14.06.2026 07:07
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: AQUASCAPING » Aquascaping
 Print Thread
Aquatic Scapers Europe
zander
Rezultati

zander
I čestitke, mislim da je sa naih prostora samo Octopus učestvovao sa "Promised land" i osvojio 13.mesto. Malo je nezgodno otvarati sliku svakog akvarijuma posebno da bi se videlo odakle je Frown

krcko
Pregledah prilično radova i to je to Grin . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Rasta
Samo je doslo do male konfuzije u samom takmicenju, rezultati su trebali da izadju u maju, pa su pomerili za jun i to nisu naveli tacno datum, da bi tek sad izasli u julu, i sad problem je sto je dosta takmicara ucestvovalo i na AAC, cak su neki i pitali organizatore ASE-a da li mogu da ucestvuju na drugom takmicenju, koje je po planu bilo posle ovog...da bi onda ne znam zasto zakasnili rezultati a vecina takmicara koji su slali svoje akvarijume na AAC koje je bilo posle ovog, bili diskvalifikovani bas zbog toga...mislim da je to jedan veliki propust organizatora Sad

Mada u svakom slucaju Thumb up

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
deep blue
prvo mesto je zaista dobro,jako mi se svidja.
cestitke ovaj put samo Lazi,Vlada ce mu iduci put biti za petamaGrinGrinGrin

Blue
Pregledajuci akvarijume sa ovih poslednjih par takmicenja, dosao sam do zakljucka da se danasnji aquascaping krece u 4 pravca, koji po zastupljenosti idu ovim redosledom:
1. Napravis kao neko brdo (ili vise njih) i tu ima neka kao dolina, a u kao dolini mora da bude kao put ili kao reka ili, eventualno, potok.
2. Zamislis kao da si potopio foto aparat u tamo neku kao mocvaru i onda fotografises i tu se vidi neko kao korenje nekog kao drveca i tu neka trava koja kao raste oko tog korenja i mahovina po njemu.
3. Ima tu neka kao livada i na njoj gomila kamenja.
4. Varijacije na klasicni holandski stil.

Vreme je da ovde patentiramo nesto novo! Beer

paleoglodit
He he pa moze : ....kao neke cevke, i kao neka slama ,kao neki slonovi i kao neki oblaci pa onda rupchage , jame i pecine.... mislim tako nesto...GrinWinkGrin (mala sala)
Edited by paleoglodit on 13.07.2009 18:55

kojot
paleoglodit je napisao:
He he pa moze : ....kao neke cevke, i kao neka slama ,kao neki slonovi i kao neki oblaci pa onda rupchage , jame i pecine.... mislim tako nesto...GrinWinkGrin (mala sala)

Eto ja bas vucem ka tom stilu!!!Thumb upBeer

Rasta
deep blue je napisao:
prvo mesto je zaista dobro,jako mi se svidja.
cestitke ovaj put samo Lazi,Vlada ce mu iduci put biti za petamaGrinGrinGrin

E Brane, da bih Lazi bio za petama treba jos mnogo da jedem i porastem GrinThumb upBeer

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
Blue
Da ne bude zabune, ne sporim da su svi ti akvarijumi odlicni, neki skoro pa fantasticni, a tek kad vidim nekoga iz blize i dalje okoline da je ucestvovao na pomenutim takmicenjima, prosto se i ja osecam ponosno sto ne zaostajemo za ostatkom sveta, bez obzira na sve probleme koji prate biljnu akvaristiku u Srbiji. Setite se samo kako je bilo pre nekoliko godina po tom pitanju ovde. Nabavka bilja, opreme, ma cega god, nocna mora. Napredak je neverovatan. Bilo bi tek divno da se, za par godina, neki tamo japanac priprema za Serbian Aquascaping Contest i da njegovi prijatelji kazu 'ma super ti je scape, al znas kakvi su zahtevni oni Srbi, obzirom kakve scaper-e imaju'... Cool
Edited by Blue on 14.07.2009 07:18

grujanic87
E ekstra ti je ova Grin Thumb up Beer
Iz tvojih misli u bozije usi Wink

Kum 1229
Svidja mi se ovo sto si rekao za Serbian Aquascaping Contest, da bi uspelo sve ovo u tvojem mastanju i da bi na kraju sve bilo kako si zamislio + da ti japanac dodje na takmicenje moras shvatiti da od toga nema nista ni za oho ili 100 godina jer OVO je SRBIJA i tu se sve zavrsava Grin. (ima nade) ali....Thumb up
Edited by Kum 1229 on 14.07.2009 16:55

Kum 1229
J...te nemozes da nabavis ribicu sa naslovne sranice ovoga sajta a kamoli da ce ti doci japanac. Daleko smo mi "Blue" i od zemalja oko nas, sto se tice akvaristike!!!!

ZoSo
Kum 1229 je napisao:
J...te nemozes da nabavis ribicu sa naslovne sranice ovoga sajta a kamoli da ce ti doci japanac. Daleko smo mi "Blue" i od zemalja oko nas, sto se tice akvaristike!!!!
Kume od zemalja moda i jesmo daleko,ali nai akvaristi sigurno ne zaostaju,a neki su evidentno i bolji od komijskih...,u to ime Beer Beer Beer Thumb up
Samo da napomenem ti bolji neka se sami prepoznaju Grin Grin Cool

Kum 1229
Thumb upBeer

krcko
Recimo da se ne bih sloio da se ovde ne moe organizovati međunarodni contest , u pitanju je samo novac i dobra volja . to se malenih Rainbowfish-a tiče , mogu se nabaviti i ovde , Vaa sugrađanka ( NS ) je ribice sa naslovne kupila ba tu u Novosadskoj prodavnici , a http://www.akvari...id=17.html , Mrvica ima uz one i ovu vrstu . Pozdrav
Edited by krcko on 14.07.2009 20:47

http://www.adsrs.org/
Kum 1229
Pa da, pare nisu problem para nema tako da u sustini i moze da padne neka organizacija Frown. Hvala krcko na informaciji za ribice Thumb up.

katjusa
ZoSo je napisao:
Kum 1229 je napisao:
Kume od zemalja moda i jesmo daleko,ali nai akvaristi sigurno ne zaostaju,a neki su evidentno i bolji od komijskih...,u to ime Beer Beer Beer Thumb up
Samo da napomenem ti bolji neka se sami prepoznaju Grin Grin Cool

Istina ... ali nadam se, da ovaj hobi ne poznaje granica, pa i mi nismo komije, nego prijatelji sa sličnim interesima. Ali "ribice sa naslovne strane" čekala i traila sam jih več za na prvi aq (godinu i po) i uz puno pitanja, tranje napokon dobila jih. Nije lako ni kod nas, a treba biti uporan Smile
Da ne bude sve OT, evo Octopus je sada na 10. mestu Wink
Pozdrav Katjua

ZoSo
katjusa je napisao:
Istina ... ali nadam se, da ovaj hobi ne poznaje granica,....
Katjua lepe stvari u ivotu ne poznaju granice,a tu spada i na hobi....Thumb up

Kum 1229
Da da,ovo je malo otislo u OT,pa reko da cestitamo Oktopusu na zavidnom 10 mestu. I mislim da su akvarijumi prelepi,ima tu i sta da se vidi i nauci samo gledajuci Thumb up

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,495 jedinstvenih poseta