14.06.2026 10:41
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: STANOVNICI BILJNIH AKVARIJUMA » Ribe
 Print Thread
Bumble Bee Goby (Brachygobius xanthozona)
Meraklija
Da li neko zna cime se hrani ova ribicačč Through wallThrough wall
Imam ih neko vreme, i nekoliko su mi vec uginule. Nikad ih nisam video da jedu suvu hranu. A davao sam ih sve vrste suve hrane... Mozda traze zivu hranu ili nesto trece..ččč Through wallThrough wall

katjusa
Nece da uzimaju suvu hranu, samo zivu, ili kadkad smrznuto.
Ovo je ribica brakične vode (salinitet izmedju 1.005 i 1.010)

ACA_NIS
Brate,kako ih nabavi,ovde u Nisu ili...ččč

Aquamaniac
Ova ribica me zaintrigirala kada sam je prvi put video u lokalnom shopu...zaista interesantnih boja i nacina na koji pliva. Koliko mi je prodavac rekao,u pitanju je,popularno u narodu,muljar,sto znaci da se hrani ostacima hrane,mada,bolje verovati nekome ko je u njenom gajenju imao iskustva.
U temi sam se javio zbog anegdote... Naime,ribica se zove Bumble bee ili bumbar,e pa,dok sam se vracao biciklom iz lokalnog shopa u kojoj sam je prvi put video,kroz majicu mi je uletela pcelica i svog me izujedala...morao sam da stanem i na sred ulice skinem majicu...od tada,kad god neko spomene ovu ribicu,najezim se Grin.

valisnerija
Imala je acko kod jednog u nisu da ne pravim reklamu,ali ovo je vemoa zahtevna ribica kao sta katjusa kaze,treba joj dosta paznje!

evo pogledaj komentare na ovom sajtu!!

http://badmanstro...ile59.html
Edited by kojot on 27.11.2011 20:20

Desetoprsti
Kada sam ih prvi put nabavio i prebrodio njihovo hranjenje (tubifex iskljucivo i uvek), citajuci textove o ovim meni omiljenim ribama, svuda se pisalo o salinitetu, ali i o nedostatku informacija uopste o ovoj vrsti. Da salinitet nema nikakav uticaj na uspesno cuvanje gobija shvatio sam posle par meseci i uzeo jos 10ak. Ribica deluje bas povuceno, plasljivo i nekako tromo da ne kazem lenjo. Ali kada ugledaju zive crvice pretvaraju se prave male pit bulove. Vole da plivaju bas tamo gde je protok malo jaci (valjda ih mrzi da se trude previse pa se prepuste struji)... Slucajno sam naisao na podatak da se mreste u sezoni monsuna, tako da sam iscrpeo ½ te sigurno kisele vode i dolio hladnu cesmovacu. Sutradan su se zenke vec otimale za muzjake pokuavajući da ih namame u male rupice u kamenju. Za par dana zidovi jedne takve pećinice su bili kompletno izlepljeni ikrom koju je muzjak cuvao, onako bas ciklidaki. Kasnije sam ja izvadio kamen sa ikrom, stavio ga u manji aq sa rasprsivacem itd i naravno upropastio je. E tu je mozda trik sa salinitetom. Kasnije sam glavoče čuvao i u "klasicnim CO2" uslovima, i tu je bilo sve ok...
Da ne duzim, pcelice sam cuvao mislim duze od 5 godina. Zato danas tubifex ne mogu ocima da vidim.

img802.imageshack.us/img802/4007/bumblee.jpg

Meraklija
Jaooo... Znaci nista od suve hrane Sad a sad nema sanse da im nadjem tubifeks... Sad
Inace, ja sam ih nabavio u Kragujevcu, ali ima ih u Nisu kod Sojke... I, da ovamo ih zovu pcelice, a ne bumbari.
Ma ranije sam ih cuvao dosta dugo i pomalo su uzimale suvu hranu, sad nista...
Nekako su trome, samo se odrzavaju na vodi, male slatke ribice Smile ali ocigledno necu imati uslova za njih... Through wall

darkoh
Probaj Grindale ili mikrocrve. Mozda bi se njima hranile. Pozdrav

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,967 jedinstvenih poseta