|
Oskudacija
|
| Arcus |
Posted on 28.03.2011 18:00
|

član
|
Slagao sam sinoć grane i igrao se do dugo u noć. Jutros kada je ćale video akvarijum bio je razočaran to sam rasturio bivi.
Kae da je u ovom samo granje, kamenje i mahovina.
Odmah sam se setio Manulaća iz Zone Zamfirove
Tato! Mamo! S'g su skupi novci. S'g je oskudacija. 
Pa nek se ovaj novi zove "Oskudacija".
Stvarno sada izgleda oskudno i siromano.
U prednji plan ću da posadim beli kvarcin pesak 
Ne onaj sivi rečni kao u prolom akvarijumu nego čisto beli... Onda će tek doći do izraaja ovo fino kamenje i tada ću dodatno srediti kamenje.
Razmiljam da ne ubacujem uopte Microsorume, Zapravo neću sigurno kao u prolom akvarijumu onoliko, a moda nikoliko. Moda,moda samo jedan mali rizom onog najsitnijeg microsoruma. Također mislim da bi veća količina anubijas nane petita isto naruila izgled...eventualno desno iza tih najsitnijih grančica. ta mislite, da li da dodajem ove dve biljke u ovaj skejpč
Grane nisu u potpunosti sloene, biće sitnih korekcija svemenom, ali je većina učvrćena kamenjem i stabilna... Planirao sam da leva i desna polovica nebudu simetriče, da desna bude naglaenija i jača od leve ali mi se par grana otelo kontroli, tek sada vidim na slikama da neke stre... Doradiću te grane svremenom. Jo bih eventualno dodao bolbitis i moda blyxu japonicu po bokovima u drugoj polovici akvarijuma.
Sluam vae komentare na ovu moju Oskudaciju... 
Evo par loih slika za početak, ipak je takav običaj 
Arcus attached the following image:
Edited by Arcus on 28.03.2011 18:02
|
| |
|
|
| Arcus |
Posted on 28.03.2011 18:01
|

član
|
...
Edited by Arcus on 28.03.2011 18:03
|
| |
|
|
| Arcus |
Posted on 28.03.2011 18:03
|

član
|
.
|
| |
|
|
| Arcus |
Posted on 28.03.2011 18:05
|

član
|
.
|
| |
|
|
| kojot |
Posted on 28.03.2011 18:47
|

Moderator
|
Postavka mi se bas svidja, ali mislim da bi bilo super da sa mahovinom izmesas malo Hydrocotile verticilate ili nesto slicno sto bi malo razbilo monotonost.
Hard je slozen za 10-ku  |
| |
|
|
| kisleon |
Posted on 28.03.2011 19:16
|

Administrator
|
Lepo je, ja sam za da posadi jo koju biljčicu. |
| |
|
|
| Arcus |
Posted on 28.03.2011 19:28
|

član
|
Iće i ta biljka, imam je par listića samo nisam stigao posaditi, tj. nisam imao pincetu. Ovo je sve rađeno bez pincete Imam i neto krpite, zelene poprilično visoke. Interesantno za srednji plan. Probaću je staviti da vidim kako izgleda mada nebih previe bilja trpao.
I ja se vaem da li da ostavim valisneriju ili da ju izbacim i ubacim neku grmoliku biljku...moda Najas guadaloupensis.
Iza nema ba puno prostora, ako neto drugo dođe, većina,ako ne i sva valisnerija bi letila napolje... |
| |
|
|
| valisnerija |
Posted on 28.03.2011 19:37
|

član
|
Ouuu super druze,meni ovo lici na neko "pusto ostrvo"..
ja tu ne bih dirao nista,mozda jos koja mahovina,
mozda malo "Flame moss"-a izmedju kamenja I nista drugo |
| |
|
|
| Arcus |
Posted on 28.03.2011 19:57
|

član
|
valisnerija je napisao:
Ouuu super druze,meni ovo lici na neko "pusto ostrvo"..
ja tu ne bih dirao nista,mozda jos koja mahovina,
mozda malo "Flame moss"-a izmedju kamenja I nista drugo 
Vrlo moguće da dođe flame moss. Sviđa mi se a i dobiću ga na okupljanju pa gu ga garant dodati. Hvala na savetu valisnerija. 
to vie gledam slike ovog Najasa to mi se vie sviđa. Moram birati jednostavno bilje jer me nema celo leto pokaj akvarijuma, tako da će se prijatelj brinuti i neelim da ga previe gnjavim oko đubrenja svaki treći dan, samo izmena vode i ponekad malo profita i malo makroelemenata i to je to. |
| |
|
|
| zander |
Posted on 28.03.2011 23:29
|

Administrator
|
Meni se svidja, svaka čast. 
Eto, kad se ima materijala aquascape se zavrava u nedelju do mesec dana. Jo ako ima jedan pomoćni akvarijum sa biljkama pa to onda ide kao na traci...
Samo da ne dozvolis mahovinama da ti progutaju skroz ove grane i to je to.
Ovo bi trebalo biti brzo gotovo, uslikano i rastureno, to si planiraoč
Edited by zander on 28.03.2011 23:29
|
| |
|
|
| Arcus |
Posted on 28.03.2011 23:51
|

