Vec duze vremena iscitavam tekstove sa ovog foruma i zaista su odlicni. Sve cestitke za rad foruma, koji je zaista jako koristan.
Kao i svi pocetnici u velikom akvarijumu imala sam samo slabo svetlo i pesak kao podlogu i vecina biljaka mi je propala. Zato sam rasturila akvarijum i zamenila podlogu prema vasim uputstvima I sada je prvi sloj zemlja za cvece, ali bez druge prihrane i CO2. Svetlo je pojacano i trenutno srednje jacine.
Ono sto bih vas zamolila je donacija biljaka. Zivim blizu Nisa, a ovde osim sto je ponuda slaba i velike cene, biljke u prodavnicama su uglavnom propale.
Prelistavala sam bazu biljaka i gledala akvarijume sa foruma, pa cu otprilike reci nazive biljaka, koje bih volela za pocetak, pa ako neko bude imao viska, bila bih mu zahvalna da mi posalje poneku...
Uglavnom neke nezahtevne i srednje zahtevne biljke. Egeria, limun, hrast, cryptocoryne, mahovina,.. ili neke druge koje budete imali u visku...
Izvinjavam se sto je moj prvi post ovde, ali zelela bih da kada se budem predstavljala predstavim i svoj akvarijum, koji ce do tada nadam se biti pun biljaka
Dobrodola. Kako si blizu Ni, a na forumu ima priličan broj drugara otuda, nadam se da će se prvo među njima naći darodavci. Za slanje počinje neprijatan period, vrućine, ali uskoro će biti jedno okupljanje, ne tako daleko od Tebe, pa izvoli doći, sakupiće biljaka za dve postavke. Pozdrav
dugarski pozdrav i srećno!Primer ,ja sam u subotici,danas sam u gvozdjari, kupovao neke srafove i sitnice za haubu akvarijuma, pa sam uočio 2 akvarijuma u prodavnici,nakon kraće priče sa gospodjom ,otiao sam kući sa neto mahovine i biljčica u kesici.UPOZORENJE! akvarističari vrebaju iza svakog ugla.