primetio sam da mi je kriptokorina koja je ustvari cela zelena pocela da se se sara zutom bojom , odnosno da listovi polako pocinju bivati isarani nekom nijansom zuckaste boje i da posle nekog vremena pocinju se polako busiti, zanima me da li zna neko o cemu je rec odnosno sta fali biljkamač vodu menjam 1/3 vode sedmicno, od prihrane ne dodajem nista jedino imaju hranjivu podlogu i to staru 2 godine .jer je akvarijum formiran pre 2 godine.neonke sam promenio jos pre mesec dana .
one su stare dve godine ali sam nesto menjao raspored bijlaka i zasadio sam ih u neke male saksije od flase pre jedno 6 meseci ali sad je u poslednje vreme poceli listovi da zute.
A stavio si neku zemlju ispod sljunka u te saksije, predpostavljamč
Moze da bude mnogo razloga zasto listovi zute, da ne nagadjam previse proveri kakvo je stanje u toj saksiji ako je zemlja sa samo malo vecim procentom organike moguce je da u njoj nema uslova za razvitak korena...
Kroz takve saksije obicno teze prolazi voda nego kroz podlogu u akvarijumu, manje kiseonika, organika ili veci nivo NH4, H2S, previse nizak pH i ostalo su samo stvari koje mogu da predpostavim... Ako se radi o tako nekoj podlozi...
Sa druge strane i cist sljunak bez ikakve prihrane i icega hranljivog je mozda jos gori izbor... Po mom misljenju bar... Ali ne znam o cemu se tacno radi pa ni ovaj moj odgovor mozda nema nekog smisla
Uglavnom nesto nije dobro
sve sam povadio odnosno, uradio sam novu postavku samo bez saksija cist pesak i podloga , biljke sam odabrao koje su mi izgledale zdravo a koje ne bacio sam postavicu uskoro slike akvarijuma . hvala na savetima.