|
akvarijumicici
|
| MarkoNg |
Posted on 08.07.2011 00:14
|

član
|
evo da se predstavim ja sam Marko iz Negotina sam, akvaristikom sam poceo od skora,,pa da vam predstavim sam pocetak i nesto od skora kako smo napredovali

zatim sam uradio neko renoviranje, pa nesto drukcije

pa kasnije nesto ovako

uskoro nastavak, da ne ispucamos ve odjednom |
| |
|
|
| krcko |
Posted on 08.07.2011 07:08
|

član
|
Lepo Marko. U nastavku pii i neke podatke o svemu ovome. Pozdrav |
| |
|
|
| MarkoNg |
Posted on 08.07.2011 15:02
|

član
|
krcko> hvala za komentar
pa evo ovako akvarijum ovaj ima 100l
osvetljenje 4x18w
co2+mikro+makro
svake nedelje se menja 1/3 vode
podloga je treset nemacki....zatim krupniji pesak nekih 2 cm pa preko njega sitan pesak nekih2 do 3 cm
staklo je 6 mm
filter spoljni
od biljaka sve i svasta
do sada sam uradio nekih 8 novih setupa.....
pa samo krenuli dalje

pa je izgledalo ovako
a sadasnje stanje akvarijuma je ovo

...
u pripremi su jos 2 akvarijum, jedan od 60l i jedan od 120 l...
pa ce biti slicica
vasi komentari ISKRENI, zamerke, popravke...
hvala i sve najbolje |
| |
|
|
| zander |
Posted on 08.07.2011 15:24
|

Administrator
|
Pozdrav, jedan predlog - panjevi se obicno najbolje uklope kada se nalaze u srednjem planu. Mnogo vrsta biljaka razlicitih oblika i boja je malo teze uklapati a da to izgleda lepo, pa ubuduce ako budes hteo da pravis neki aquascape razmisli i o tim stvarima.
Koliku god akvarijum imao sto mi kazemo 'dubinu' (od prednjeg do zadnjeg stakla) gledaj da bar jednim delom imas tri plana, prednji, srednji i zadnji. Mislim nije nikakava filozofija ali ako se toga drzis kada planiras i sadis biljke u akvarijum mnogo je lakse...
U suprotnom akvarijum na slici izgleda previse dvodimenzionalno tj nema 'dubinu' 
Po meni je ovo previse sitan pesak za biljke, ali ako tebi tako funkcionise OK, onda ok 
Pozdrav i dobrodosao  |
| |
|
|
| Jeca |
Posted on 08.07.2011 17:02
|

član
|
Jako dobar pocetak. Ja kad se setim mojih pocetaka, ne znam da li da se smejem ili placem. 
Bilje je u odlicnom stanju, a to je najbitnije. Ideja za neki scape ce doci sama od sebe i to bi trebao biti tvoj licni pecat, a mi smo tu da ti pomognemo ako negde zapne.
Zander ti je dao dosta dobrih saveta koji ti mogu posluziti kao mali putokaz. Imas dosta materijala za poigravanje. Recimo biljke u zadnjem planu koje mozes sisati kako ti volja. Loptasto, sa padom na stranu, sa padom ka napred... Mogucnosti je mnogo, a dodatni plus ti je sto imas vise akvarijuma, pa uvek mozes prebaciti nesto sto ti se ucini kao visak u postavci.
Nisi ti vise pocetnik. Zagazio si posteno u ove nase vode i nema ti spasa. 
Vidim da smo dobili novog clana koji ce se igrati sa nama igra bez granica. Pozdrav i dobrodosao.  |
| |
|
|
| kojot |
Posted on 08.07.2011 21:25
|

Moderator
|
Ili mozda da umesto tog panja napravis jedan Holandski, jer je bilje jako lepo grupisano za jedan takav akvarijum. |
| |
|
|
| MarkoNg |
Posted on 09.07.2011 15:52
|

