ubacivanju nekih biljaka (Marsilea hirsuta, Microsorum pteropus ''Undulata'' i Pogostemon helferi) ali nisam 100% siguran da li da ih ubacujem i gde... Takođe treba jo da dođe C.balansae a nadam se jo nekim tako visokim i uzanim ali to se neto oteglo...

to se riba tiče areno je poprilično i nije bitno....

Rasveta: 4x39w T5 (sa 36w prigunicama za T8); 2xGiesemann Aquaflora T5 39 W i 2xGiesemann Midday T5 39 W
Reim rada je 10h fotoperiod od kojih 2h rade sve četiri cevi u srednjem periodu dok je na početku i kraju rade samo po dve cevi.... (tajmeri su čudo)
DIY CO2 preko difuzora.
Podloga: Treset i jedno pakovanje JBL Florapol
ubrenje za sada nije planirano, ali to je jo u razmatranju. Videću kako bude ilo...

A sada nakon silne priče moe i neka slika, zar neč!č!

Prva slika je početak postavke, ogradica uz strane akvarijuma da se treset ne vidi, a za njom odma ide i slika se tresetom...

i209.photobucket.com/albums/bb13/photoivek/kriptokorinarijum/DSCF6949_resize.jpg

i209.photobucket.com/albums/bb13/photoivek/kriptokorinarijum/DSCF6950_resize.jpg

Sledi meanje JBL Florapol-a sa neopranim ljunkom, pa nema ni jeden slike do punjenja jer je između samo pranje ljunka Wink...

i209.photobucket.com/albums/bb13/photoivek/kriptokorinarijum/DSCF6951_resize.jpg

i209.photobucket.com/albums/bb13/photoivek/kriptokorinarijum/DSCF6952_resize.jpg

Pri punjenju sam uspeo sebi difuzor da razbijem u ruku i da se isečem. Hteo sam odmah i to da urdim dok ga punim ali je to ustvari zavrilo radove za taj dan i ostalo je samo proveriti da li će unapred potapan panj isplivati...

i209.photobucket.com/albums/bb13/photoivek/kriptokorinarijum/DSCF6957_resize.jpg

Sutradan sam pozabadao i vezao biljke!
Slede slike u krug oko akvarijuma jer je vidljiv sa tri strane...

i209.photobucket.com/albums/bb13/photoivek/kriptokorinarijum/DSCF6958_resize.jpg

i209.photobucket.com/albums/bb13/photoivek/kriptokorinarijum/DSCF6959_resize.jpg

i209.photobucket.com/albums/bb13/photoivek/kriptokorinarijum/DSCF6960_resize.jpg

i209.photobucket.com/albums/bb13/photoivek/kriptokorinarijum/DSCF6962_resize.jpg

i209.photobucket.com/albums/bb13/photoivek/kriptokorinarijum/DSCF6961_resize.jpg

Eto toliko za početak.
Kada bude malo napredka u rstu baciću jo koju sliku...

https://minepi.com/photoivek
zander
Pravi neradnički akvarijum! LectureGrin

Biće to lepo kad se popuni sa Criptama. Moda da ubaci koji Staurogyne za prednji planč Mada nisam nikad imao tu biljku i ne znam kako raste, da nije slučajno brzorastuća pa da ti pravi problem pa da mora neto i da radi oko ovog akvarijuma Smile

photoivek
zander je napisao:
Pravi neradnički akvarijum! ....

pa ne mogu da imam toliko zahtevnih biljnih akvarijuma. ova dva na EI-ju počinju da me izluđuju, uostalom video si sinoć slike sa flash memorije koliko sam biljne mase bacio u đubre...

zander je napisao:
...Moda da ubaci koji Staurogyne za prednji planč Mada nisam nikad imao tu biljku i ne znam kako raste, da nije slučajno brzorastuća pa da ti pravi problem pa da mora neto i da radi oko ovog akvarijuma Smile

moda bi mogla i ova....
Samo da napomenem ovda nema prednjeg plana jer se oko akvarijuma moe ići, odnosno vidljiv je se tri strane!
evo i sličica koja to pokazuje

i209.photobucket.com/albums/bb13/photoivek/kriptokorinarijum/DSCF6965_resize.jpg

Rasta
lepo kao sto zander kaze pravi neradnicki Smile mozes da napravis prednji plan u krug da se vidi sa sve tri strane Thumb up mozda bih ubacio koji kamicak...ali polako kad razraste bice super Beer i daj neku sliku frontalnu malo izdalje slikaj sa kreveta Lecture

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
krcko
Rasto , ja sam se i na ovoj prepao onih maski iza , di će vie i izdalje . Ovo će biti interesantna postavka Thumb up . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
photoivek
Rasta je napisao:
lepo kao sto zander kaze pravi neradnicki...

kao to rekoh ovaj je morao takav da bude....

Rasta je napisao:
mozes da napravis prednji plan u krug da se vidi sa sve tri strane...

dobra ideja. morao bih da proverim koju biljku mogu da stavim a da nije uopte zahtevna jer za sada đubrenje nije planirano. ne znam kakva je ona to ju je Zander spominjao...

Rasta je napisao:
mozda bih ubacio koji kamicak...ali polako kad razraste bice super

to ja ne umem da ubacim a da izgleda lepo.... uvek kao da je tako palo iz vedra neba i nema nikakav smisao... ako se fotki ima ideju gde i kakav javi pa ga moda i ubacim...

Rasta je napisao:
i daj neku sliku frontalnu malo izdalje slikaj sa kreveta

biće i takva...

ZoSo
Naveo si Lilaeopsis,mada ja ne vidim gde si je zasadio.Ona bi mogla jako lepo reiti 1 od 3 prednja plana to sad ima Smile
Moram priznati da sam i ja neto slično zamiljao za sebe,samo to nisam odoleo svim tim biljčicama pa je kod mene neka prauma(haos),a ianje mi dođe kao neko pansko selo Grin
Sve u svemu meni se sviđa ovaj početak(iako nema ni kamenja,pa čak ni beli putić Thumb up ),a mislim da za jedno mesec ili dva i ovaj aq. moe da konkurie.... Beer

photoivek
ZoSo je napisao:
Naveo si Lilaeopsis,mada ja ne vidim gde si je zasadio...

poslednja slika prvog posta, dole levo, ispred dve anubije i male breon kripte, nazire se neto malo zeleno....

ZoSo je napisao:...,a mislim da za jedno mesec ili dva i ovaj aq. moe da konkurie....

mislim da mu ipak treba malo due....

Kum 1229
Takodje mislim da ce dosta vremena trebati,kripte su cudo od biljaka treba im vremena ko puzu da predje 1 km Thumb up. Svidja mi se postavka Wink

photoivek
akvarijum juče rasturen.
previe alge koju nisam imao strpljenja drugačije da reavam.
bee valjda ona bradata....
nadam se da ću ga danas zavriti pa ću postaviti nove slike....

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,495 jedinstvenih poseta