14.06.2026 06:14
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OPŠTE AKVARISTIČKE TEME » Forum za početnike
 Print Thread
Pozdrav
KSH
Nisam bio aktivan na forumu, ali napokon nadjoh vremena i za neku malo lepsu postavku, akvarijuma pa da ga predstavim

Akvarijum 50l

Filter materijal: Zeolit, Sera Peat, AU, I stavio sam malo Prodac-ov Treset, 4xBio-Balls

Filtracija: Pumpa Atman 300l/h

Osvetljenje: 1x Vito 8w (razmisljam da li da je zamenim sa daylight 15wčWink , 1x Atman 10000k 15w

Podloga: Terra Magma, sljunak i kvarc preko

Biljke:
1) Cryptocorina Apnogetofilis
2) Anubia
3) Vallisneria Spiralis
4) Vallisneria Torta
5) Elocharia Parvula (mislim)
6) HM
7) Neka mahovina
8) Nemam pojma ime Through wall

Dodajem Sera Florenu i to je to... Kritike, predlozi,...č

Crypta ide napolje samo dok vidim sta ce da bude sa algama....

[img]i802.photobucket.com/albums/yy302/KSHCAR/Biljni/IMG_4108-1.jpg[/img]
Edited by KSH on 16.10.2011 16:27

Dejan Stefanovic
pa nista nije lose za sad sam si rekao da treba da se zameni ta kripta i ta sijalica, posto je akvarijum mali skloni tu valisneriju ka zadnjem planu ako neces da je vadis... posti planiras jaku rasvetu i imas dobru podlogu tu mozes uz dodatak CO2 uzgajati mnoge lepse i zahtevnije biljke. vise sitnolisnog bilja u malom akvarijumu daje bolji efekat... POZDRAV!!!

biobiofizicar
Pozz i dobro dosao nazad na forum i u novu malo aktivniju akvaristicku fazu...Thumb up

Neke biljke su definitivno predimenzionisane za ovu velicinu stakla, po meni i panjevi, ali postoji nacin da se uklope u ovu velicinu, ako ih iskoristis kao nosace mahovina i nekih biljaka - podloga praznjikavo posadjena i obzirom na teramagmu u njoj moze izazvati probleme. Imajuci u vidu belilo zavrsnog sloja i teramagmu ispod prosto je magnet za alge... Oprezno...

KSH
Dejan:

Pozdrav, da slazem se da vallisneria ide iza.... Da CO2 obavezno, DIY varijanta

Biobio:

Pozz bolje vas nasao Smile

Da planirao sam da vezem mahovinu za panj ali se dvoumim da li da to ostavim za posle a da prvo dok se ne stabilizuje aq i vidim da li ce alge buknutu ili ne, izbacim panjeve pa posle da se igram skejpera Smile

Razmisljao sam da li da stavim onaj crni kvarcni pesak taman bi boje biljaka dosle do izrazaja, uklapa se uz pozadinu, usput izmedju ovog kvarcnog peska i magme ima jedva 1cm razlike, tako da mi je to jos jedan razlog vise da dodam jos pesak...

I zaboravio sam na neke biljke ima tu i 1 microsorum, i jedna biljcica opet joj ne znam ime, ona je ispod panja....
Edited by KSH on 16.10.2011 16:28

Pejc
Pozdrav drue. Dobrodoao u biljne vode Thumb up
Ja bih izbacio kriptu i valisneriju i dodao neto sitnolisnog jer su panjevi dovoljno veliki i bez ovih biljaka.

