Ovaj, nzm da li ima neki problem ili shta vec, ali moja rajska ribica je depresivna rekao bih. Do juche je bila aktivna a sada samo sedi na dnu, bacio hranu - ona ne reaguje... nzm da li joj fali kiseonika mozdač Akvarijum je mali(22l), ima jedan rasprashivac i sa njom su 2 coridorasa koji "lete" po akvarijumu... Filtracija je hang-on filter, rasveta shtedna 13W... Ne znam da li ce mi napasti neku ribicu kao proshli put kada su bile 2 ako je prebacim u veci aqč :/
Sad kad sam malo bolje zagledao, ima neshto kao malu ranu na ustima, kao da je nshto iseklo/ujelo... :/
Prebachena je u veci aq... Ako je neka bolest moze da zarazi ostale ribice... sad vec nemam pojma shta da radim :/
Edit: kada podje vazduh, kao da ce iskochiti iz aq, izadje do pola, udahne i onda polako pada opet na dno... Non stop izlazi po vazduh, i to kao da prvi put to radi... Dezorjentisana je i nmze da se kontrolishe, pliva kako je nosi struja... (jako slaba) . Primetio sam da udara u staklo, pliva (ili se meni bar chini da pliva) pa udari u biljku i sve tako... kao da ne vidi dobro... O.O
Edited by Vlada991 on 07.10.2011 12:20
Ili je neka bolest ili trovanje nekim nepozeljnim hemizmom vode u akvarijumu.
Ako je bolest tesko da ti iko od nas moze pomoci ovako na daljinu i na nevidjeno.
Ako je neki problem sa hemizmom vode promena 50% vode odstajalom cesmovacom dnevno u periodu od 2-3 dana bi mozda mogla nekako da pomogne, ali svakako treba naci uzrok sta narusava hemizam akvarijuma.
Drzi taj rasprsivac vazduha na maksimumu.
Edited by biobiofizicar on 07.10.2011 16:35