14.06.2026 04:40
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OSTALO - RAZNO » Opušteno
 Print Thread
Hvatanje riba u biljnom aq
SnikS
Imam veliki ali mnogo veliki problem.U aq od 280 l u kojem sam imao preko 500 kozica ostale su samo 3-4 zbog platika miki maus koje ne mogu da uhvatim.Ostale su jos 3 ali pokusavajuci na sve nacine da ih uhvattim ne ide.
Hocu ponovo da ubacim kozice ali dok se njih ne resim nikako !
Interesuje me da li je neko imao slican problem sa hvatanjem nezeljenih riba u biljnom aq koji je pun biljaka i kako je resio problemčččč

Pokusavao sam da ih uhvatim na hranjenje ali me provale cim se priblizim aq.Pokusavao sam sa dve mrezice,ne ide,pokusavao sam stapom da ih izjurim iz busena biljaka,ne pali ni to.
Na kraju sam spustao meredov u aq ali tada se zabiju u pesak i ne mogu da ih isteram.Katastrofa.

Nestalo mi ideja i zivaca.A ne zelim ih u aq.
Pomazite!!!!!!!!!!!!

Bozinke
EEEEEEEE pa ja bih licno oslobodio levi ili desni deo od biljaka pa onda ih saterao u cosak.Jeste malo veci posao mada isplati se.Ovako tesko polomices sve biljke.Bolje ih nezno povadi i uhvati gamad!!!Through wall

VladicaVR
Probaj nocu, par sati posle gasenja svetla u akvarijumu, ali nemoj da palis svetlo u akvarijumu, vec iskoristi sobno da bi mogao da ih lociras, bice lako. Ja koristim ovu metodu i kod mnogo brzih riba od platica i uspeva bez greske, nema jurenja po akvarijumu i cupanja biljaka.

SnikS
probao sam i to ne vredi

zander
Doziraj im taman toliko CO2 da mozes lepo sa povrsine da ih pokupis Grin Zezam se ali mi nita drugo ne pada na pamet...

Ja sam uspevao sa dve mrezice jednu veću ostavim tamo gde obično prolaze a sa nekom manjom ih vijam ovu veću ne pomeram, ali ako si i tako probao onda ne znam nita osim tog CO2 Wink ili ono sa presecenom flasom al to nisam probao...

Pejc
Ja sam napravio okvir mreicom protiv komaraca uz pomoć kog "smanjim zapreminu" i onda pomoću 2 mreice sam uspevao da pohvatam i botie i razbore i platike.

biobiofizicar
Ovo sto rece Pejc je kod mene palilo. Napravis od mrezice ravnu ili ugaonu ogradicu nesto vecu od visine vodenog stuba i sateras ili namamis nekako ribe u taj prostor koji ces da ogradis. To je najcesce neki ugao uz prednje staklo (gde su niskorastuce biljke). Kada ih jednom sateras i spustis ogradu lakse ih je pohvatati mrezicom na cistini, u tom prostoru od recimo dimenzija 25 x 25cm x visina vodenog stuba.

Ugaonu ogradicu sam pravio sa ramom od deblje cvrsce izolovane zice i mrezicom za komarce koja je 1-2cm prepustena preko ivica rama da legne uz staklo i dno, pa da ni muva ne moze da proleti...

Mozda moze i pet boca od 5lit da se sa osecenim dnom i vrhom presece po vertikalnoj dijagonali (da ostane samo providni ugao), pa da se to spusta ili ceo profil bez sece po dijagonali, ali tada treba ispustiti vodu "na meru" - ovo nisam probao, ali mi je sada palo na pamet...

Izvestavaj kako je prosao lov... Beer
Edited by biobiofizicar on 16.08.2011 08:51

Dejan Stefanovic
pored svega opisanog na nasem forumu se pisalo i o postavljanju zamki

http://www.mojbil...ad_id=1339

http://www.mojbil...ad_id=1790

sad ti odluci kako ces da ih hvatas i javi sta si uradio Wink POZDRAV!!!

SnikS
Dobra ova fora sa flasom a i dobro zvuci predlog Biofizicara.Probacu pa javljam.Hvala vam na idejama.

Dejan Stefanovic
takodje kad ugasis svetlo obicno lako mozes da ih uhvatis ali ako ti beze i sakrivaju se ti upali svetlo... kada se svetlo upali one obicno izlaze smatrajuci da je opasnost prosla tada ponovo ugasi svetlo i pokusaj da ih uhvatis, pa ako ti opet pobegnu ti ponavljaj proces nekoliko puta... jer ne mozes sakrivene ribe da juris po mraku, a kada se upali svetlo one obicno izlaze iz sklonista na otvoreni prostor, pa ponovnim gasenjem svetla ih lakse hvatas na otvorenom... takva su moja iskustva sa hvatanjem riba u velikom biljnom akvarijumu... Znaci ako mi pobegnu pri ugasenom svetlu ja ga ponovo upalim i one obicno izadju na cistinu gde mogu lako da se uhvate pri ugasenom svetlu... POZDRAV!!!

SnikS
Sa gasenjem svetla i paljenjem ne pomaze,znaci to otpada,ovaj sistem sa flasom ne pali kod njih.ne prilaze 20 cm do flase vec 3 sata.Idem sada na soluciju biofizicara pa javljam situaciju ili izlazim kao pobednik ili kao losser Through wall
SnikS attached the following image:
170820111696.jpg

Bozinke
A da lepo izvadis dve trcine vode koju ces sacuvati pa probaj unda u plicaku.

SnikS
Ma nema sanse tako da ih uhvatim.Ajde da vas ne davim cu da javim kad ih uhvatim i kako sam ih uhvatio.Through wallThrough wallThrough wall

Dejan Stefanovic
Da li mislis na vrstu Xiphophorus maculatusč

SnikS
Ne vec na Mickey Maus platy

Dejan Stefanovic
to ti je jedna od najlaksih riba za hvatanje Thumb up
POZDRAV!!!
Edited by Dejan Stefanovic on 31.08.2011 19:22

SnikS
DA da cim otvorim haubu ona pobegne u panjeve dok ostale ribe cooliraju

Pejc
Dejan Stefanovic je napisao:
to ti je jedna od najlaksih laksih riba za hvatanje Thumb up
POZDRAV!!!

Poenta je da posavetujemo čoveka kako da rei problem drue Wink

Dejan Stefanovic
to je bio savet u vidu moralne podrske posto ih hvatamo vec pola meseca Grin, ako Mickey Mouse platy ribica Xiphophorus maculatus mislim da ona nije uzrok nestanka kozica, bar sam ih cuvao u zajednici bez problema Beer

SnikS
Ima novi problem,OKOTILA SE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jao ubicu se Through wallThrough wallThrough wallThrough wallThrough wallThrough wall

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,846 jedinstvenih poseta