KSH
Hvala Thumb up

Potrudicu se da nadjem jos neke za donji deo aq sitnolisne ali malo ce to teze ici po lokalnim sho-ovima nema nista vise sto bih ja mogao da iskoristim, ima Hygrophila, neke anubie jos i nista posebno....

krcko
Dobrodoao, tu su Branimir i dva Sokola, pa će da pripomognu malo ponekim vikovima biljaka Thumb up. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
KSH
Pozdrav, bolje vas nasao SmileThumb up

sloba Z
pozdrav KSH i od mene na jos jednom forumu Smile i ja se moram malo aktivirati ovde Smile

KSH
Pozdrav Slobo Thumb upSmile Ako, ako, ja bih i pre ali vreme je bilo ogranicavajuci faktor Smile
Edited by KSH on 16.10.2011 19:38

Bozinke
Probaj malo da probas sa profito izi life

SnikS
Pozdrav druze Beer i dobrodosao

KSH
Bozinke je napisao:
Probaj malo da probas sa profito izi life

Probacu neki drugi put trenutno je Florena na raspolaganju

SnikS je napisao:
Pozdrav druze Beer i dobrodosao

Pozdrav Beer

KSH
E doslo je do malo vecih promena biljke su se dosta izmenjale sad cekam da se prime pa pravim opet neki "skejp", ako ima nekih predloga ako nesto nije lepo zasadjeno udrite kritike....

i802.photobucket.com/albums/yy302/KSHCAR/Biljni/Picture001-3.jpg

biobiofizicar
Vidim C. Demersum u pozadini. Ako si ga ubadao u podlogu istrulice taj deo - on je plivajuca biljka. Ali moze se zakaciti za panj ili koncicem za kamen. Ostalo nek se razraste. Ako je ovo valisnerija u srednjem planu turi je nazad uz staklo - recimo u zadnji drsni ugao...
Beer

KSH
Jeste demersum, da primetio sam da trule u donjem delu... Videcu da ih pricvrstim za neki kamen... Da jeste vallisneria ima ih na sve strane, stavio sam ih u prvom planu jer mislio sam da mi popune malo prednji plan dok ne dodju nove biljke i kad dosle nove, zaboravio sam da ih dislociram Smile

Evo jos jedne slike pocela rosefilia da se ispravlja e sad bi jos malo trebao da krenemsa dodavanjem elemenata...

i802.photobucket.com/albums/yy302/KSHCAR/Biljni/Picture009-1.jpg

KSH
Mala promena

i802.photobucket.com/albums/yy302/KSHCAR/Biljni/Picture019.jpg

E sad neke biljke su pocele da mi propadaju Sad evo par slika nadam se da se moze videti sta je i do cega ječ Ako sam dobro shvatio citajuci neke tekstove meni fali K i Fe(najvise)č a i PO4 bi bio pozeljanč

i802.photobucket.com/albums/yy302/KSHCAR/Biljni/Picture021.jpg

i802.photobucket.com/albums/yy302/KSHCAR/Biljni/Picture022.jpg

gledano sa strane (odnosno ispod lista) ima lepu boju, ali ona prednja strana prelazi maltene u braon i to ne zbog ovih algi vec su novi listove bez alge takvi, radi se o rosefilii el to zbog nedostatka gvozdja ilič

i802.photobucket.com/albums/yy302/KSHCAR/Biljni/Picture023.jpg
Edited by KSH on 17.12.2011 19:40

Borisn1910
Alternanthera reineckii
Familija: Amaranthaceae
Sinonimi: Alternanthera reineckii
Ime (srp): Alternantera
Poreklo: Juna Amerika.
Temperatura: 24-28 C
pH: 6-7
DH: 2-10
Dimenzije: Visina 40 i vie cm, irina 10-ak cm.
Brzina rasta: Raste srednjom brzinom
Teina: Veoma zahtevna biljka.
Izgled: Ovo je biljka crvenkastog debelog stabla i parno raspoređenih ovalnih listova čija boja je sa gornje strane braonkasto- crvena, a sa donje intenzivno roze. Ipak,boja i veličina listova ove biljke zavisi od uslova u akvarijumu i intenziteta osvetljenja
Ako su listovi celi (nisu iskrzani ili sa rupicama) onda joj ne fali nita, kad poraste do vrha akvarijuma preseci je na pola i usadi je u podlogu dok ne napraci bun. Pogledaj bazu biljaka ima dosta toga dobrog da se pročita. Srećno sa postavkom.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,379 jedinstvenih poseta