14.06.2026 13:12
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
· juwel rio 240 [346]
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Pocetak neceg biljnog
Bozinke
aj da vidim hoce li sad
Bozinke attached the following image:
slika0133.jpg

Edited by zander on 27.07.2011 00:38

VladicaVR
Pozdrav, daj podatke o akvarijumu, podlozi, osvetljenju..., moj ti je savet da izbacis ovu veliku biljku, jer je po meni to neka vrsta pira u akvarijumu, koja trosi hranljive materije kao luda, tako da koci rast drugih biljaka

Bozinke
.
Edited by Bozinke on 30.07.2011 00:43

Bozinke
S obzirom da nemam CO-2 interesuje me da ji je dovoljan vazduh posebne pumpice sa rasprsivacem pored Atmanovog precistaca vodeč Ujedno evo mesta za buduci akvarijum.Domenzije 80*40*35
slika0134.jpg

Edited by Bozinke on 27.07.2011 00:47

biobiofizicar
Pozdrav.
Posto imas humus u podlozi treba ti i jos biljne mase da trosi hranjive materije i balansira ovaj mladi akvarijum kako akvarijum ne bi poceo da pati od bolesti mladog akvarijuma sa jakom podlogom.
Kolika je granulacija tog peska sejanca i debljina njegovog sloja. Ako je mnogo sitan (ispod 2mm) i sloj deblji hoce da vremenom "betonira" , a humusni sloj ispod zapasce u anaerobme (bez kiseonika) probleme.
Vazdusna pumpa ne zamenjuje CO2.
Citaj informisi se i polako....Wink

Bozinke
u pravu si,mada mi je granulacija preko 2mm,danas pocinjem sa sadnjom trave a ovu veliku izbacijem.Debljinasljunka je izmedju 2 i 5 CM.Hvala na savetu.,
Edited by Bozinke on 28.07.2011 23:53

Bozinke
s obzirom da je novi akvarijum tek zalepljen treba mi savet.PODLOGU PLANIRAM I TO HUMUS DIREKTNO BEZ PRANJA PA SITAN SODER-SEPARIRANI OPRAN I PROKUVAN SA CESTOM PROMENOM VODE DOK SE VODA NE IZBISTRI.ZANIMA ME DEBLJINA SVEGA TOGA.Akvarijum je 80-40-35. STAKLO 6mm.filter je spoljasnji.takodje me zanima gde mogo kupiti staklene cevcicee za filter i kako i sta staviti u njemu č SLIKA CE BITI POSTAVLJENA SUTRA.i MOLIM VAS RECITE MI KOLIKO SVETLA JE POTREBNO ZA ISTI.KOLIKO GRO LUX I KOLIKO KOM.OBICNE NEONKE ZA RASVETU.UNAPRED HVALA SVIMA A SVAKI SAVET MI JE DOBRODOSAO JER SAM POCETNIK.
interesuje me da li da stavljam ojacanja na dno i odozgoččč
slika0135.jpg

Edited by Bozinke on 30.07.2011 00:35

krcko
Dobrodoao. Hajde prvo da te zamolim, nemoj pisati velikim slovima. Ako eli neto da naglasi, bolduj taj deo ili koristi drugu boju.
Za rasvetu, pisaću koliko Wati bih ja tu stavio da napravim čudo od ubiljenog akvarijuma. Ukupno Ti treba 72 W, ako koristi T8 rasvetu, znači 4x18W. Zavisi ta ima za kupovinu, pa je kombinacija 2x GroLux+ 2x DayLight. Ukoliko ima izbor T5 neonki, količinu Wati moe i smanjiti. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Dejan Stefanovic
eto sto se tice svetla krcko je lepo rekao mada postoje tu razne kombinacije ali ti je nekih 70W ukupne snage sijalica sasvim dovoljno, sto se tice grplux lampi nisu neophodne, ali ubaci bar jednu kako bi imao sto siri spektar... to za filter nisu staklene cevcice nego keramicke perlice... stavi 0,5 kg keramickih perli to je mozda nekome mnogo ali netreba na tome da sitnicaris treba da ih ima u svakoj radnji... ako ne nadjes filtracioni sundjer onda ubaci malo vise perlon vate i to je to... naravno treba ti motorna glava i filter cevi to se racpitaj kod prodavca... koliko ti je filterč bilo bi lepo kada bi neko pomerio ovu temu iz rublike o ribama u uredjanje akvarijuma Thumb up
POZDRAV!!!

Bozinke
filtter je 35*15*40 santimetara,Hvala na pomoci jos samo da se snadjem kako da prebacim temu.Sro se tice staklenih cevcica mislio sam bas na to tj.cev sto ide na pumpicu i usis iz akvarijuma.Pozdrav!!!
slika0139.jpg

Edited by Bozinke on 30.07.2011 00:40

Dejan Stefanovic
te cevcice su plasticne, tj. postoje i stklene "lollipop" ali su one mnogo skuplje... potrazi plasticne komplet ti je 150-200 din. a to sto ih mnoge prodavnice nemaju ne bih da komentarisem...

Bozinke
eeeeeee Srbija je to

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,148 jedinstvenih poseta