14.06.2026 07:07
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: BILJKE I ALGE » Baza biljaka
 Print Thread
Ammannia gracilis
Kum 1229
Nije u izdanju kako bi trebala biti ali je ovih dana krenula ko luda,citavih mesec dana sam cekao da se mrdne,bez co2 (vec 100 puta objasnjeno zasto ga nemam) i zadovoljan sam napretkom ove biljke,ocekujem da ce za mesec dana biti na povrsini u sasvim drugacijoj boji,a i vidi se po neka crvena nijansa na novim listovima.
Kum 1229 attached the following image:
1_61.jpg

zander
Jedino koga znam da mu je lepo rasla ova biljka iz price su Dragan Kinez i Rasti je jedno vreme lepo napredovala dok nije pocela da propada, a razlog ne znam FrownFrownFrown

dexter
Ja sam je izbacio bas zbog tog njenog stagniranja.cas je bila extra cas se skuca i zguzva.Nikada nisam provalio sta joj ne prija.

www.aquaplants.org
Kum 1229
Bas sam je dobio od Kineza,kod njega je super + ne dodaje nista od hemije bar je tako bilo kada sam bio kod njega a bio sam daaaaaavno. Evo kod mene je 2 meseca u dva razlicita akvarijuma i tek je sada krenula tj. vidi se na slici kako raste. A vrlo lako moguce da ce i kod mene da se ugasi.... Lecture

Dragan Kinez
Pozdrav svima evo i mene da se javim ovde sa mojim prvim postom, ovo je slika Ammannie gracilis iz mog akvarijuma, i dalje ne dodajem nita u vodu i nemam hranljivu podlogu u akvarijumu zbog toga nemam ba sve biljke koje bi moda eleo u svom akvarijumu ali to je cena da bi imao manje posla oko njega.
Ukoliko nekom treba pelcer ove biljke javite mi se na e-mail pa da mu je prosledim, kada sam je nabavio pre par godina čovek koji je ima u prodaji je uzgaja bez hranljive podloge i bez dodavanja CO2, kod njega nije imala ovakvu boju.
Po mom iskustvu sa ovom biljkom za dobijanje ove boje ja sam direktno iznad biljke postavio pin hol halogenu sijalicu koja po mojim informacijama ne prelaze 3000K, ovo je rezultat.
Ja je povremeno vadim iz podloge ukoliko ne pravim nove pelcere odstarnim donji deo biljke i ponovo zasadim tada neko vreme stagnira i potom krene sa rastom, ukoliko pravim nove pelcere sa matične biljke odvojim mlade pelcere ili je presečem i na mestu presecanja se dobijaju novi pelceri.
U emerznoj formi dobija čvrste zelene listove koji su obrubljeni narandastom bojom ovakvi listovi se formiraju bez obzira na intezitet svetla.
Dragan Kinez attached the following image:
ammannia-g.jpg

Edited by Dragan Kinez on 04.06.2009 11:46

"Dve stvari na svetu su beskrajne. Ljudska glupost
deep blue
Dragan Kinez je napisao:
Pozdrav svima evo i mene da se javim ovde sa mojim prvim postom, ovo je slika Ammannie gracilis iz mog akvarijuma, i dalje ne dodajem nita u vodu i nemam hranljivu podlogu u akvarijumu zbog toga nemam ba sve biljke koje bi moda eleo u svom akvarijumu ali to je cena da bi imao manje posla oko njega.
Ukoliko nekom treba pelcer ove biljke javite mi se na e-mail pa da mu je prosledim, kada sam je nabavio pre par godina čovek koji je ima u prodaji je uzgaja bez hranljive podloge i bez dodavanja CO2, kod njega nije imala ovakvu boju.
Po mom iskustvu sa ovom biljkom za dobijanje ove boje ja sam direktno iznad biljke postavio pin hol halogenu sijalicu koja po mojim informacijama ne prelaze 3000K, ovo je rezultat.
Ja je povremeno vadim iz podloge ukoliko ne pravim nove pelcere odstarnim donji deo biljke i ponovo zasadim tada neko vreme stagnira i potom krene sa rastom, ukoliko pravim nove pelcere sa matične biljke odvojim mlade pelcere ili je presečem i na mestu presecanja se dobijaju novi pelceri.
U emerznoj formi dobija čvrste zelene listove koji su obrubljeni narandastom bojom ovakvi listovi se formiraju bez obzira na intezitet svetla.

Through wallThrough wallThrough wall
ovo ja jedna od najlepsih biljaka akvaristike za mene....na svu srecu kad god sam dobio pelcer od Dragana posmatrao sam fenomen koji se zove "leaf curling" na engleskom ili ti "guzvanje lista" na srpskom,kalcium sulfat i hlorid u vodi su malo pomogli ali nikada do kraja.Zatim je iscupate iz podloge i pustite je da pluta na povrsini.Za mesec dana imate purpurno,narandzasto,roze strukove bez ikakvog uvrtanja lista,neverovatno...kakvo sr.....
Edited by deep blue on 04.06.2009 14:23

Kum 1229
Evo mene opet sa mojom amanijom,super napreduje bar za mene Grin

Kum 1229
1
2_52.jpg

Kum 1229
A ima i po koji pelcer
3_42.jpg

Kum 1229
trenutno ovako izgleda
2_55.jpg

Kum 1229
Evo mene opet sa amaniom,kako je krenula dobro se snasla Smile
1_94.jpg

ZoSo
Jako lepa biljka,a lepe su i Rotale i onaj Ramirez= postavljaj jednu frontalnu da vidimo trenutnu situaciju Thumb up

Kum 1229
Bas sam planirao danas da postavim stanje akvarijuma,samo da se spusti jos malo sunce pa da slika ispadne kako treba Thumb up. Hvala za komentar

pesavranjanac
..
pesavranjanac attached the following image:
55_4.jpg

pesavranjanac
...
za.jpg

Edited by pesavranjanac on 15.03.2011 12:44

pesavranjanac
...
kt.jpg

Edited by pesavranjanac on 15.03.2011 12:46

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,495 jedinstvenih poseta