14.06.2026 06:05
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: STANOVNICI BILJNIH AKVARIJUMA » Ribe
 Print Thread
Hyphessobrycon rosaceus - Rosy tetra
zander
Nadam se da cemo napisati nesto podataka o ovoj vrsti uskoro... Za sada postavljam samo fotku Smile

Edit:Naziv teme je prepravljen jer je dolo do meanja između Hyphessobrycon bentosi i rosaceus tetre... Znači ovo na slikama je Hyphessobrycon rosaceus - Rosy tetra
zander attached the following image:
bentosi2.jpg

Edited by zander on 16.03.2011 09:06

zander
I evo jos jedne, koliko sam lepo uspeo da uslikam... (vezbam) Beer
a_17.jpg

Edited by zander on 20.03.2011 21:56

katjusa
Shock
katjusa attached the following image:
bentosi-a.jpg

Edited by katjusa on 15.03.2011 23:38

dexter
Prva fotografija je extra.

Evo podataka o ovoj ribi:

Porodica:
Characidae

Stanite:
Juna Amerika, reke Rio Meta i Rio Negro.

Temperatura:
23-25 C

PH opseg:
6.0 do 7,5

Tvrdoća:
5-15dH

Veličina:
5cm

Ishrana:

Svatojedi su tako da će prihvatiti bilo koju vrstu hrane. Po mogućstvu kao i kod drugih riba poeljno ih je hraniti ivom hranom, pogotovo pred mrest.

Polna razlika:
Mujaci su krupniji i imaju veče leđno peraje u obliku jedra.

Razmnoavanje:

Mrest moe da bude u paru ili u grupi. Mresne parove pre mresta odvojiti nedelju dana ranije i hraniti ivom hranom. Pripremiti mresni akvarijum sa parametrima vode: temperatura 25-27C, tvrdoća vode do 4dGH i maksimalnom karbonatnom 1dKH. Ph 6-6,8 i sa visinom vodenog stuba 10-15cm.
Na dno akvarijuma stavite mreicu a u sam akvarijum neku biljku sitnijeg lista (Vesicularia dubyana) zbog polaganja ikre. Mrestne parove staviti uveče, dok će se sam mrest obaviti u jutarnjim satima. Odmah nakon mresta potrebno je izvaditi roditelje iz mresnog akvarijuma jer će u protivnom pojesti ikru. Akvarijum zatamniti. Inkubacija ikre traje 30-36 sati, nakon čega će mlađ proplivati od 3 do 5 dana. Mlađ hraniti sa sitnom hranom, prvo infuzorijom a onda artemijom.

www.aquaplants.org
krcko
Dakle, prva fotka-devojčica, druga-dečko. Lako ih je razlikovati, uočljivo kao i kod vrste Sweglesi. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
zander
zander je napisao:
Nadam se da cemo napisati nesto podataka o ovoj vrsti uskoro...

@Dexter, nisam se nadao da cemo to tako brzo uraditi GrinThumb up (Hvala, tek sam sada maaalo provalio slikanje)

VladicaVR
Imam u svom akvarijumu deset maticnih primeraka i mogu reci da su veoma zanimljive i zahvalne za cuvanje...

boban
Jedini problem u svemu ovome je to sto na slikama nije bentosi Smile

zander
Govori koja je pa da prepravljamo Grin Ja sam je kupio pre neki dan pod tim imenom Smile

pesavranjanac
ima ih u vranju kod mog prijatelja koji ih mresti , matice a ccna mizerija 40 din po komadu Frown

boban
Hyphessobrycon rosaceus - Rosy tetra

Pogledaj ovo:

http://www.beke.c...php?t=1493

zander
Znaci cak se i po knjigama provlace pogresni nazivi. Prepravio sam naziv teme... Thumb up

paleoglodit
Zander super ti je slika . Bice nesto od tebe, Smudju jedan.Samo ajde jos malo eksperimentisiGrin

Dejan Stefanovic
vrlo lepa riba, video sam je uzivo ali se jos nisam odlucio koju cu vrstu tetri da cuvam, pa bih postavio par pitanja mozda neko ima odgovore:
1. da li se dre zajedno u jatu ili je grupa često razbijena, pa svaka pliva na svoju stranuč
2. kako se ponaaju prema biljkamač
3. jesu li agresivne prema kampima prvenstveno mislim na red cherryč
4. jesu li agresivnije od kraljavskih neonkič
eto to je nekoliko pitanja koja me trenutno interesuju, pa ako neko ima iskustva u gajenju ove vrste neka ih podeli sa nama...Beer

krcko
to se tiče interesovanja o prezalogajivanju kozica( izuzetak Amano ), čak i najmanje Paracheirodon inessi će biti nasrtljive i rado ih jesti. Pretpostavka mi je da se i Rosaceus ponaaju slično kao ostale.
Slučajnim izborom( sviđaju mi se ove ribice ) napravio sam izvrstan sklad tri različita jata:
Hyphessobrycon herbertaxelrodi-zadravaju se uglavnom u povrinskim slojevima,
Hemigrammus bleheri-srednji pojas,
Hyphessobrycon sweglesi-donji slojevi, uz podlogu akvarijuma.
Pozdrav

http://www.adsrs.org/
biobiofizicar
Ne volim da reklamiram ali u pet centru sam juce video par vrsta iz roda Hyphessobrycon neke i po prvi put. Interesantno je sto ih je dosta na jednom mestu, pa ako nekoga interesuju ribe iz ovoga roda neka skokne da vidi i uporedi slicnosti i razlike izmedju vrsta...

Dejan Stefanovic
i ja sam ih juce tamo video (mada se mogu naci i na drugim mestima)... tako sam dosao na ideju da bih mogao da probam neko manje jato tih riba, pa zato sada pitam iskusnije... Wink
Edited by Dejan Stefanovic on 01.07.2011 14:06

zander
1. da li se dre zajedno u jatu ili je grupa često razbijena, pa svaka pliva na svoju stranuč
2. kako se ponaaju prema biljkamač
3. jesu li agresivne prema kampima prvenstveno mislim na red cherryč
4. jesu li agresivnije od kraljavskih neonkič

Moja preporuka za ovu ribu Thumb up

-Nisu nesto preterano u jatu, plivaju opusteno svaka na svoju stranu, bar kod mene u akvarijumu...
-Prema biljkama su ljubomorne jer vise hranim biljke nego njih Grin Skroz OK su prema biljkama...
-Ne diraju kozice, tj na maltretiraju ih a verovatno ko i svaka riba maznu po koju dok je mala
-Nisu agresivnije od kraljevskih neonki

Takav je slucaj sto se toga tice bar kod mene...
Evo jedna slika Hyphessobrycon rosaceus i Hyphessobrycon amandae pored nje Wink
roseaceus.jpg

Dejan Stefanovic
hvala na odgovorima. vrlo interesantna riba za biljne akvarijume Thumb up, jako se lepo uklapa u dzunglasti ambijent vodenog bilja i potopljenog drveća... ima čunast oblik tela tako da podseća po malo na piranu... a po mom subjektivnom miljenju efektivnije izgleda kombinacija dve vrste tetri od kojih jedna ima ćunast, a druga vretenast oblik tela, nego da budu oba jata sa ribama koje imaju klasićno vretenasto (torpedno) telo...

zander
Malo da osvezim temu sa jednom malo boljom fotkom Photo

lh5.googleusercontent.com/-Er6sp-3r_84/UMT4Cz3J1nI/AAAAAAAAA8s/ytD5TmtXdqQ/s800/Roseaceus.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,286 jedinstvenih poseta