14.06.2026 08:25
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Oskudacija
Arcus
Slagao sam sinoć grane i igrao se do dugo u noć. Jutros kada je ćale video akvarijum bio je razočaran to sam rasturio bivi.
Kae da je u ovom samo granje, kamenje i mahovina.
Odmah sam se setio Manulaća iz Zone Zamfirove
Tato! Mamo! S'g su skupi novci. S'g je oskudacija. Grin
Pa nek se ovaj novi zove "Oskudacija".
Stvarno sada izgleda oskudno i siromano.
U prednji plan ću da posadim beli kvarcin pesak Grin
Ne onaj sivi rečni kao u prolom akvarijumu nego čisto beli... Onda će tek doći do izraaja ovo fino kamenje i tada ću dodatno srediti kamenje.
Razmiljam da ne ubacujem uopte Microsorume, Zapravo neću sigurno kao u prolom akvarijumu onoliko, a moda nikoliko. Moda,moda samo jedan mali rizom onog najsitnijeg microsoruma. Također mislim da bi veća količina anubijas nane petita isto naruila izgled...eventualno desno iza tih najsitnijih grančica. ta mislite, da li da dodajem ove dve biljke u ovaj skejpč
Grane nisu u potpunosti sloene, biće sitnih korekcija svemenom, ali je većina učvrćena kamenjem i stabilna... Planirao sam da leva i desna polovica nebudu simetriče, da desna bude naglaenija i jača od leve ali mi se par grana otelo kontroli, tek sada vidim na slikama da neke stre... Doradiću te grane svremenom. Jo bih eventualno dodao bolbitis i moda blyxu japonicu po bokovima u drugoj polovici akvarijuma.
Sluam vae komentare na ovu moju Oskudaciju... Grin
Evo par loih slika za početak, ipak je takav običaj Beer
Arcus attached the following image:
2_203.jpg

Edited by Arcus on 28.03.2011 18:02

Arcus
...
3_150.jpg

Edited by Arcus on 28.03.2011 18:03

Arcus
.
4_96.jpg

Arcus
.
6_56.jpg

kojot
Postavka mi se bas svidja, ali mislim da bi bilo super da sa mahovinom izmesas malo Hydrocotile verticilate ili nesto slicno sto bi malo razbilo monotonost.
Hard je slozen za 10-ku Thumb up

kisleon
Lepo je, ja sam za da posadi jo koju biljčicu.

Arcus
Iće i ta biljka, imam je par listića samo nisam stigao posaditi, tj. nisam imao pincetu. Ovo je sve rađeno bez pincete Through wall Imam i neto krpite, zelene poprilično visoke. Interesantno za srednji plan. Probaću je staviti da vidim kako izgleda mada nebih previe bilja trpao.
I ja se vaem da li da ostavim valisneriju ili da ju izbacim i ubacim neku grmoliku biljku...moda Najas guadaloupensis.
Iza nema ba puno prostora, ako neto drugo dođe, većina,ako ne i sva valisnerija bi letila napolje...

valisnerija
Ouuu super druze,meni ovo lici na neko "pusto ostrvo"..
ja tu ne bih dirao nista,mozda jos koja mahovina,
mozda malo "Flame moss"-a izmedju kamenja I nista drugoThumb up

Arcus
valisnerija je napisao:
Ouuu super druze,meni ovo lici na neko "pusto ostrvo"..
ja tu ne bih dirao nista,mozda jos koja mahovina,
mozda malo "Flame moss"-a izmedju kamenja I nista drugoThumb up

Vrlo moguće da dođe flame moss. Sviđa mi se a i dobiću ga na okupljanju pa gu ga garant dodati. Hvala na savetu valisnerija. Thumb up
to vie gledam slike ovog Najasa to mi se vie sviđa. Moram birati jednostavno bilje jer me nema celo leto pokaj akvarijuma, tako da će se prijatelj brinuti i neelim da ga previe gnjavim oko đubrenja svaki treći dan, samo izmena vode i ponekad malo profita i malo makroelemenata i to je to.

zander
Meni se svidja, svaka čast. Applause

Eto, kad se ima materijala aquascape se zavrava u nedelju do mesec dana. Jo ako ima jedan pomoćni akvarijum sa biljkama pa to onda ide kao na traci...
Samo da ne dozvolis mahovinama da ti progutaju skroz ove grane i to je to.
Ovo bi trebalo biti brzo gotovo, uslikano i rastureno, to si planiraoč
Edited by zander on 28.03.2011 23:29

