Dugo sam se divio radovima ostalih clanova, svima skidam kapu i zahvaljujem na svemu sto su napisali na forumu. Nadam se da sam barem nesto znanja usvojio.
Evo moj drugi rad:
Dimenzije:
duzina 100 x visina 65 x sirina 45 (292 lit)
Staklo:
10mm sve, alu lajsne na ivicama
Osvetljenje:
viseca hauba iznad akvarijuma sa 5 x 30w fluo 6500k, ima jos 2 prazna mesta,
fotoperiod 16sati (07.00 do 23.00)
Filtracija:
DIY unutrasnji/kanister sa at-103 pumpom
Podloga:
kvarc 0.8 - 1mm (dosta sitna) debljine od 1 do 10cm
Flora:
HM, Bacopa australis, Hidrophilia corymbosa, Ludvigia repens rubin, Ludwigia arcuata, Hygrophilia corymbosa siamensis, Anubias barteri nana, Glossostigma elatinoides, neka rotala, Najas guadaloupensis, Monosolenium tenerum, malo HC, Hydrocotyle dissecta, i jos nekoliko verujem da sam nesto preskocio
Prihrana:
Nesto muckam DIY za sada
Fauna:
samo 1 kom muzijak Giant Danio star 4-5 godina
Odrzavanje je mimimalno, povremeno trimovanje bilja i poneki radovi jos treba da se obave (verovatno neka polu-automatska zamena vode posto menjati 100lit nedeljno i nije bas zabavno)
Dobro dosao!
Biljke izgledaju zdravo sto je najbitnije!
Pozadina ti je za sada mozda interesantna, ali u nekoj kasnijoj fazi uredjenja akvarijuma mozda ce ti zasmetati. Za sada poigraj se sa ovim dzepovima i udubljenjima u pozadini i probaj tu da turis ponesto od biljaka i mahovina vezanih za kamen (kao onaj kamen levo) i poneku grancicu da malo razbijes ipak prisutan njen vestacki izgled.
Ja bih za pocetak sklonio ove limunove iz sredine u neki cosak da malo otvore prostor i svakako bih crveno pozadinsko osvetljenje zamenio nekim prirodnijim.
Samo napred i nije bitno kakav je prvi korak u biljnoj akvaristici - vazno je da je napravljen, a po izgledu tvojih biljaka reklo bi se i da si dobro zakoracio....
Dobrodoao, kako Bio reče, grupii polako biljke i trai im odgovarajuću poziciju. Akvarijum ima dovoljno prostora i pored pozadine koja ga sputava, ali vremenom će to biljke pokriti. Samo napred. Pozdrav
Edited by krcko on 25.09.2011 20:34
Hvala vam na dobrodoslici, sugestije su na mestu, jos uvek svemu trazim mesto.
Bacopa u donjem levom uglu je pocela da puzi po podlozi, poceo sam polako da sklanjam HM da joj otvorim mesto, limunovi ce polako da odlaze, posadio sam ih toliko jer sam ih imao puno pa bar necim da popunim prostor na pocetku.
Postavka je relativno sveza i jos neoblikovana, videcemo gde ce me odvesti...