Ovo je jedan brzi start, aq je formiran pre nedelju dana, iskorićena je voda iz drugih akvarijuma, kao i viak biljne mase, tako da preskačem klasičnu fazu cikliranja, i ono najbolnije, a to je čekati danima da se pelceri biljaka prime i krenu sa rastom.
Nazvao sam ga "Kamen u zuči", iz prostog razloga jer je ovaj akvarijum nastao kao posledica moje nervoze pred predstojeću operaciju zučne kese i faking učnih kanala. Kako ću najverovatnije biti petnaestak dana u bonici, kada izadjem, ako Bog da, biće ovo prava dungla (mada je i sada sav dunglast), koja će prosto da vapi za trimovanjem i oblikovanjem.
Uglavnom, elja mi je bila da u fullu bude aq sa papratima, anubijama i kriptama, ipak, u zadnjem trenutku sam odustao i reio da desna strana bude "zapapraćena", a na levu stranu sam dao ansu rotali i HM-u da "zablistaju" u punom sjaju i naprave kontrast, papratima.
Verovatno će kasnije da dodje do nekih sitnih izmena u postavci, koja mi i sada bode oči, ali otom-potom, kada mi zdravstveno stanje dozvoli.
A sad generalie:
Zapremina: 73 l.
Dimenzije akvarijuma: 60, 35v, 35d
Filtracija: Neki stari nemacki potapajuci filter, "Aquabee", protoka 300l na sat sa spray barom...
Podloga: Osmokot, Glina, Treset, ljunak
Rasveta: 2 x 25W tedne, oko 2500 lumena
Grejanje: Athman 100 W
Foto period: 12 sati
Prihrana: U samom startu, CO2 kao i mikro - makro elementi u DIY varijanti....