14.06.2026 13:12
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
· juwel rio 240 [346]
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Vaar
Panco
Poto je Labud otiao u istoriju, a nemam neku inspiraciju započeh Vaar. Staklo je isto kao i filtracija i osvetljenje. Način djubrenja PPP tj zagarantovan neuspehSmileSmileWink. Koralije, MH, velike protoke, đubriva PA kvaliteta jo uvek ne koristim. Podloga je kvarcni pesak od 0,2-2mm za razliku od prethodnih AQ gde sam koristio od 4-8mm. Napredak biljaka će te uočiti sami kao i propadanje istih. Akvarijum je formiran 19.07.2011. tako da mu je danas pune dve nedelje.
Panco attached the following image:
img_8635risajz.jpg

Edited by Panco on 01.08.2011 22:21

StefanovicV
Koje su sve biljke unutrač
Velika je praznina u srednjem i prednjem planu,popuni ga.

Panco
Zavrila se prva nedelja, biljke su uglavnom počele da rastu. U međuvremenu sam dodao i par novih vrsta. Novi listovi Rotale green su počeli dosta da ute i sama biljka je počela da bei od svetla. Stabljike koje su počele da rastu prema prednjem staklu sam podiao. Uočio sam da je podloga počela da braoni, po staklu se pojavilo jako malo prakaste zelene alge. Izvukao sam iz podloge đubrivo poto sam preterao u nekim elementima, a zaboravio sam da dodam Molidben (Mo).
img_8643resize.jpg

Panco
Velika praznina bi trebala da se popuni vremenom (polako ima vremena).Raspored i spisak biljaka je:
vasar.jpg

zexy
Ba lep izbor biljaka, kada sve bude sređeno biće ovo lep akvarijumThumb up

mojljubimac.forumsr.com
Panco
Sadanje stanje. Vratio sam osvetljenje na 0,5w/l i posle ove slike ide ianje Rotala. Nasea je skovrdala mlade listove u prvoj nedelji, a u toku druge nedelje je pustila nove pelcere pa ću videti ta će biti sa njima. Jo uvek nemam viziju ni ideju na ta će ovo da izađe.
img_8888resize.jpg

Panco
zexy je napisao:
Ba lep izbor biljaka, kada sve bude sređeno biće ovo lep akvarijumThumb up

Nadam se da će tako biti Smile, ali izgleda da ću se mnogo oznojiti sa utriculariom.Frown

paleoglodit
Radoznalo cekam nastavakThumb up

biobiofizicar
Jesi li razmisljao da probas da plivajucom drezgom regulises kolicinu svetla koja napada prednju veliku belu praznu povrsinuč Drezga bi ujedno trebala da izbalansira i pocetne oscilacije u hemizmu vode (ako ih ima).
Druga opcija da zastitis prednje prazne povrsine (dok ih utricularija ne osvoji) je jastucicima od mahovine ili riccie. Usvajace ono sto izlazi iz podloge, a nece se ukorenjivati, pa kako se Utrikularija siri tako ih postepeno uklanjaj.

kisleon
Interesantan odabir biljaka, srećno sa novom postavkom!

krcko
Ovoga puta bogat sa biljnim vrstama. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Panco
biobiofizicar je napisao:
Jesi li razmisljao da probas da plivajucom drezgom regulises kolicinu svetla koja napada prednju veliku belu praznu povrsinuč Drezga bi ujedno trebala da izbalansira i pocetne oscilacije u hemizmu vode (ako ih ima).
Druga opcija da zastitis prednje prazne povrsine (dok ih utricularija ne osvoji) je jastucicima od mahovine ili riccie. Usvajace ono sto izlazi iz podloge, a nece se ukorenjivati, pa kako se Utrikularija siri tako ih postepeno uklanjaj.

Nisam o tome razmiljao, za sada ne vidim problem u toj beloj povrini. Hvala na ideji.Beer

Panco
Posle orezivanja:
img_9005resize.jpg

branimir ok
Tu ce bogami imati sta da se sisa Beer
Naostri dobro makaze Cool
A sto kaze Bio mogo si da popunis za vreme taj prazan prostor necim .I moj je savet da taj Fisidens razbijes u manje grupe mnogo brze i lepse raste (barem kod mene ) Thumb up

kojot
Panco kako si ti poznat po tome sto ukroti i najzahtevnije biljke, jedva čekam da vidim tepih od UG. Thumb up

Gjuro
Sa zadovoljstvom praticu napredak Thumb up

zander
Low tech - low light i nezahtevne biljke rekao bih, a sporo ti nesto i rastu za ove dve nedelje Smile

Mayaca fluviatilis koja je kao neki indikator dostupnog i prisutnog Fe ti je mozda i biljka koja je najboljoj formi u ovom akvarijumu. Lepa, zelena i zbunasta...

Moj predlog samo je da Lysimachia nummularia zauzme mesto Cypreus-a a da njega mozda cak i izbacis iz ove postavke. (a kasnije kada ti zatreba ja cu ti ga prodati) Grin

Vidjao sam akvarijum uzivo nekoliko puta, lepo napreduje Thumb up
Edited by zander on 03.08.2011 22:26

Panco
zander je napisao:
Low tech - low light i nezahtevne biljke rekao bih, a sporo ti nesto i rastu za ove dve nedelje Smile

Mayaca fluviatilis koja je kao neki indikator dostupnog i prisutnog Fe ti je mozda i biljka koja je najboljoj formi u ovom akvarijumu. Lepa, zelena i zbunasta...

Moj predlog samo je da Lysimachia nummularia zauzme mesto Cypreus-a a da njega mozda cak i izbacis iz ove postavke. (a kasnije kada ti zatreba ja cu ti ga prodati) Grin

Vidjao sam akvarijum uzivo nekoliko puta, lepo napreduje Thumb up

Sačekaj da vidim kako će koja biljka da raste pa ću da ih selim. Zna i sam da je svaki početak tezak ma koliko iskustva imao.

Panco
Nita novo. Preterao sa djubrenjem pa su biljke usporile sa rastomn a i neki vrhovi su odumrli to se vidi na rotalama. Braon alga je usporila svoje napredovanje.Frown
img_9055resize.jpg

Panco
Biljke su počele fino da rastu.Wink
img_9504resize.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,152 jedinstvenih poseta