14.06.2026 07:26
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Zabran
Aleksandar Limic
Pozdrav svima sa moje strane,prvi post u kojem cu vam predstaviti svoj prvi akvarijum. Star je 2 meseca.
Dimenzije: d90xs40xv45
Osvetljenje: 3x39w T5
Podloga: JBL i sljunak 1-2mm
Dekoracija: Sunken root i Dragon stone
Filter: spoljni DIY
Flora: 1. HC, 2. Echinodorus tenellus, 3. Lysimachia nummularia "Aurea", 4. Marsilea hirsuta, 5. Hydrocotile verticillata, 6. Sagittaria subulata, 7. Eleocharis acicularis, 8. Pogostemon helferi, 9. Bolbitis heudelotii, 10. Anubias nana, 11. Microsorumi, 12. Ludwigia repens, 13. Eusteralis stellata, 14. Rotala rotundifolia, 15. Ludwigia arcuata
Fauna: Kraljevske neonke

Eto,to vam je sve,voleo bih da cujem vase komentare.
Beer
Aleksandar Limic attached the following image:
1_290.jpg

Edited by Aleksandar Limic on 12.05.2011 21:33

darko
Lep zadnji plan, sad je na redu sisanje i oblikovanje... U svakom slucaju na odlicnom si putu...

Nisi spomenuo djubrenje, da li uopste djubris sa necim i kolikoč

pozdravThumb up

Aleksandar Limic
Easycarbo 4 ml svaki dan osim onog dakna kada menjam vodu, na svakih 7 dana jedno 50% vode i 5 ml profita 2puta nedeljno! Hvala na podrsci!

Rasta
Pozdrav Aleksandre Thumb up lepo izgleda, vidim da si isplanirao dobro zadnji, srednji i prednji plan, sto darko kaze samo malo sisanja i da se popuni sve i bice to super!

Mozda mi se samo ovaj dragon stone ne uklapa ovako skroz desno...mozda da si ga ubacio ispred panja na sredini i desno, pogotovo ovaj komad koji je ravno odsecen deluje mi nekako vestacki...ali to su samo detalji, samo tako nastavi Beer

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
VladicaVR
Pozdrav, postavka obecava, ali bih ja izbacio sagitariu subulattu, ugusice ti marsileu i p. helferi kad pocne da se siri

biobiofizicar
POzdrav. Beer
Za prvi biljni ovo odlicno izgleda. Sto kaze Rasta steta sto nisi kamennje malo podbacio pod panj da dobijes pad hardscape ka napred, ali obzirom da je ovo vezbaliste za gajenje biljaka vec ces shvatiti sta ge saditi i presadjivati i kako i koliko trimovati...
Obzirom da je ovaj akvarijum star samo 2 meseca i da ima hranjivu JBL podlogu na njemu se vidi efekat uspesnog i zdravog starta, ali budi oprezan - ne znam koliko si hranjive podloge stavio, a biljna masa se rapidno povecava i u jednom trenutku moze ti zafaliti makroelemenata NPK i onda ces morati poceti sa dodavanjem u vodu... Prati izgled biljaka...

Za pocetak sve pohvale

kisleon
Pozdrav, lepo si to planski sve zasadio.

Aleksandar Limic
Da, da i meni taj kamen bode oci danima, nisam potpuno zadovoljan gde stoji, plan je bio da dodam jos koji komad ispred i oko panja pa da pokusam da napravim neku lepsu formu! Ali ga ne nalazim u prodaji! Stavljeno je podloge otpr. 2 cm debljine i mislim da je utroseno slagacu vas 2-3 kg mozda i vise! Imao sam mali problem sa koncastom algom pa sam na instrukcije prijatelja akvarista cesce menjao vece kolicine vode, takodje sam i isondirao podlogu 2 puta. U kamencicima ima inace i treseta u tragovima jer je to podloga necijeg bivseg akvarijuma od pre godinu dana. Ne zanam, videcemo kako ce se dalje razvijati ja sam u sl.sl. uzbudjen i srecan sto imam ovako nesto.Beer

Dejan Stefanovic
stvarno lici na zabran Thumb up

Aquamaniac
I to ne bilo kakav zabran,vec Obrenovacki,koji zaista treba videti Smile.
Svaka cast,Aco,vrlo uredan akvarijum,lepo ga odrzavas Thumb up. Sad,kada smo ga orezali i kada se uzbuni,bice jos lepsi.
Slazem se sa vecinom,a to sam ti i "uzivo" rekao,ili da panj pomeris ka kamenju ili da kamenje pomeris ka panju,mada je lakse izvesti ovaj drugi predlog Wink.
Samo napred!
Beer

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,571 jedinstvenih poseta