Evo prodje mesec i po dana od kada je napunjen vodom a u medjuvremenu je ubaceno jos svasta...
48x39x38cm (napunjen do 33cm), DIY HSF dimenzija 12x32cm (korisno 8x30cm). rucno pravljena pumpa za vodu, pogonjena pumpom Champion cx 098 na minimumu. DIY CO2 sa kamenim rasprsivacem. podloga mlevena stena iz kamenoloma nadomak kraljeva (kamenica) 5-7cm. hranljiva podloga sera floredepot u debljini 5mm. drvo je stara ruza iz dvorista, pripremljena po receptu sa foruma. temp je 27-28*C, tvrdoca 8GH. zamena vode jednom nedeljno 18l. osvetljenje su 3x15w t8 jedna warm white, jedna daylight i jedna red. u pocetku po par sati dnevno a posle 15ak dana poceo sa periodom od 12h dnevno (14h-2h).
sto se tice zivog sveta od samog pocetka su tu neke biljke a dan kasnije i 10 beba guppy i desetak kozica. moram da napomenem da je u startu oko 20l vode sipano iz drugog akvarijuma kao i prljavstina iz filtera. a sam sundjer je bio oko mesec i po u tom drugom akvarijumu pored filtera. posle dve nedelje su ubaceni sijamci kada je od prilike i poceto sa omeksavanjem vode dodavanjem dela destilovane. i jos nedelju dana kasnije tacnije tri nedelje od samog pocetka dodati su ancistrus i ramirezi.
kozice su tada izbacene kako ne bi bile pojedene i sada imaju svoje male akvarijume koji ce biti opisani kada za to dodje vreme. od zivotinja je tu jos jedan puz amazonac kome nikako da nadjem drugara.
sto se biljaka tice ne razumem se preterano pa ne bih da lupam neke nazive. deo je ubacen u startu a deo pre dvadesetak dana. pri formiranju sam ubacio tablete tetra planta start a mesec dana kasnije sam poceo sa dodavanjem sera florenette A koje planiram da dodajem jednom mesecno.