14.06.2026 06:14
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: BILJKE I ALGE » Alge
 Print Thread
Pomoc oko djubrenja u akvarijumu
stefan_sword
drugovi imao sam problem sa travu u akvarium koj e dimenzie 100cm na 50 na 35cm imam kvarcani pesak dve neonke po 60 cm od po 18w temperatura je 27stepena.Pa sam resio da napravim jedan akvarium samo sa trave uzeo aq od 70cm na 50cm na 35cm,prvo stavio treset pa sitan pesak i zasadio trave osvelenje sam stavio 3 zivine sijalice od po 40w.sta mislite za ovo oce li da neke rezultate ili č
nikad ne sam pravio vakvo nesto do sada i sta misli te dali moze da stavim preparati koj su u tecnost koj imaju neke organske materie kaliu kalcium magnezium cink i tako dalje nisam imao vremena da trazim po sajtu pa hteo vako neko da pise nesto pozz svima
Edited by Srafciger on 15.05.2009 14:13

dexter
Prvo zavisi koje biljke si posadio u tom Aq.
Sve biljke ne traze iste uslove za drzanje,nekima treba slabo svetlo,nekima jako.Neke se prihranjuju preko korena,neke preko lista.Prvo nam malo detaljnije napisi sta hoces da drzis u tvom Aq. pa da bi mogli konkretnije da ti odgovorimo.
Edited by dexter on 15.05.2009 12:24

www.aquaplants.org
zander
Dobrodosao Stefane, kao prvo nadam se da cemo uspeti da ti pomognemo Smile Jer vidim da ti je ovde potrebna pomoc oko svega.... al ajde polako da krenemo Smile
Spominjes prvo da si imao problem sa biljkama... kakav i kojim biljkamač

'Trave' u akvarijumu bi bilo dobro da znas kako se zovu. Pa bi onda po zahtevnosti tih biljaka mogli da damo neki predlog oko rasvete, podloge i CO2 da li je potreban ili ne...
Prvo primecujem da za rasvetu imas dve neonke od 60cm, pa onda kazes da imas jos 3 zivine sijalice Frown
Sam treset u podlozi jos u kombinaciji sa kvarcnim peskom nije dobro resenje po meni isto tako zivine sijalice.
Za sad nemoj nista da stavljas u akvarijum, jer ipak je potrebno bar neko minimalno znanje oko mikro i makrelemenata da bi se igrali sa tim stvarima.

krcko
Stefane , dobrodoao . Dobre savete za početak toga to hoće već ima . Polako kreni sa čitanjem tema o podlozi , da bi mogao ponovo da je formira u tvom drugom akvarijumu . Kada to ičita i nauči nazive biljaka , poeljno je da budu Latinski nazivi , jer će po tome svaki član Foruma najlake da te usmeri , onda moemo pričati i o ostalim detaljima - svetlo , filtracija , prihrana . Dotle je jo dug put pred tobom , ali samo strpljivo i uspećemo svi zajedno . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
stefan_sword
hvala svima sto zelite pomoci.
ovako imam dva akvarijuma u jedan imam 2 neonke po 60cm i samo kvarcani pesak.u njemu dobro napreduju limon nana kriptokorina i cabomba.nasadio sam vrbu ali ona je pocela da skapuju....
Pa zato sam uradio drugi akvarium u koj sam stavijo te 3 zivine sijalice od po 40w.stavio sam podlogu treset pa odozgo sitan pesaki zasadio sledece biljke:zito.obicno i ono sa vrrtenim listovima.kriptokorina,salata,cabomba limon onaj sa dugi listovi i nemam ribe staveno znaci samo trava .hteo bi da pitam dali moze da se sipa malo djubre koje je u tecnost. pozdrav svima

krcko
Kada bude uradio prvo ono to smo Ti do sada napisali , onda moemo pričati o djubrenju bilja . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
photoivek
stefan_sword je napisao:
kvarcani pesak.u njemu dobro napreduju limon nana kriptokorina i cabomba.nasadio sam vrbu ali ona je pocela da skapuju....

limun bi mogao biti Hygrophila corymbosa, nana je anubija ali koja nana, a kabombi ima puno ali zato krripti ima jo vie....
normalno da ti je skapala vrba kada ona mora da izađe van vode da raste a ne moe pod vodom....

stefan_sword je napisao:
zito.obicno i ono sa vrrtenim listovima.kriptokorina,salata,cabomba limon onaj sa dugi listovi i nemam ribe staveno znaci samo trava

ito obično bi mogla biti Sagittaria subulata jer je tako zovu narodski, za kripte i kabombe sam već rekao, a limun sa dugim listovima moe biti Hygrophilla salicifolia....

ako te ne mrzi pogledaj na APC-u (ima ih među linkovima "posetite", dok im je cela baza na ovom linku)u njihovoj bazi biljaka slike pa utvrdi koje biljke ima da mogu ljudi da ti pomognu....

https://minepi.com/photoivek
Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,379 jedinstvenih poseta