14.06.2026 05:40
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OPŠTE AKVARISTIČKE TEME » Forum za početnike
 Print Thread
Kanister Neo 701 problem
darkoh
Imam problem sa motornom glavom kanistera. Naime pri ukljucivanju istog u struju cuje se kao da motor zakacinje plastiku ili nesto slicno. To traje par sekundi i onda krene da filtrira. Buka koja se cuje pri filtriranju je veoma jaka i ne stisava se i pri svom izbacivanju vazduha iz kanistera.
Pricao sam sa kolegama i svi mi kazu da ce se stisati vremenom medjutim nista vec nedelju dana.
Da li da ga vracam na reklamaciju ili da trazim zamenu samo motorne glave. Hvala puno

ZoSo
@ darkoh

Nemoj da me krivo svati , ali ja o tom proizvođaću ni reč hvale nisam od nikoga čuo ,
naprotiv Sad
Ako si u prilici bolje doplati i uzmi bilo koji drugi kanister , mnogi od nas imaju pozitivna iskustva sa tetrom , serom i atmanom , a o onim skupljima da i ne pričam Thumb up
Pozdrav Beer

edison
Ako si dobro napunio kanister nebi trebalo da se cuje nista, ali takav zvuk pravi vazduh. Iskljuci iz struje, malo protresi da vazduh prodre do najvise tacke u sistemu, pa ukljuci. Moglo bi da pomogne. Ako ne menjaj.
Inace ZOSO je upravu sve sto kaze.

www.mojbiljniakvarijum.org
paleoglodit
Otvori kanister i izvadi taj rotor i pazljivo pregledaj magnet. Imao sam slucaj sa Tetrinim kanisterom (novim) da je magnet bio okrnjen (onaj valjak). Ti opiljci su (jako sitni) ostajali na magnetu i posle pranja. To sam tek kasnije shvatio jer su opiljci bili sitni . Nasao sam i mesto gde je magnet okrnjen.Opiljci su bili privuceni magnetom tako da moras suvom krpom da ih detaljno skines u slucaju da jih ima. Ti opiljci usporavaju ili povremeno koce obrtanje rotora... cak i potpuno mogu da ga zaustave
To ti je jedan od mogucih problema...
Edited by paleoglodit on 05.02.2011 00:07

Pejc
Ja već vie od godinu dana imam Neo501 i prezadovoljan sam istim. Nivo "buke" je kao i kod Atmana kojeg takođe imam, tj. skoro su bečujni. Deavalo se i meni da je bučan ali samo dok ne istera sav vazduh. Jo jedan prijatelj ima Neo701 i sa zadovoljstvom ga koristi skoro 2 godine. Ako se nastavi buka menjaj ga.

BZORAN
Druze ja sam jos gore prosao meni je procurila glava posle mesec dana pa sam je reklamirao i dobio drugu pa posle cetiri meseca da skinem creva pa na ciscenje odlomio se deo gde spajas ventile pa isa drugog pa sam skidao sa stare pa konbinovao sada mi strugar pravi nove prikljucke vec su mi poslali novi fiter posto sam ga reklamirao
Ali skupljam pare za Eheim-a posto mi je akvarium 468 litara i potrebna mi je dobra filtracija a sa druge strane gledista znam da desetoprsti isto koristi ovaj filter i nema problema Thumb upThumb up

krcko
Kod svih proizvođača se provuče deo loih proizvoda, ponekad i kompletna serija. Ne zaobilazi to ni Eheim, Fluval, Seru, Tetru...Tetra je imala u početku masovne reklamacije za kanistere, kada je deo proizvodnje preselila u Kinu. JBL, kao noviji na ovom polju, jo uvek nije isplivao iz pelena po zapaanjima sa mnogih testova.
Tako da, zameni taj za novi, pa ako i on tuca, menjaj opet. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
darkoh
Problemi se gomilaju koriscenjem. Prvo su probili nastavci pa ih zamenih novim. Nakon toga procureo na spoju kanistera a pocinje da curi cim ga iskljucim iz struje. Trece buka se ne stisava. Idem da menjam za atmana pa cemo videti. U svakom slucaju hvala svima na pomoci.

ZoSo
Dobra odluka , a uzevi u obzir parametre cena - kvalitet moda i najbolja Thumb up
Ne pričam napamet , Zander i Pančo koriste Atman i zadovoljni su istim , a platili su manje nego ja Tetru Ex700 ( sa kojom sam opet i ja zadovoljan ) .

paleoglodit
Kao sto Krcko rece nema firme koja je imuna na greske... I ja sam imao Eheim koji je posle par meseci procureo i zamenili su mi bez reci ceo poklopac jer kako su mi rekli citava serija je bila problematicna

valisnerija
Zamenice ti bez problema,a ako hoces javi se da zamenimo direktno kod uvoznika...Thumb upThumb up

ZoSo
paleoglodit je napisao:
Kao sto Krcko rece nema firme koja je imuna na greske... I ja sam imao Eheim koji je posle par meseci procureo i zamenili su mi bez reci ceo poklopac jer kako su mi rekli citava serija je bila problematicna

Razlika je u tome to neke firme nisu imune na greke , a opet neke su sasvim imune na kvalitet....Wink

BZORAN
Pretpostavljam gde si uzeo oni su ti najkorektniji do sada koje sam ikada suradjivao izlaze u susret 100 postotno kazem ti lepo da su mi poslali potpuno nov filter samo sam trosak poste platio Thumb upThumb upThumb up

darkoh
Evo da javim zamenih ga uz pomoc coveka koji drzi zoo. Uz manju doplatu uzeo sam Atman ef 4. Znaci nebo i zemlja prema Neo. Toliko je bolje odradjen da je razlika ogromna. Kvalitetnija plastika, nastavci mnogo prakticniji na srafljenje a nivo buke minimalan. Testiran je za vikend i nisam imao nikakvih problema.
Kolege znam da znate ali da ponovim Neo zaobilazite a tople preporuke za Atman.Beer

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,197 jedinstvenih poseta