14.06.2026 07:07
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Pocetak
Bozinke
S obzirom da sam u pocetnickoj fazi ucenja,Molio bih clanove za malu pomoc i savete oko gresaka koje ja ne vidim.Hvala unapred
Bozinke attached the following image:
slika0209_1.jpg

Edited by Bozinke on 06.08.2011 02:48

Bozinke
.
slika0180.jpg

krcko
Po slikama, izgleda da nema ba najsrećniju kombinaciju osvetljenja. Veliki je naglasak na crvenom delu spektra. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Bozinke
Pa tako je bilo.Stavio sam dve gro lux od 18w,jednu T5 od 18w i planiram danas da stavim jos jednu gro lux od 18w.Kad uklucim sve to sv etla ima dovoljno tako da se crvenu maltene i ne primecuje.Usput da pitam.Zar obicne neonsko-dnevno svetlo nece da izazove algečHvala i veliki pozdrav od mene

darko
Mislim da aponogeton noje za tako nizak akvarijum jer ce ti listovima prekriti ostale biljke kad se razraste. Ubaci jos biljne mase. Kakve su ono grancice na kraju puticač PozdravThumb up

Bozinke
sa Divcibara su sa neke recice potocica.Veoma su stare

Dejan Stefanovic
nece samo obicno dnevno svetlo da izazove alge, alge izaziva puno razlicitih faktora... mozes da imas sve grolux, pa da bude pun algi. umesto te grolux sto planiras stavi jednu day light, 2 grolux ti je sasvim dovoljno... POZDRAV!!!

Bozinke
To je verovatno obicnačStavio sam i nju.Hvala druze i pozdrav
Edited by Bozinke on 20.08.2011 21:15

valisnerija
Mislim da ti je ovo kamenje pored" putica" suvisno,izgleda kao neka ulica sa trotoarom!

Gledaj malo vise ovaj forum i uci postavljas pitanja na kojima imas odgovore u mnogim temama vrlo lepo opisane,mnogo zuris, prelistaj prvo teme sve po forumu !Thumb up

Od tehnickih i drugih podataka nista nisi naveo a trazis pomoc!

Sve ovo ti pisem iz najbolje namere bez uvrede,moj savet jos jednom prelistaj dobro ovaj forum pa kreni sa formiranjem akvarijuma,!Thumb up

Bozinke
Tehnloske podatke sam vec napred naveo.Bez uvrede ali ko ovde ne cita dovoljno i pazljivo.Sto se tice trotoara, o ukusima ne vredi raspravljati.Meni lici na moju nedovrsenu misao tj. hocu reci pocetnicko ucenje PozdravThrough wall
Edited by Bozinke on 07.08.2011 15:16

Bozinke
Mali sam skockao svetlost i neke sitnice oko preciscavanja vode.Cev se rotira tako da ne mora na bucka.
protok.jpg

Edited by Bozinke on 07.08.2011 17:10

Bozinke
.
osvetljenje.jpg

prodz
o ukusima se ne raspravlja jer se bi se trebalo znati sta je dobar ukus...

stvarno taj puteljak je malo pre naglasen s tim rubom kamencica. uzgleda pre umjetno.
kada dodu ribice to ce se sve razmrdati tako da ce malo poprimiti prirodniji izgled, ali onda ti se nece svidati. ali ok

spraybar ti previse tuce po povrsini vode ali ako ti se svida zuborenje vode ok. jedino ako budes koristio co2 onda ce ti to predstavljati problem jer ce na taj nacin brzo hlapiti iz vode.

uglavnom ceka te dosta cekanja da sve to izraste. bilo bi dobro da nabavis vise biljne mase tako da se sve to malo brze zgusne...

sta je ono stakleno sa ljeve straneč!č

P.S. akvarij slikaj tako da aparat smjestis na neki stalak (stolica i knjige dobro posluze kao improvizacija ako nemas pravi foto stalak) i iskljucis blic. tako ces moci akvarij slikati pod kutem od 90 stupnjeva a ne ovako sa strane.

pozdrav i sto manje algi ti zelim!

Bozinke
pa to je piksla koja mi pomaze da natopim koren.
bistro.jpg

Edited by Bozinke on 03.09.2011 00:50

Bozinke
Akvarijum dimenzije 80-33-39.Pumpica AtmanAT-F303 600L.vode na sat vremena.Osvetljenje 2*18w Gro lux,1*18w t-5 Pink i 1*18w day light.Sistem za hladjenje pred prostora-kuler 12w.
Edited by Bozinke on 07.08.2011 15:32

Bozinke
Ubacena jos biljna masa
slika0217.jpg

prodz
dakle sada samo treba strpljenja, za jedno mjesec-dva ce to sve poprimiti zeleniji izgled.
drzim ti fige!

Bozinke
naravno druze videcemo krajnje rezultate.Hvala na podrsci i drago mi je.Bez Sniksove pomoci tesko da bih sam uspeo.Trebalo bi mi vise vremena i znanja.Pozzzzzzz

SnikS
Through wallThrough wallJos samo da SnikS sredi svoj dzambo jet za neko takmicenje....

Bozinke
.
pozadina.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,495 jedinstvenih poseta