14.06.2026 06:01
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
angolo
edison
Gledam ove moje loe slike i shvatim koliko sam u poslednjih par meseci menjao stvari u ovom staklu, pa ajde da to podelim sa vama.
Litraa je oko 78l oblik dijamanta (diktira prostor). Osvetljenje 2x15w grolux i 3x23W Philips Tornado, filter atman kanister 3335, podloga kvarc 2-8mm i aquaclay. Đubrenje PPP metoda.
Evo prva slika iz decembra 2012.
Inače akvarijum sam startovao pre vie od godinu dana.
i1069.photobucket.com/albums/u477/edisonslike/co1.jpg

www.mojbiljniakvarijum.org
edison
onda početak januara
i1069.photobucket.com/albums/u477/edisonslike/co2.jpg

edison
onda posle okupljanja u januaru
i1069.photobucket.com/albums/u477/edisonslike/co5.jpg

edison
februar
i1069.photobucket.com/albums/u477/edisonslike/co9.jpg

edison
početak marta
i1069.photobucket.com/albums/u477/edisonslike/co6.jpg

zuja
Prelepo bilje ali moram da pohvalim skalare . Mnogo mi se dopada ova divlja forma skalara . Vec duze vreme pokusavam da kupim 20-30 kom. mladih skalara divlje forme ( kao na slici ).

edison
Evo slike skalara
i1069.photobucket.com/albums/u477/edisonslike/co7.jpg

edison
Ove su bolje slike.
Malo detalja
i1069.photobucket.com/albums/u477/edisonslike/DSCF0853.jpg
i1069.photobucket.com/albums/u477/edisonslike/DSCF0856.jpg
i1069.photobucket.com/albums/u477/edisonslike/DSCF0858.jpg

bobi
dal smeni nesto od rasveta ili sve e isto od pocetok. mnogu ubavo napreduva

biobiofizicar
Lepa travnata divljina i skalari su bas pravo cucnuli u nju.

Ajde, malo ljudima opisi i ovo sa mrezom za fasade. Sta ti sve raste iz nje? Kako se pokazao ovaj metod "sadnje i zidanja"?

edison
bobi wrote:

dal smeni nesto od rasveta ili sve e isto od pocetok. mnogu ubavo napreduva

Da od početka sam menjao rasvetu i to sam dodao dve cfl od 23w i ukinu sam dve neonske od 15w. U sutini promena je bila zbog rasporeda svetlosnih tela a ne neto posebno zbog inteziteta svetla.

edison
biobiofizicar wrote:

Lepa travnata divljina i skalari su bas pravo cucnuli u nju.

Ajde, malo ljudima opisi i ovo sa mrezom za fasade. Sta ti sve raste iz nje? Kako se pokazao ovaj metod "sadnje i zidanja"?

Na ovo sa mreom za fasade sam se odlučio zato to nisam hteo da rasturam akvarijum a nasipanje sam odbacio kao opciju zbog neodrivosti takvog nagiba na due vreme.
Uzeo sam mreu veličine duplo veće od onog to sam zamislio kao finalni izgled. Na jednu polovinu sam poređao mahovine i hm i sve to preklopio drugom polovinom. Mestimično sam povezao prednju i zadnju stranu mreice da se vremenom ne razdvoje. Na jedan kraj ovaj blii prednjem staklu sam vezao kamenje veličine glavice luka celom duinom a na zadnju stranu sam na duu icu vezao malo veći kamen koji je ispod mreice. Sve to sam lagano potopio u akvarijum i namestio oblik koji sam zamislio. Praktično je ispod pećina u koju mogu da se zavuku svi dovoljno mali stanovnici.
to se mene tiče ovaj metod "zidanja i sadnje" je odličan zato to raste sve to se zabode u ovu konstrukciju koja je praktično podvodna hidroponika (rotala wallichii raste kao da je u podlogu zabodena). Iz mree trenutno raste: rotala wallichii, leptodictyum riparium, fontinalis antipyretica, Vesicularia montagnei, Hemianthus micranthemoides, hydrophila dissecta. Na kamenju je ricia, fissidens fontanus. Upodlogu je posađen ranunculus inundatus, blyxa japonica, echinodorus vesuvius, valisneria nana, cryptocorina sp., Microsorum pteropus ''Narrow''.

teta to nemogu ili neumem da dočaram fotografijom izgled svega u prostoru poto je zaista nezgodno fotografisati neto frontalno a istovremeno imam dve strana akvarijuma pod uglom od 45 u odnosu na objektiv i konstantan odsjaj nečega na slici.

biobiofizicar
Namerno sam te pitao ovo jer sam i ja primetio da iz ovakvih lakih konstrukcija i plivajucih ostrva moze da raste sve i svasta i bez da je zabodeno u podlogu, samo ako je prihrana kroz vodenu kolonu odgovarajuca. A zidanje supljeg lakog harda na ovaj nacin nije uopste najvno kao sto izgleda, a pruza ne male mogucnosti posebno za naknadne dorade u akvarijumu...

U svakom slucaju odlican posao i odlicna prezentacija jednog inovativnog nacina "slaganja harda". Jos kada bi imali i zelene mrezice za fasadu - gde bi nam bio kraj....

ZoSo
Edisone lepa prasuma , a jos lepsi skalari......
Nisam pristalica one teorije da u biljne akvarijume ne treba stavljati lepe ribe , da ne odvlace paznju sa postavke , ja licno uzivam u lepom biljnom akvarijumu sa lepom faunom !
Wink

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,262 jedinstvenih poseta