član
|
zander je napisao:
Meni se svidja, svaka čast.
Eto, kad se ima materijala aquascape se zavrava u nedelju do mesec dana. Jo ako ima jedan pomoćni akvarijum sa biljkama pa to onda ide kao na traci...
Samo da ne dozvolis mahovinama da ti progutaju skroz ove grane i to je to.
Ovo bi trebalo biti brzo gotovo, uslikano i rastureno, to si planiraoč
Na moju veliku alost imam samo dva akvarijuma, ovaj slatkovodni i jednu morsku kocku. Nemam pomoćni akvarijum koji bi mi sluio kao rasadnik. Srećom, uspeo sam nagovoriti prijatelja da napravi Holandeza od 120l pa ćemo ga startovati ovih dana. Kod njega ide sav moj microsorum i ostali vikovi. To će mi dosta pomoći u budućnosti.
Ma neću dozvoliti mahovini da pojede grane. Neznam ba da li će se uspeti razrasti bilje koje jo nisam posadio za dva meseca. Voleo bih da uspe pa da uhvatim fotku pre nego odem na more, a ako ne, nema veze, zavriću ga na jesen. |
| |
|
|
| Rasta |
Posted on 28.03.2011 23:54
|

član
|
cccc Arucse pa jel ti viris kod mene u akvarijum jako slicnu postavku sam i ja odradio...mada mi se tvoja vise svidja 
Ne dozvoli mahovini da podivlja kao u prosloj postavci, probaj da je sisas povremeno skorz uz granu mislim da ce tako biti bolje...mozda da si probao sa jos nekom vrstom mahovine...bozicnom naprimer..i flame kao sto su ti predlozili u neki srednji plan...ali jedno je, imas jako dobar osecaj i oko za postavke   |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 29.03.2011 00:23
|

Administrator
|
Nema ćale poima!!!
Kakva crna oskudacija - ovo je super 
Svi su sve rekli, a da dodam i ja - bilo bi dobro da sada na pocetku dobro olindras tu mahovinu i da joj kasnije ne das da previse rascupano podivlja.
A najasa ce biti na tone i za olimpijski bazen, a ne za to tvoje malo stakalce...   |
| |
|
|
| Arcus |
Posted on 29.03.2011 00:29
|

član
|
Rasta je napisao:
cccc Arucse pa jel ti viris kod mene u akvarijum  jako slicnu postavku sam i ja odradio...mada mi se tvoja vise svidja
Ne dozvoli mahovini da podivlja kao u prosloj postavci, probaj da je sisas povremeno skorz uz granu mislim da ce tako biti bolje...mozda da si probao sa jos nekom vrstom mahovine...bozicnom naprimer..i flame kao sto su ti predlozili u neki srednji plan...ali jedno je, imas jako dobar osecaj i oko za postavke  
Naravno da ti se moja postavka vie sviđa kada je moja lepa 
Kao to smo pričali ponesi mi na okupljanje flame moss a moe i boićne ja ću tebi ponet anubijase...
biobiofizicar je napisao:
Nema ćale poima!!! 
Kakva crna oskudacija - ovo je super 
Svi su sve rekli, a da dodam i ja - bilo bi dobro da sada na pocetku dobro olindras tu mahovinu i da joj kasnije ne das da previse rascupano podivlja.
A najasa ce biti na tone i za olimpijski bazen, a ne za to tvoje malo stakalce...  
Naravno da ćale nema pojma, on je folklora a ne akvarista 
Jo jednom ću poiat mahovinu do grane pa kada krene nek barem ravnomerno raste. Biobio ti mi ponesi tog najasa pa ću neto probati s njim.
Vas dvojica ćete mi zavriti postavku  |
| |
|
|
| Rasta |
Posted on 29.03.2011 00:36
|

član
|
Hehehe  |
| |
|
|
| paleoglodit |
Posted on 29.03.2011 02:14
|

član
|
Ma super ti je ovo...samo neguj .... |
| |
|
|
| Pejc |
Posted on 29.03.2011 09:13
|

član
|
Odlična je postavka drue Kad doda jo malo bolbitisa i kad se to razraste biće jo bolje. Ja bih tu ubacio i par apistogramma cacatuodies-a i da vidi lepote  |
| |
|
|
| paleoglodit |
Posted on 29.03.2011 18:08
|

član
|
Pejc je napisao:
Ja bih tu ubacio i par apistogramma cacatuodies-a i da vidi lepote 
Na pogresnu adresu se obracas....Arcus nije bas neki riboljub |
| |
|
|
| branimir ok |
Posted on 29.03.2011 20:11
|

Administrator
|
Oskudno za moj ukus ali lepo .Moze jos svasta od ovoga da bude  |
| |
|
|
| Kum 1229 |
Posted on 29.03.2011 20:17
|

član
|
I ja bi se pridruzio pohvalama za ovaj lep scape,verujem da ces ga zavrsiti onako kako si ga zamislio. Svaka cast  |
| |
|