Pozdrav svima ! Prekjuce sam instalirao 2 l.
DIY co2 u 100 lit. aq . I pored skepse da cu sve to napravim kako treba , boca je proradila kao luda . jutros sam video da su serpe malo grogi pa sam izvadio crevo . pH je pao sa 7.5 na 6 za dva dana .
Crevo je stavljeno na unutrasnji filter . E sad , znam da je diy tesko kontrolisati ali sta ciniti kad ovako siklja č Da stavim manju bocu č Da stavljam crevo samo tokom dana č I jos jedno , glupo : jer smeta nesto da co2 izlazi u sobu č:wall
Podesavanje kod pravljenja smese tako da ide sto duze i sto ravnomernije je stvar malo eksperimentisanja i iskustva... Igraj se...
Prvih dana dok ide jace mozes vaditi crevo nocu.
Smanjenje temperature smanjuje intezitet reakcije, manje kvasca takodje uravnotezuje burnost reakcije na pocetku i kasnije, soda bikarbona na vrh kasicice takodje,... Eto nekih ideja...
Evo jedan predlog kako sam ja to resio: na izlazno crevo stavis T razvodnik jedan kraj ide u akvarijum a na drugi kraj propusni ventil sa regulatorom. Sa njim mozes visak da ispustis u prostoriju ili da visak iskoristis za drugi akvarijum ako imas u blizini. Prvih 10 dana ces imati dovoljno za dva akvarijuma a kasnije mozes da kombinujes. Pozdrav