Imam problem sa HM, HC. neki listovi HM pocinju da trule (to su obicno stari listovi dok mladi na bocnim izdancima Ok), a HC je na nekim mestima dobio jako svetlu zelenu do zutu boju, bledu, i poceo je da truli.(na nekim mestima je lep i zelen kao i na pocetku i novi izdanci uz podlogu su Ok) Od biljaka imam jos i Blyxu i Eleocharis.
Aq je 23l, podloga tera magma, PPS-pro, CO2 (do sada secer i kvasac, sad sam prestao jer spremam bocu) Osvetljenje su 2 stedljive od 23w Philips DayLight 6500k (hauba je udaljena 15 cm od akvarijuma), Easycarbo 0,5ml dnevno. Biljke su fantasticno pocele da rastu na startu i onda su polako pocele da propadaju!
Vrlo je moguce i to mi je prvo palo na pamet. Ali kolebam se zbog dve stvari. Prva je da hauba nije blizu povrsine vode tako da znatno manje vati stize do biljaka, a druga je da mladi izdanci HM koji su najblize izvoru svetla izgledaju odlicno, a da propadaju listovi niz stabljiku prema dole. Takodje Blixa raste super i nema propadanja listova.
Ali empirijski cu to vrlo lako proveriti, sutra menjam sijalice i stvaljam od oko 15w po grlu, znaci 30w na akvarijum. Pretpostavljam da ce biti potrebno bar 15 dana da vidim da li je to u pitanju