14.06.2026 10:41
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
"White rocks"
zdaki
Pozdrav drugari. Izgubio sam se neko vreme iz ovog hobija, ali se polako vracam, sa ciljem da imam akvarijum koji ce mi pruziti mali kutak prirode u kuci, a da sa druge strane nemam neke velike obaveze prema njemu. U jednom trenutku sam se jednostavno prezasitio svega i stavio sve na stranu i poceo da se bavim malo maketarstvom Smile Zato sad malo algica i divljine nije na odmet Grin

Sto se tice samog akvarijuma dimenzije su iste kao i ranije, 80x24x41 zapremina oko 75-80l. Grin
Osvetljenje: 4 philips daylight i 1 osram lumilux. Fotoperiod je oko 6h regulisano tajmerom. Co2 je princip secer-kvasac.
Podloga je zemlja za cvece, mrezica preko toga i sitni kamencici u krupnijoj i sitnijoj granulaciji. Izmena vode je jednom nedeljno po 1/4.

Sto se tice zivog sveta tu je 7 serpi, 1 platy koja je tu starosedelac i 1 ancistrus. U filteru se nalaze red cherry shimp. Cekam da malo porastu i razmnoze se pa idu u aq. I ovom prilikom se zahvaljujem komsiji Merakliji koji mi ih je poklonio.

Sto se tice biljaka tu je rotala koja treba da se skrati i jos malo zgusne. Marsilea koja je pocela da pravi tepih. HM takodje ceka svoje sishanje i formiranje zbuna. Staurogyne nikako da krene od ancija. Stalno je cupa Smile Jedino me kripte ispred panja teraju na razmisljanje. Da li da ostanu tu ili da i tu ubacim neku sitnolisniju biljkuččč Sve ostalo je manje vise naslo svoje mesto.

Sto se tice algi jedina manje pozeljna je koncasta, koju odrzavam u granicama normale redovnim izmenama vode, malim foto periodom i povecanjem biljne mase. Sto se tice prihrane, ne dodajem nista.
zdaki attached the following image:
dsc00411.jpg

makete.iz.rs
zdaki
I meni omiljeni detalj Smile
dsc00413.jpg

makete.iz.rs
darkoh
Pozdrav. Drago mi je da se vracas akvaristici. Pocetak obecava tako da cekamo i nastavak price. Ako nesto zafali, tu smoWink Beer

Jeca
Dobrodosao nazad. Iako je bilo pauze, vidi se da nisi ispao iz koloseka. Kripte, kao sto znas i sam, ce ti prekriti omiljeni detalj. Imala sam i ja tu lepu algu na panju, ali na kratko. Ko za baksuz, kad je bila najlepsa nestade. Krasila mi je granu svega 2-3 nedelje. Podseca me na Riccardiu. Daj pelcer. Grin

Pejc
Lep povratak drue. Slaem se sa Jecom to se tiče kripte ispred kamena. Ja bih ubacio jo harda...

zdaki
Doslo je do male promene Smile Jel imate neki predlog za zadnji levi ugao? Koju biljku. Osvetljenje je 4 philips daylight i 1 osram lumilux sve po 18w. Hranljiva podloga i diy co2 non stop. Riccia je tek zaronila na svoje mesto Smile
dsc00684.jpg

makete.iz.rs
biobiofizicar
Panjčina je ba impresivna. Plače da iza njega legnu neke visoke kripte mikrozorumi , bolbitisi - kopljasti listovi su moj predlog

bobi
ama mala promena kompletna transformacija.prvata postavka bese poubava ,bar za mene.pozadi levo valisnerija a desno vrati go pomaloto drvo pozadi beliot kamen

zdaki
Mali problem je sto je akvarijum sirok samo 24cm Grin Tako da je prostor mali iza belog kamena. Ja sam razmisljao o "Microsorum needle leaves"

makete.iz.rs
Pejc
zdaki wrote:

Mali problem je sto je akvarijum sirok samo 24cm Grin Tako da je prostor mali iza belog kamena. Ja sam razmisljao o "Microsorum needle leaves"

Ba taj Smile

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,967 jedinstvenih poseta