14.06.2026 13:14
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
· juwel rio 240 [346]
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
En passant
lp
Pozdrav drutvance...evo da predstavim i ovdje svoj posljednji scape.

Prvo je bilo ovako na početku:

lh5.googleusercontent.com/-Zae4Ot943Kw/TtVVnsWZIMI/AAAAAAAAAr8/ktkrvdBLtGM/s758/hehehe.jpg

Al nisam bio zadovoljan i onda sam se poigrao sa panjevima...

lh4.googleusercontent.com/-ETxQQ7FS6wg/TtVW1q3DVOI/AAAAAAAAAsI/e_wXONTozk0/s807/prvi-dan.jpg

I sloio ovo:

lh4.googleusercontent.com/-sxTE7kQuVFs/TtVXCNvk07I/AAAAAAAAAsU/OWAJyPWdDOc/s807/IMG_38831.jpg

Sad pri kraju to izgleda ovako:

www.hraquascape.org/forum/attachments/img_4117a.jpg

Specifikacije

dimenzije: 60*30*35cm
svjetlo: 2*24W t5
co2: boca + rhinox 1000 difuzor
podloga: DIY
gnojenje: svaki dan mikro i makro + svaki drugi dan DTPA Fe

I to je to...ako koga to dodatno zanima, samo pitajte. Prijedlozi, komentari, kritike dobrodoli. Beer
Edited by lp on 19.02.2012 17:12

www.hraquascape.org
biobiofizicar
KOnacno i ovde da ga predstavis !!! Wink
Naravno da je jako dobar akvarijum, ali sada kada si postavio ovako fotke jednu ispod druge moram ti reci da mi se i prva postavka panjeva jako svidja, cak mozda i vise od druge. Naravno stvar ukusa... Steta sto su panjevi za nijansu deblji i glomazniji za ovu velicinu stakla, ali sta je tu je. Sta imamo sa time i slazemo hard.

Uz male dorade prednjeg levog coska ima da bude bombonica. Thumb up

Dejan Stefanovic
Jako lep akvarijum i vrlo kvalitetne fotografije.

Aquamaniac
Mislim da ne bi trebao sad da zavrsavas skejp,vec da poradis na nekim detaljima pre zavrsne fotke,da ubacis neke biljke,mozda neku Nanu "petite",Hydrocotyle dissectu,Echinodorus tenellus,Sagittariu subulatu,pa sto da ne i neku crvenkastu zbunastu biljku,Rotundifoliu npr. Thumb up.
Nemoj pogresno da me shvatis,ali koliko me odusevljava srednji plan,toliko mi praznina zadnjeg kvari utisak.
Mozda da spustis nivo vode pre zavrsne fotke i da povrsinu blago zatalasas Wink. I obavezno neku fotku sa crnom pozadinom.

kojot
Mene interesuje poreklo drveta... ako mozeThumb up
Inace postavka mi se zaista sviđa, meni se za razliku od Biofizičara dopada to su grane ovako glomazne.

stefi
nije ti se svideo raspored panjeva Shock pa si sve digao u vazduh Shock svaka cat na poduhvatu vidi se da znas posao cim si se opredelio na to inace prva postavka je stvarno bila za Beer Applause Thumb up
inace i ova druga je blizu Grin
Edited by stefi on 20.02.2012 21:08

lp
E hvala svima na kritikama i komentarima...Beer

Dolazimo do pitanja ukusa jer je meni onaj gore prvi postav, kad sam ga iao slikat prvi put, tek toliko, bio toliko grozan, da sam ga u roku keks razmontirao i sloio novi. Najvie me je smetalo to nisam uspio dovest rotalu naprijed do paprati kako sam htio, iako mi je sve uivo izgledalo super. Inače sam znao da treba tu i tamo ponekad gledat i fotografiju da se vide nedostatci, al sam se bio uljenio, pa nisam. Vidi se i po algama po opremi koliko sam ga pazio. Grin

Ovaj drugi sam čeće slikao i od početka sam namjerno iao na glomaznije panjeve i snaniji efekt koji oni stvaraju, jer mi je bio izazov sloit vizualno veći scape sa tako jačim granama. Sad da li sam uspio ostaje za prosudit. Inače nikad, koliko se bavim aquascapingom, nisam naiao na toliko različitih prijedloga kako dalje. Ba zanimljivo.Wink

Kojot, drva su nita drugo, nego obični mopani koji se mogu kupit u svakom zoo dućanu...kod nas u Hr je veliki problem nabava adekvatnog harda jer nemamo pristup tim sunkenrootima i slično, kao Vi u Srbiji, pa ti ostaje ili priroda da nađe adekvatno, ili tako u dućanu se snalazit od toga ta imaju.

