Sećam se da su nekada pre 15-tak godina u svim akvarističkim radnjama bili zastupljeni mali slatki crveni puiću sa pljosnatom kućicom koji su vrlo atraktivno izgledali u akvarijumima. Tada sam bio klinac i imao sam nekakav akvarijum i u njemu sve i svata, pa između ostalog i ova stvorenja. U poslednje vreme mi se probudila elja da ponovo nabavim ovakve pueve. To je zapravo crveni varijatet pua Ramshorn koji je nepravedno ozloglaen među akvaristima kao tetočina. Pokuavam na internetu da ih pronađem, ali svi mi odgovaraju da su ih imali nekada, a sada ih nemaju. Čini mi se da ću ih teko nabaviti, pa iz tog razloga molim sve prijatelje akvariste koji imaju ove puiće da mi se jave na pp jer elim da ih kupim. Ako ih neko i nema, a zna gde mugu da se kupe, neka mi javi. Hvala unapred.
moguće da ih ima kod moih roditelja....
proveriću sledeći put pa ako ih ima i ako su to ti koji ti trebaju sa zadovoljstvom ti ih mogu poslati, mada bi morao neko iz BG-a da ih ima...
Nabavio sam crvene ramshorne. Dobio sam danas na poklon 4 komada u jednoj radnji u Pančevu. Hvala svim prijateljima sa foruma koji su izrazili dobru volju da mi poklone svoje puiće.