|
Pomoc oko izbora ribica
|
| AnaBG |
Posted on 17.07.2011 19:08
|

član
|
Imam akvarijum od 30L (+/-2L), filter Sera fil 60 i vazdusnu pumpu Sera air 110. Imam i mali rasprsivac, zakopan u podlogu, jedan manji lava kamen, koji sluzi da pridrzava mangrov mali panj, dok se ne natopi. Imam malo hranljive podloge i preko toga beli kvarcni pesak 1-2mm. Od biljaka imam dve vrste, ne znam im imena, jedna je posadjena napred (biljka prvog plana) kao svetlo zelena trava izgleda, a druga je pozadi, biljka srednjeg plana, zbog visine od 30cm nije mogla biljka viseg plana, pa smo nasli kompromis.
Dvoumim se koje ribice da uzmem, iskreno nemam zivaca da ih mrestim, a citam da se vecina njih mresti na otprilike 4 nedelje (kad su zivorodke u pitanju) a za ikrasice nisam nasla taj podatak.
Koliko i kojih ribica mi preporucujeteč
Pozdrav i hvala unapred! |
| |
|
|
| krcko |
Posted on 17.07.2011 19:48
|

član
|
Dobrodola Ana. Prvo je pitanje koliko dugo filter već okreće akvarijumsku voduč
Ako je to neki period od oko dve nedelje, onda moe staviti par Corydoras-a i malenog Ancistrus-a. Kada se ta ekipa ustali i, vidi da se dobro oseća, pogledaj Tanichthys albonubes (White Cloud Mountain Minnow). Jatace od 5-7 primeraka bi odgovaralo toj zapremini. U svakom slučaju ne ići na veći broj od 10-tak malenih ribica za koje se odluči, uz jo neki od predloga članova Foruma za izbor, koje će uneti u akvarijum nakon 2-3 nedelje posle naseljavanja prvom ekipom. Srećno. Pozdrav |
| |
|
|
| AnaBG |
Posted on 17.07.2011 22:40
|

član
|
Hvala na odgovoru. Okrece tek par dana. Da li postoji neka alternativa za Corydoras-a ili Ancistrus-ač Malo su mi ruznjikavi..  |
| |
|
|
| krcko |
Posted on 17.07.2011 22:52
|

član
|
Alternativa za algare mogu biti razne Caridina sp. Za ribe koje će čistiti povrinske slojeve podloge i sakupljati vikove hrane, za akvarijume malih zapremina nema puno, osim Korija. Pozdrav |
| |
|
|
| photoivek |
Posted on 18.07.2011 10:34
|

član
|
AnaBG je napisao:
Hvala na odgovoru. Okrece tek par dana. Da li postoji neka alternativa za Corydoras-a ili Ancistrus-ač Malo su mi ruznjikavi.. 
za ancistruse neću komentarisati....
to se korija tiče, ima ih raznih....
ima mnogo lepih pa nađi neke koji ti se sviđaju!
ovo je moj omiljeni:
Sterba's corydoras
meni su oni skroz cool ribe mada oni torokatumi (mislim da je hoplosternum thoracatum) mnogo bolje čiste dno ali bi tvoj akvarijumčić prerasli za dva meseca... |
| |
|
|
| sirovina |
Posted on 21.07.2011 23:41
|

član
|
mislim da ce joj se svideti
http://aquarium-c..._panda.htm |
| |
|