Imam te panjeve već dugo i koristio sam ih i prije, samo sam ih sad drugačije krenuo. Ima ona moja tema, pa se tamo vidi. Probam ga jo doradit malo, pa ćemo vidjet ta će ispast. Wink
Edited by lp on 21.02.2012 09:25

www.hraquascape.org
Gjuro
Predivan je , samo da gloso popuni sve coskove i bice ekstra. Nemoj da izgubis t.e urasnes putic ispod grane na sredini akvariuma, meni to mi deluje veoma lepo Thumb up

valisnerija
Neobican i nesvakidasnji rad,ja bih se u sustini slozio sa Aquamaniac-om,

Levi deo gde je gloso,bih izbacio i ostavio bez bilja,tj.za zavrsnu fotografiju neki sitan pesak beo ili crn bih posuo u tom delu.

Mene podseca ovo na lep detalj iz sume,kao da je neko staro drvo palo...ja bih poradio na zadnjem delu mozda na ubacivanju jos nekih panjeva u vidu drveca.....gledati da tu dobijem dubinu!!Thumb up

CTale
Moda se nećete sloiti, ali meni na ovoj fotki bez opreme na levoj strani nedostaje upravo - oprema Grin

Čini mi se da bi tu dobro "legao" neki goli razgranati panj, bez ikakve biljke na njemu.
Edited by CTale on 21.02.2012 15:10

lp
Hehe, pa je, slagao sam ga sa opremom unutra...i meni falila kad sam je povadio za slikanje. Tu je prednost onih staklarija, to se sve dobro vidi, samo otkad mi je jednom usred noći puko inflow lilypipe, rekao sam nikad vie. Sva sreća da sam spavao pored, pa sam stigao reagirat.

Jovane thanx na tipu, svakako ću čuvat prolaz ianjem glosse i mahovine i probat pustit glossu u kuteve...ako neće dobro izgledat sve, lako povadim sve i ubacim drva, kao to Valisnerija kae. Mada sam čuo i jo jedno 5-6 prijedloga. Wink
Edited by lp on 22.02.2012 10:37

www.hraquascape.org
daweed
Predivno triman i negovan aq.
Kad smo kod predloga evo i od mene jedan.. Nita ne menjaj, ja bih samo centralni putić zadigao do polovine visine prutića i ispunio ga glossom...
Tako bi me prut asocirao na one grane u horor filmovima gde se uvek neka dobra enska saplete beeći od nekog vampira, vukodlaka ili majkl deksona Wink

http://daweedaqua.tk
daweed
Predivno triman i negovan aq.
Kad smo kod predloga evo i od mene jedan.. Nita ne menjaj, ja bih samo centralni putić zadigao do polovine visine prutića i ispunio ga glossom...
Tako bi me prut asocirao na one grane u horor filmovima gde se uvek neka dobra enska saplete beeći od nekog vampira, vukodlaka ili majkl deksona Wink

http://daweedaqua.tk
lp
Evo drutvo zavrio sam ga...nisam stigao nita spektakularno odradit na njemu jer nisam imao vremena, već sam ubacio jedan panj lijevo da popuni malo prazninu i razbije microsoriume te sredio glossu po svuda. Također zadnji plan sam pustio da podivlja.

Evo slika:

www.hraquascape.org/forum/attachments/IMG_4360a.jpg

www.hraquascape.org/forum/attachments/IMG_4384a.jpg

www.hraquascape.org/forum/attachments/IMG_4363a.jpg

www.hraquascape.org/forum/attachments/IMG_4351aa.jpg

Nisam vodu mjenjao jedno 15-20 dana uopće, al sve je fino raslo i dalje, jedino je bilo pojačano BBA na panjevima to sam očistio za slikanje. To je to, idem slagat neto novo ovih dana. Beer

www.hraquascape.org
biobiofizicar
Lepo su se popunili coskovi napred i taj panjic levo je bas dobro legao... I ovo prozracno pozadinsko bilje mi se svidja...
Napred u nove radne pobede....Very happy

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,168 jedinstvenih poseta