član
|
hvala svima za pomoc, bice nekih izmena......trenutno zavrsavam neku policu, ali da ne objasnjavam predstavicu vam je
Odoh do sela kada tamo starih oramara koliko hoces, i uzeh jedan deo sa prve slike........sve je krivo, sarke ispale, ali ne odustajem ja, od drugog oramara nadjem fioke pa ovaj deo ormara podelim na pola zakucam letvice i ubacim fioke....
ali ostaje prazan ovaj veliki otvor koji se vidi na slikama 2...pa od 3 oramara skinem vrata ali su velika pa sam ih samo ofarbao ali moram sutra da ih skratim...slika 3 su vratanca....slika 4 su dascice koje ce biti ojacanja unutar police...videcete kako ce biti slikacu na kraju rada...
bele daske su obicne fosne koje sam ofarbao i zastitio bojom od vlage....one ce drzati neonke
ima jos detalja, ali za ostalo javljam za koji dan kada bude finis.....
I da ne zaboravim da kaze da sam sve ovo radim, bez icije pomoci....inace stolarijum sam izucio od strica jos pre 4 godine pa znam sve o ovom poslu...moj savet en bacajte stare stvari moze svasta da se naprvai od njih

veceras ili sutra, slike gotove police.... |
| |
|
|
| MarkoNg |
Posted on 14.07.2011 11:52
|

član
|
Pa evo ovako polica i krov za akvarijum su zavrseni samo cekam da se osuse jer sam ih farbao, ali takodje sam od prijatelja koji je u godinama dobio akvarijum od 200l
dimenzije 80x50x50 sa unutrasnjim filterom, i pumpom ogromnom ne znam koji protok vode ima ali videcete na slici.....za sada ima samo jedna neonka i zato su se stvorile alge po staklu ali to cu za koji dan resiti, pa evo i koja slicica

pozddrav i sve najbolje |
| |
|
|
| Bozinke |
Posted on 01.12.2011 21:57
|

član
|
Dobra je polica samo...bolje da je crna jer ne bi trebalo da je napadno.Bitno je staklo.Sve u svemu je ok zamisljeno.Pozdrav |
| |
|
|
| MarkoNg |
Posted on 05.12.2011 18:11
|

član
|
Slazem se, bice promenjeno, ovo je bilo u boji sobe....zato je tkao ispala
a evo jedne novije akvarijuma |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 05.12.2011 18:25
|

Administrator
|
polako ulazi u scapersku fazu. |
| |
|
|
| MarkoNg |
Posted on 06.12.2011 17:48
|

član
|
biobiofizicar>>> hvala, trudimo se |
| |
|
|
| MarkoNg |
Posted on 13.12.2011 13:01
|

član
|
Evo par slicica kako izgledaju biljcice u mom akvarijumu

i kako sam zamislio

dodajem cow, mikro i makro zbog ovih zahtevnijih biljaka i mogu reci da su super pocele da napreduju i dobijajau boju......
takodje dovoljno svetla i podloga odgovarajuca......
sada samo cekamo da sve ovo malo zgusnemo i budije zbijenije da dobijem ono sto zelim....
u pozadini ce biti crvene, roze biljcice
dok ce ispred njih zosterofolia da bude u obliku zbuna kako sam zamislio....
parvuula ocekujem tepih jedan....
tenelus na kamenu, rotala ce biti od pozadine ka prednjem planu imati pad,
pa videcmeo
izvinjavam se zbog kavaliteta slicica |
| |
|
|
| kojot |
Posted on 13.12.2011 15:19
|

Moderator
|
Lepo si to zamislio, jedino sto tenelus ne ide na kamen, verovatno si mislio na Monosolenium tenelum. 
Za sad si sve korektno uradio, tako da cekamo nastavak. |
| |
|
|
| MarkoNg |
Posted on 13.12.2011 18:54
|

član
|
da da mislio sam na tenelum
hvala za komentar
nadamo se ulazem veliki trud u ovaj aq....pa videcmeo