|
Prodac
|
| ZoSo |
Posted on 11.03.2009 18:20
|

Administrator
|
Jedna radnjica u NS sarađuje sa tim proizvođačem,pa me zanima da li neko od vas ima iskustva sa njihovim podlogamačKonkretno ja traim reenje za zavrni sloj podloge,koja bi ila preko treseta,i tetrinog substrata.Inače aq. koji sad pravim neće biti klasični biljni,ali ću se truditi,da ga maksimalno ubiljim sa odgovarajućim biljkama.Inače podloge koje me konkretno zanimaju nose naziv Fondovivo i Fertil plant(ova je skoro crna,jako mi se dopada na izgled).Pozdrav |
| |
|
|
| photoivek |
Posted on 11.03.2009 18:33
|

član
|
ja sam koristio neku prodac-ovu podlogu ali ne mogu da se setim kako se zvala. izgledala je kao granule različitih dimenzija u nekoliko nijansi braon boje, a sadraj glina, zeolit i tako jo kojeta....
njome sam bio prezadovoljan samo sam mojom grekom morao da rasformiram taj aq jer sam jako čupa biljke pa sam dosta tih hranljivih materija prebacio iznad sljunka i tu je bio kraj..... |
| |
|
|
| deep blue |
Posted on 11.03.2009 18:34
|

član
|
I jedna i druga podloga koje si naveo su podloge koje idu ispod sljunka tj hranjive podloge s tim sto Fondovivo nije direktno hranjiv nego radi kao jonoizmenjivac.....cini mi se da su to neki zeoliti,ili sam se ja istripovao,neznam sta bi drugo moglo biti eventualno neka ekspandirana glina ali mi neizgleda tako.Ja sam imao Fondovivo sa Humus plusom i odlicno je funkcionisala. |
| |
|
|
| ZoSo |
Posted on 11.03.2009 18:42
|

Administrator
|
Hvala na brzom odgovoru,to je fondovivo to si ti imao!Ako sam te dobro razumeo te hranjive podloge nisu pogodne za zavrni(gornji)sloj podlogečAjoj sad mi je konfuzija u glavi,spremi te se drugari izgleda da ću vas par dana morati "bombardovati"sa početničkim pitanjima,ali se nadam razumevanju!Hvala u napred |
| |
|
|
| photoivek |
Posted on 11.03.2009 18:47
|

član
|
ja sam u međuvreneu proverio i imao sam fertil plant.
ovo to sam ja imao je predviđeno da ide ispod ljunka i tačno je tako i pisalo na kutiji da treba da se prekrije sa minimum 5 cm ljunka.... |
| |
|