14.06.2026 06:05
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: STANOVNICI BILJNIH AKVARIJUMA » Beskičmenjaci
 Print Thread
Horned Nerite Snail - Clithon corona
Dusan79
Evo pre neko vece su doleteli iz Nemacke u moj novi aq. 2 komada, a ja kao dete kad ga lazu da je stigao deda mraz. Sreca sreca radost!
Predivno izgledaju, nisam ih do sada imao, pa cu ovde pisati svoja zapazanja o njima.

Za sada sliku pozajmljujem sa neta, malo zato sto su maleni, a malo sto ne umem....ali to je vec svima poznato. Ako neko ko ume da fotka ima volje, dobro je dosao.
Dusan79 attached the following image:
snail_hornednerite1.jpg

Dusan79
A evo i prvog zapazaja aktivnosti ovih lepotana. Za dva tri dana razbili su zelenu tackastu koja je bila na anubii. Bas su vrednice i alavci, sad razmisljam cime da ih hranim, jer algi vise nema! Shock

kisleon
Ovi puevi mi se jako sviđaju, kod nas ih nigde jo nisam video. Za koliko si ih pazarioč Jel su hemafroditeč Koliko često se razmnoavajuč Hoće prodavati ako bude malihč

Dusan79
Nisam ih ni ja vidjao kod nas, placeni su 3,9 evra komad, nisu jeftini. Ako ih budem razmnozio ja sam genije. Mrka kapa sto se toga tice, posto im treba brakicna voda itd. Ja sam ih za sada izolovao u mali aq, samo njih dvojca i jedna planaria koja je dosla kao slepi putnik iz nemacke u saksiji acicularisa (4,5E). Videcemo, ako su razlicitih polova mozda nesto i probam. Ali samo probam. Beer

mladinaucnik
Koliko se ja secam, puzevi su hermafroditi - nemaju predefinisani pol, i razmnozavanje tj oplodjenje je unakrsno. Davno bese kad sam isao u skolu i casovi biologije Grin

Jovan
Ja sam ih vidjao kod nas, lepi su, mislim da im je cena bila 400 din! Trenutno ih tamo gde sam ih vidjao nema! Beer

Gjuro
Dusan79 je napisao:
A evo i prvog zapazaja aktivnosti ovih lepotana. Za dva tri dana razbili su zelenu tackastu koja je bila na anubii. Bas su vrednice i alavci, sad razmisljam cime da ih hranim, jer algi vise nema! Shock

Znaci ne grese kad kazu da su dobri cistaci Thumb up, a plus to i su dosta lepi Thumb up

Dusan79
Gjuro je napisao:
Dusan79 je napisao:

Znaci ne grese kad kazu da su dobri cistaci Thumb up, a plus to i su dosta lepi Thumb up

Ma ne da ne grese nego sam ja zapanjen kojom brzinom su obrstili zelenu sa anubia. Stvarno cepaju sve u 16. Thumb up

krcko
mladinaucnik je napisao:
Koliko se ja secam, puzevi su hermafroditi - nemaju predefinisani pol, i razmnozavanje tj oplodjenje je unakrsno. Davno bese kad sam isao u skolu i casovi biologije Grin

Ima tu i nekih odstupanja, Clea Helena i Neritidae( Clithon corona, Natalensis, Septaria, Clypeolum, Fluovinerita, Neritilia, Neritodyas, Theodoxus ) mogu se pariti samo različiti polovi.
Dok se Hlena normalno razmnoava u slatkoj vodi, Neritama je potrebno slano okruenje za razvoj mladunaca.
Puići koje je Chelydra doneo sa Savskog jezera-Ade- najverovatnije su, po mojim pretragama, Septaria. Pozdrav
Edit, treba ovde da unesem ispravku, hvala Chelydra, dakle puić je Theodoxus danubialis.
Edited by krcko on 19.05.2011 10:10

http://www.adsrs.org/
mladinaucnik
Dakle ni puzevi nisu kao sto su nekad bili Grin
Trazicu nastavnici biologije da mi vrati pare

Dusan79
Evo mojih.
rogonje.jpg

Dusan79
......
malisha11.jpg

katjusa
Dobila sam ove puzice pre par meseci i mogu da potvrdim, da su odlicni algari.
Posto su puno manji i laksi od neritina mogu i alge sa listova da ociste. I do sada (jos) nisam primetila jaja, kao jih ostavljaju neritine i se tesko skidaju sa panjeva, kamena, ...

www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/clithon-corona4.jpg

www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/clithon-corona3.jpg

Evo jednog na lilaeopsisu:

www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/clithon-corona2.jpg

www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/clithon-corona1.jpg
katjusa attached the following images:
clithon-corona4.jpg clithon-corona3.jpg clithon-corona2.jpg clithon-corona1.jpg

Andrej
Zdravo.
Da ne otvaram nove teme, jer se ide za ove puzeve.
Sastavljam novi akvarijum od 125l i upotrebit cu crveni vulkanski kamen za hardscape. Imam u trenutnom 75l akvarijumu 6 kom. ovih Clithon Corona puzeva pa me zanima ako ih ovaj vulkanski kamen nece povredit zbog ostrih rubova.
Trazio sam po netu ali nema nikakvih informacija oko te kombinacije.

Hvala i pozdrav iz Slovenije Smile

Mandic
Neće im nakoditi, bez brige. Thumb up
Generalno, većina pueva moe bezbedno da se kreće po otrici ileta, tako da im kamen ne predstavlja nikakav problem. Wink

Andrej
Super.
Najlepsa ti dala Thumb up

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,286 jedinstvenih poseta