14.06.2026 04:52
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
4 seasons
Jovan
Juce u gluvo doba noci na Velikog medveda (http://www.mojbil...owstart=60) kao da je pala atomska bomba. Vise ne lici na sebe. Da li je ovo kraj ili samo novi pocetak GrinGrin Cool
Jovan attached the following image:
3_201.jpg

Edited by Jovan on 13.01.2012 17:48

Jovan
Preziveli su utociste nasli u kofi
4_130.jpg

Jovan
Radili su i spricevi osmocota u pokusaju da revitalizujem stradalog Grin
2_266.jpg

Jovan
Odjednom neka refleksija u vodi. Zenski lik! Shock To mu verovatno dodje neka dobra vila koja spasava stvar Grin
5_90.jpg

Edited by Jovan on 13.01.2012 17:18

Jovan
Tako je nastala nova postavka pod nazivom 4 seasons Beer
Naravno kamen je tu dok ne udavim panj.
Akvarijum je zamisljen tako da svuda, u krug uz staklo bude po 5 cm prazno, to jest samo sljunak. K'o atletska staza Grin
Ovako sam zamislio postavku zbog nekih stanovnika, tj puzeva Tylomelania sp. i Brotia pagodula, koje cu vam predstaviti kroz fotografije. Ovi puzevi su dosta masivni i spadaju u puzeve koji vuku kucice za sobom, tako da ima nije preterano zgodno da se probijaju kroz gusto rastinje, pa sam im napravio stazu za zagrevanje Grin Beer

Inace, batalio sam DIY CO2, uzeo sam kompletan CO2 sistem (od A do ) za svega 70eura. Cena je razlog zbog koga sam sve to drage volje teglio na ledjima iz Poljske. Cool

Podlogu nisam menjao, samo sam je usisao i malo dopingovao osmocotom.
Beli pesak je posut da bi popunio neke "rupe" a uskoro ce propasti, tj nestati s vidika zato sto mu je granulacija dosta manja od granulacije crnog.
mba_4.jpg

Edited by Jovan on 13.01.2012 20:29

Jovan
Do sada sam imao dve tylomelania-je sp. orange, dokupio sam u Poljskoj jos dve sp. orange i dve sp. white spot. Pored ovih puzeva dosle su i 4 Brotia pagodula, jako zanimljivi rogati puzevi, atraktivnog izgleda. Kada na ovo dodamo da za razliku od tylomelania zestoko cepaju po algama, eto dobitne kombinacije. Cool
a1_4.jpg

Edited by Jovan on 13.01.2012 17:35

Jovan
Brotia pagodula i tylomelania sp. white spot
mba3_1.jpg

Jovan
Sva su deca ista: "tata/mama, nosi me!" Grin
mba5_1.jpg

Jovan
Predstavio bih jos jednog novog stanovnika. Nisam stigao lepo da ga uslikam a mogu da kazem i da je dosta stidljiv. Ovo je muzjak a zenka se negde skriva.
U pitanju je Apistogramma bitaeniata
mba4_1.jpg

Jovan
Jedino oko cega sam se mislio je temperatura. Tylomelanije (26-30), Brotia pagodula iako dolazi iz tropskih regiona, nalazi se na planinskim podrucjima pa jos prija maltene hladnovodni akvarijum (19-25 maksimum), razmirezi (26-29) itd... nastelovao sam zato na 25.5C, pa nek se snalaze Grin

Toliko do mene za sada, kritike i predlozi su dobrodosli! Thumb up Beer
Edited by Jovan on 13.01.2012 18:18

biobiofizicar
Opet atraktivno, opet lepo, opet puno iznenadjenja.

Čudi me da ovi tvoji puovi nisu stekli veću popularnost u naoj akva zajednici. Očito imaju dobre navike, a izgledaju fantastično.

Teko će ti sa tvojim navikama odrati tu atletsku stazu uz staklo - uskoro će po običaju biljke zakucati u sva stakla, pa i u prednje, a počeće da izlaze i napolje....CoolGrin

I drago mi je da si nam konačno otkrijo tajnu uspeha - vidi se ko je kod vas gospodjica Amano i ko dri fotoaparat i nadgleda slaganje postavke, a koje mali sa kofom u ruci....WinkBeer

Samo napred - biće ovo jo jedna postavka za pamćenje....

