14.06.2026 09:29
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: USLOVI U BILJNOM AKVARIJUMU » Prihrana
 Print Thread
rupice
kojot
Ludviga repens x acurata na gornjim listovima od pre par dana ima rupice,stabla kod najvisih primeraka na sredini trule,ona i pored toga izbacuje mnogo bocnih izdanaka,prihrana je redovna i ostalim biljkama sto se kaze "cvetaju ruze".Ne znam da li puzevi mogu da budu razlog tome jer ih na ovoj biljci obitava puno svaki dan.
CO2 je zadovoljavajuc i svo bilje perla.
pomozite jerbo je ova biljka postavljena kao centralna tacka,i nemam adekvatnu zamenu za nju.
p.s ja sam za pocetak odstranio trule delove stabla i najruznije listove,ali uzrok ne znam.

deep blue
sta znaci redovna prihrana,koja kolicina,koja dinamikačopisi malo sistem...jel ima jos nesto karakteristicno,kako druge biljke,daj neku sliku.Ja sa ludwigijama nisam imao nikakve probleme,nikad ni sa jednom vrstom.jel dodajes ECčKako menjas vodu i kojom vodomčkoja je temperaturač

katjusa
Moda će ovaj link biti u pomoć
Pozdrav Katjua

Pejc
katjusa je napisao:
Moda će ovaj link biti u pomoć
Pozdrav Katjua

Bravo za link! Thumb up

deep blue
Ha,....imamo ga u i mi....GrinGrinGrin

http://www.mojbil...read_id=40

kojot
hvala katjusa.
deep i meni je cudno sto se to desava na Ludvigi,ustvari samo da gornjim, a ne na starim listovima,prehrana makro svaki drugi dan PO4=0,5ppm; No3=5ppm,K=10ppm,neparnim danima jednom Profito,jednom Tot'Hemu 2ml.Svaki drugi-treci dan Easy Carbo 3ml.
Uz to sve vreme pici diy CO2 mehur-dva u sekundi.
Fora je sto svo bilje napreduje extra.
Ne znam, ako nabavim neku finu crvenu biljcicu letece negde u cosak ili napolje

deep blue
hm,mislim da bi mogao nesto da promenis.nasao sam neki stari post na barrreportu gde je tip imao isti problem kao i ti,ubacivao je takodje ponekad excel-slicna stvar kao easy carbo.prestao je u potpunosti i sve se vratilo na normalu.da,problemeticna biljka je takodje bila ludwigija.sta ti to znaci K=10mg/lčJel ti to 3xnedeljno dodajes 10mg/lK2SO4čmislim da je to previse ako ne i potpuno nepotrebno.Kalijuma imas sasvim dosta u KNO3 i KH2PO4.Ako pogledas bocicu od ProFita shvatices da ga ima i tamo.To'hema ce biti da je neko gvozdje jeldačgvozdje glukonat ako se dobro secam.A da ti malo izbacis Kalijum, To'hemu i Easy Carbo i krenes sa mo sa KNO3 oko 7mg/l i KH2PO4 0,7-1mg/l 3xnedeljno i 3xProFito.Mozes sve ovo i u dnevne doze podeliti.Verovatno ce se nesto desiti a imas mnogo manje uzrocnika na koje mozes da sumnjas.Imao sam ja ovakav aq. od 100l jedino sto sam jos imao je par saka crvene gline u podlozi i bilje je raslo kao po....... mogu ti reci.Cak je i voda tu bila malo tvrdja kh oko 5-7.Da,1x nedeljno obavezno reset sistema 50-60% vode napolje.Znam da si citao verovatno dosta ali ono sto ti sada nudim kao predlog je provereno resenje u mojim aq.Poenta je nesto promeniti i drzati stvari jednostavnim.Obavestavaj i daj novoj promeni vremenaThumb up.

kojot
ma jok kalijum je delom iz nitrata+fosfata+fito taka da za dva tri dana ukupno dodam 10ppm.K2SO4 ne dodajem.Podlogu cini 1cm i manje treseta,dno se providilo ima i saka gline zelene,i to je to.
Poslusacu te svakako,mada ja menjm 30-40%vode svaka 3 dana.I zaista se trudim da nista ne predoziram.
Stavicu neku sliku popodne.
Edited by kojot on 13.06.2009 13:32

deep blue
Koliko je ono bese star tvoj akvarijumčKoliko je ova postavka vec u funkcijič K 10mg/l na 3 -4 dana je ok.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,818 jedinstvenih poseta