Arcus
zander je napisao:
Meni se svidja, svaka čast. Applause

Eto, kad se ima materijala aquascape se zavrava u nedelju do mesec dana. Jo ako ima jedan pomoćni akvarijum sa biljkama pa to onda ide kao na traci...
Samo da ne dozvolis mahovinama da ti progutaju skroz ove grane i to je to.
Ovo bi trebalo biti brzo gotovo, uslikano i rastureno, to si planiraoč

Na moju veliku alost imam samo dva akvarijuma, ovaj slatkovodni i jednu morsku kocku. Nemam pomoćni akvarijum koji bi mi sluio kao rasadnik. Through wall Srećom, uspeo sam nagovoriti prijatelja da napravi Holandeza od 120l pa ćemo ga startovati ovih dana. Kod njega ide sav moj microsorum i ostali vikovi. To će mi dosta pomoći u budućnosti.
Ma neću dozvoliti mahovini da pojede grane. Neznam ba da li će se uspeti razrasti bilje koje jo nisam posadio za dva meseca. Voleo bih da uspe pa da uhvatim fotku pre nego odem na more, a ako ne, nema veze, zavriću ga na jesen.

Rasta
cccc Arucse pa jel ti viris kod mene u akvarijum Grin jako slicnu postavku sam i ja odradio...mada mi se tvoja vise svidja Applause

Ne dozvoli mahovini da podivlja kao u prosloj postavci, probaj da je sisas povremeno skorz uz granu mislim da ce tako biti bolje...mozda da si probao sa jos nekom vrstom mahovine...bozicnom naprimer..i flame kao sto su ti predlozili u neki srednji plan...ali jedno je, imas jako dobar osecaj i oko za postavke Thumb upBeer

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
biobiofizicar
Nema ćale poima!!!Grin
Kakva crna oskudacija - ovo je super Applause
Svi su sve rekli, a da dodam i ja - bilo bi dobro da sada na pocetku dobro olindras tu mahovinu i da joj kasnije ne das da previse rascupano podivlja.
A najasa ce biti na tone i za olimpijski bazen, a ne za to tvoje malo stakalce... GrinBeer

Arcus
Rasta je napisao:
cccc Arucse pa jel ti viris kod mene u akvarijum Grin jako slicnu postavku sam i ja odradio...mada mi se tvoja vise svidja Applause

Ne dozvoli mahovini da podivlja kao u prosloj postavci, probaj da je sisas povremeno skorz uz granu mislim da ce tako biti bolje...mozda da si probao sa jos nekom vrstom mahovine...bozicnom naprimer..i flame kao sto su ti predlozili u neki srednji plan...ali jedno je, imas jako dobar osecaj i oko za postavke Thumb upBeer

Naravno da ti se moja postavka vie sviđa kada je moja lepa CoolGrin
Kao to smo pričali ponesi mi na okupljanje flame moss a moe i boićne ja ću tebi ponet anubijase...

biobiofizicar je napisao:
Nema ćale poima!!!Grin
Kakva crna oskudacija - ovo je super Applause
Svi su sve rekli, a da dodam i ja - bilo bi dobro da sada na pocetku dobro olindras tu mahovinu i da joj kasnije ne das da previse rascupano podivlja.
A najasa ce biti na tone i za olimpijski bazen, a ne za to tvoje malo stakalce... GrinBeer

Naravno da ćale nema pojma, on je folklora a ne akvarista Grin
Jo jednom ću poiat mahovinu do grane pa kada krene nek barem ravnomerno raste. Biobio ti mi ponesi tog najasa pa ću neto probati s njim.
Vas dvojica ćete mi zavriti postavku Grin

Rasta
Hehehe Thumb up

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
paleoglodit
Ma super ti je ovo...samo neguj ....Thumb up

Pejc
Odlična je postavka drue Thumb up Kad doda jo malo bolbitisa i kad se to razraste biće jo bolje. Ja bih tu ubacio i par apistogramma cacatuodies-a i da vidi lepote Wink

paleoglodit
Pejc je napisao:
Ja bih tu ubacio i par apistogramma cacatuodies-a i da vidi lepote Wink

Na pogresnu adresu se obracas....Arcus nije bas neki riboljubGrin

branimir ok
Oskudno za moj ukus ali lepo .Moze jos svasta od ovoga da bude Beer

Kum 1229
I ja bi se pridruzio pohvalama za ovaj lep scape,verujem da ces ga zavrsiti onako kako si ga zamislio. Svaka cast Applause

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,726 jedinstvenih poseta