14.06.2026 05:41
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Malisa 8l
dejasoko
Ovaj akvarijum mi je do pre nekoliko dana sluzio za skladistenje mahovina i malih microsoruma, letos je na Celijskom jezeru moj sin naleteo na neke zanimnljive grane, tada se kod njega rodila ideja o ovam akvarijumu. Znaci on je od pocetka do kraja sve sam radio, a ja sam samo asistirao Grin Evo podataka
Dimenzije
25x16x20
Rasveta
Stedisa Mitea od 11w 6400k
Filtracija
Sun-Sun hang on filter protoka 300l (Protok prigusen skoro do minimuma)
Djubrnje
Povremeno Easy carbo i Pro fito
Fauna
Neocaridina heterophoda (nepoznat br)
Flora
Microsorum pteropus
Microsorum pteropus "philipine"
Microsorum pteropus "windelov"
Vesicularia dubyana
Podloga je inertna, ukoliko se odlucimo da posadimo neko bilje prednjeg plana dodali bi osmocot i one serine tabletice.
Kvalitet slike bas i nije dobar, ali potrudicemo se da to ispravimo Smile
dejasoko attached the following image:
1_332.jpg

Edited by dejasoko on 15.10.2011 16:15

biobiofizicar
Unapred proglasavam ovaj akvarijum za jedan od najboljih akvarijuma na forumu. Thumb up

Ne zbog same postavke (koja je takodje dobra i obecava), nego zbog same ideje koja je utkana u njegovo stvaranje: Akvarijum kao tacka okupljanja porodice i kao zajednicki projekat roditelja i mladih narastaja...Applause

Neke od najlepsih i najupecatljivijih slika moga detinjstva i mladosti su upravo ti visegeneracijski porodicni projekti tipa: sadjenje vocnjaka sa dedom, zajednicko gradjenje vikendice (na mobu cele familije), beskonacna majistorska prckanja sa ocem u garazi, kvasenje ruku u ujakovom akvarijumu (tada sam bio jednocifren sa godinama i nesvesno sam bio zarazen virusom akvaristike - zauvek i nepovratno...).
I iz mog roditeljskog staza prisecanja na zajednicke projekata sa decom (sakupljanje i pravljenje herbarijuma, pravljenje maketa, podizanje kampa, pravljenje klizalista pred kucom ispred nase stambene zgrade,....) uvek mi izmame osmeh na licu i napune dusu...

Da ne tupim vise. Through wall
Pratim razvoj ovog staklenca sa zanimanjem, a ti nemoj da ga otimas detetu zarad lepote i nekog kvazi scapiranja i naseg forumskog misljenja No no. Neka svako prckanje po njemu bude njegova ili vasa zajednicka igra... Wink

Beer

Jeca
Definitivno lepo i ukusno skockana minijatura. Deciju mastu nikako ne treba potcenjivati. Ovaj akvarijum je dokaz za to. Applause

Svaki put kad sredjujem akvarijum pitam cerku koju biljku bi volela i upotrebim je. U poslednjem akvarijumu je to bila Hygrophila difformis, koja se odlicno uklopila. A nedavno kad sam je pitala kako joj izgleda akvarijum, rekla je kratko i jasno da je podseca na Amazonsku sumu. Bolji kompliment za akvarijum nikad nisam dobila.

Na okupljanju sam primetila da dete ima velika interesovanja za akvarisiku i svaka cast i tebi i njemu sto se porodicno bavite ovim lepim hobijem. Nema nista lepse od toga. Zelim vam puno lepih zajednickih momenata u kreiranju podvodnog sveta, a nas redovno obradujte svojim kreacijama. Thumb up

vodenivuk
Odlican pocetak, sa velikim interesovanjem pratimo dalji rast i razvoj ovog akvarijumaThumb up

Vlada991
Hehe, lep akvarijum. Ja imam jedan manji aq 22L, i strashno slichno izgleda koa ovaj... Ali, taj akvarijum ide novom akvaristi, mojoj sestri do tetke, chuvace zlatnu ribicu unutra. (Povadio sam skoro sve biljke, ostala nana. Hoce zlatna da "pase"Wink.:P
Akvaristika - najlepshi porodichni hobi! Applause

Dejan Stefanovic
Ovi mali akvarijumi su jako zgodni: lako mogu da se isprazne i postave ponovo kad nam dosadi predjasnji izgled, u toku zamene vode dovoljno je izvaditi i dodati svega 3-4 litre, a i sto se tice potrosnje elektricne energije jako su ekonomicni Thumb up Srecno!

valisnerija
Bas mi je drago sto naslednici idu nasim stopama!!!ApplauseApplause

Svaka cast druze dejo,akvarijum za pohvalu i preneseno znanje!!!Thumb up

Samo napred!!

Pejc
Konačno da omladinac pokae svoje umeće u akvaristici a ne samo u ribolovu po Jastrepcu WinkGrin
Svaka čast za prvo samostalno staklo Thumb up

Bozinke
Lep akvarijum a sad zelim i lep napredak

dejasoko
Hvala na lepim komentarima i pohvalama za "malise" (akvarijum i naslednik). Naravno da mu se necu mesati, samo u onom obimu koji bude zahtevao. Evo danas primetih da je vec u prednjem planu cucnio po koji pelcer HC-a.
Ali vodjen poznatom maksimom "a mustaci, a zenidba"Grin, odnosno prevedeno na nase prilike "a prvi predstavljeni akvarijum, a osamostaljenje" resio sam da otvorimo njegov nalog, pa neka ubuduce predstavlja svoje akvarijume pod svojim nick-om vojasoko. Predpostavljam da mu se nece svideti da ponovo krece od nule sa brojem komentara, obzirom da sam vecinu dosadasnjih pisao na njegovo insistiranje. Prvi predstavljeni akvarijum sa njegovog naloga ce najverovatnije biti holandez koji je takodje sam skockao i kome treba neko vreme da dodje do faze za slikanje nakon trimovanja.
Sto se tice "malise 8l" sve novosti cu ja i dalje postavljati i cekati vase sugestije i komentare.Thumb up
Pozdrav svimaBeer

branimir ok
Pozdrav
Cini mi se da ce tim Microsorumima vrlo brzo biti tu tesno .Predlazem manje varijante .Uskoro rasturam neki akvarium pa ako ste zainteresovani , stojim na raspolaganju Beer

dejasoko
Bane, u pravu si. Pri kraju mi je nestalo malih Microsoruma pa sam uzeo par vecih komada (na levoj strani). Naravno da smo zaiteresovani Grin Dogovoricemo se.
Pozdrav Beer
Edited by dejasoko on 16.10.2011 21:23

dejasoko
Evo par slika slikanih sa Nikonom D 60. Posadio sam malo HC-a Vidim da ne propada, a kako ce rasti videcemo Grin Nasuo sam jos malo peska medju lava kamencice i preko grana, izmedju microsoruma.
Pozdrav Junior! SmileBeer
1_336.jpg

dejasoko
.
2_246.jpg

dejasoko
.
3_187.jpg

dejasoko
.
4_123.jpg

dejasoko
.
5_85.jpg

dejasoko
.
6_71.jpg

dejasoko
.
7_52.jpg

Aquamaniac
Uopste nemam osecaj da je ovo akvarijum od samo 8 litara...na fotkama izgleda mnogo veci,sto je svakako plus Thumb up.
Ne bi bilo lose da bar ove vece listove Microsoruma odseces,pa ce vremenom nici skladniji i gusci Wink.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,208 jedinstvenih poseta