Jovan
biobiofizicar je napisao:

Čudi me da ovi tvoji puovi nisu stekli veću popularnost u naoj akva zajednici. Očito imaju dobre navike, a izgledaju fantastično.

Pa ne znam, mozda kada bi mi hobisti tj trziste trazilo ove puzeve, mozda bi ih trgovci uvozili. Mada retki su i u zemljama EU, dalekoooo od toga da ih ima u svakom shopu. Moguce ih je razmnozavati, doduse to ide sporo jer radjaju zive kompletno formirane mlade 0.3-0.5cm, jednog u mesec dana i to kada su uslovi u tom trenutnku idealni. Through wall
Tylomelanijama je inace preporucena temperatura 29-30C. Zbog toga a i zbog velicine verujem da bi bili odlicna i nezaobilazna stvar za npr diskusare, ali eto...

Teko će ti sa tvojim navikama odrati tu atletsku stazu uz staklo - uskoro će po običaju biljke zakucati u sva stakla, pa i u prednje, a počeće da izlaze i napolje....CoolGrin

Ovo je ziva istina Sad Thumb up

I drago mi je da si nam konačno otkrijo tajnu uspeha - vidi se ko je kod vas gospodjica Amano i ko dri fotoaparat i nadgleda slaganje postavke, a koje mali sa kofom u ruci....WinkBeer

Samo napred - biće ovo jo jedna postavka za pamćenje....

Da, dugo sam to drzao u tajnosti ali sad se konacno zna ko kosi a ko vodu nosi Wink Cool

Hvala puno gosn Bio i ja Vama zelim puno uspeha u rekonstrukciji biotopskog dela ipak neprevazidjenog Dueta! ApplauseBeer
Edited by Jovan on 13.01.2012 20:18

pakor
Meni se sve ovo bas svidja. Svaka cast. Jako lepo. Puzevi su extra. Samo napred. Pozdrav!!!Applause

Jovan
pakor je napisao:
Meni se sve ovo bas svidja. Svaka cast. Jako lepo. Puzevi su extra. Samo napred. Pozdrav!!!Applause

Hvala Pakore, trudimo se. Sad vec moram da govorim u mnozini posto me je gosn Bio provalio Wink Beer

Jovan
Jeste, to je CO2 reaktor. Jako sam zadovoljan njime. Drzao bih ga i ja van akvarijuma da imam kanister, ali posto imam pregradni filter i potopnu pumpu, prisiljen sam nazalost da ga drzim u akvarijumu. Hvala najlepse Thumb up

deanjmi
Bravo druze Jovane,jako lepo si slozio panjeve,sve izgleda odlicno od biljaka do zivuljkica.Blyxa ti je super,kod mene nesto kilavi Sad

Jovan
Hvala druze! To je iz komada, jedan panj Wink

deanjmi je napisao:
Blyxa ti je super,kod mene nesto kilavi Sad

Ne raste ili sporo rasteč Dobro je dok kilavi, znaci da za nju ima nade Smile Nekima se istopi preko noci i jednostavno ne uspevaju da je odrze bez obzira na sve obezbedjene uslove. Ti si neka zlatna sredina Wink
Necu da skrecem sa teme vise, ali predlozio bih ti da obavezno u taj Rio ubacis dva reflektora ako vec nisi. Beer
Edited by Jovan on 14.01.2012 20:59

Pejc
Wow! Kakvi raskoni stanovnici. Bravo drue Applause
Lepo je ovo krenulo, samo se nadam da će ostati atletska staza, kao to kae gosn Bio Smile
ta bi mi bez dobrih vila koje iznenada nastaju i spaavaju stvar WinkThumb up

Jeca
Puno lepih slika. Pravi odmor za oci i dusu. Applause

Zamolila bih te da se potrudis i obradujes nas sa jos slika novopristiglih Apistogrammica.

deanjmi
Ucinilo mi se da je vise panjeva,odlicno u svakom slucajuApplause.Sory za taj mali offThumb up

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,894 jedinstvenih poseta