14.06.2026 10:41
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: AQUASCAPING » Aquascaping
 Print Thread
Serbian Aquascaping Contest 2011 - SAC 2011
Octopus
Već dugo vremena razmiljam i dogovaram sa ljudima u zemlji i van nje o organizaciji ovog takmičenja. Dan zvaničnog objavljivanja ovog contesta se blii. Smatram da je naa aquascaping zajednica zrela za tako neto i da je ono kao takvo potrebno. Biće to nadam se stimulans novim nadolazećim generacijama aquascapera sa ovih prostora. Za razliku od ranijih godina kada aquascaping nije bio toliko rairen, danas polako izrastamo u jednu ozbiljnu aquascaping zajednicu. Vreme je da i na ovaj način ostaku sveta pokaemo ta moemo.

Ovim postom elim da vas unapred obavestim da će ovaj contest biti ubrzo i zvanično objavljen - kako bi svi imali dovoljno vremena da pripreme radove.

Tačnije prijave će se primati od 15.02.2011 i prijavljivanje će trajati zaključno sa 31.05. 2011. Sasvim dovoljno vremena da pripremite i malo doterate već postojeću ili izradite sasvim novu postavku. O načinu prijavljivanja i svim ostalim uslovima biće blagovremenih obavetenja.

Trenutno se radi na pisanju pravilnika takmičenja i na dogovorima sa sudijama. Sudski iri biće internacionalan - sastavljen od dokazanih aquascapera i ljudi koji u svetskom aquascapingu imaju zaslueno mesto.

Ovaj post je samo obavetenje svima koji ele učestvovati da polako počnu sa pripremama.

-Za sada je dovoljno da znate da će biti organizovane dve kategorije Nano kategorija (do 40 l) i kategorija akvarijuma većih od 40 l.

-Takodje za početak, mislim da je bitno da kaem da svaki takmičar moe učestvovati sa po dva akvarijuma u svakoj kategoriji. (to znači da jedan takmičar na contest moe poslati četiri akvarijuma. dva u nano u dva u kategoriju akvarijuma većih od 40 l. Ovo takmičenje je namenjeno hobistima . Osobe kojima je Akvaristika na bilo koji način zanimanje ili izvor prihoda ne mogu prijavljivati svoje radove. Prjavljeni radovi za koje se utvrdi da ih nije radio ili odravalo prijavljeno lice (vlasnik) već neka druga osoba, biće diskvalifikovani.

-U obzir dolazi prijavljivanje radova koji su ostvareni u 2010 i 2011 godini. Stariji radovi se neće uzeti u razmatranje. Radovi koji su već bili prijavljivani na neke inostrane conteste u 2010 godini mogu se prijaviti ali bih ipak eleo da svako od vas prijavi i neki noviji rad. Takodje radove koje planirate objaviti na inostranim takmičenjima u 2011 moete prijaviti i na ovo takmičenje. Radovi smeju biti objavljivani na lokalnim i inostranim forumima pre slanja.

Najbolje plasirane očekuju vredne nagrade ali o tome kada dodje vreme. Prvih 6 radova iz svake kategorije naćiće se u počasnoj galeriji pobednika a prva tri će biti i materijalno nagradjena. Takodje su predvidjene i utene nagrade za osvojeno četvrto i peto mesto.

Prvo troje nagradjenih u svakoj kategoriji, očekuje jo jedno iznenadjenje ali o tome kasnije obzirom da se sprema jo novina na oviim prostorima u 2011. akvarističkoj godini.

Za sve ostale informacije se strpite dok ne obavim sve formalnosti i dok javno ne objavimo ovaj konkurs a to će biti uskoro.

Za sada Ovo je otvoren poziv svim aquascaperima sa ovih prostora, bilo kom forumu, odnosno, aquazajednici da pripadaju da polako pripreme svoje radove.
Doprinesite svojim učećem da Srpska aquascaping zajednica sve vie raste.

Na kraju elim da vam svima poelim srećnu i uspenu 2011 godinu, bistre vode u vaim staklićima i naravno dobre plasmane na ovom naem ali i svim ostalim internacionalnim contestima.
Edited by Octopus on 31.12.2010 10:13

www.akvaristikayu.com
Kum 1229
Svaka cast Ocopuse Applause. Drago mi je,a verujem i svim ostalim aquascapersima sto smo konacno stigli do tog prvog bitnog nivoa, da se i kod nas odrzi jedno kvalitetno takmicenje,zato sto smatram da je kao sto kazes aqua-scena u Srbiji napredovala ocigledno i treba je prikazati u najboljem svetlu. Jos jednom svaka cast Thumb up. Srecna nova Beer

branimir ok
Thumb up Svaka cast a i bilo je i krajnje vreme za ovakav potezBeer

Flok
Bravo Octopuse! Drago mi je da si se bas ti prihvatio organizacije kao jedan od pionira, vodecih znalaca i prakticara ovog hobija sa ovih prostora. Zelim ti puno uspjeha! Thumb up

valisnerija
bravo svaka cast...jedva cekam...sve pohvale za organizatoreApplauseApplauseApplauseApplauseApplauseApplauseApplauseApplauseApplauseApplauseApplauseApplauseApplauseApplauseApplauseApplauseApplauseApplauseApplauseApplauseApplause

biobiofizicar
Milion bravo i imas svu moju i nasu podrsku, a potrudicu se da pripremim maksimalan dozvoljeni broj akvarijuma za svaku kategoriju.
Thumb up

No 1
Doprinesite svojim učećem da Srpska aquascaping zajednica sve vie raste.

Svaka cast !

Arcus
Svaka čast Octopus ApplauseApplauseApplause
Ovo je fantastična vest i vetar u leđa srpskom aquascapingu Thumb up
Ja postavljam pitanje da li aquascaperi iz Republike Srpske (ili cele Bosne i Hercegovine) i pograničnog područja Hrvatske mogu da učestvujuč Ili je učeće dozvoljeno striktno za one akvarijume koji se nalaze na području Republike Srbiječ
U ovoj kategoriji smo recimo ja i lacosta i sigurno ćemo imati po jedan jedan scape za pokazati Wink

zander
Flok je napisao:
Bravo Octopuse! Drago mi je da si se bas ti prihvatio organizacije kao jedan od pionira, vodecih znalaca i prakticara ovog hobija sa ovih prostora. Zelim ti puno uspjeha! Thumb up

Thumb up

zander
Da bi ova vest bila stalno aktivna moglo bi ovo da se nadje na naslovnoj stranici.
Sličica jedna za propratni tekst koji bi bio na naslovnoj bi dobro dola.

Arcus
zander je napisao:
Da bi ova vest bila stalno aktivna moglo bi ovo da se nadje na naslovnoj stranici.

Slaem se. Verovatno će organizatori napraviti logo pa onda ga onda treba sa popratnim tekstom staviti na naslovnu.

kojot
Druidu i bilo je vreme, ucestvujem sigurno BeerThumb upThumb upThumb up

darkoh
Sve pohvale!Applause

smiley
Definitivno naj vazniji dogadjaj za nas u 2011. godini, pokazimo se u pravom svetlu. Jer svi znamo da mozemo kada hocemo!

Bravo za OctopusaApplauseApplauseApplauseApplause

Aquamaniac
Konacno Thumb up! Provlacila se ta ideja odavno,ali mislim da je sad pravo vreme za tako nesto. Svaka cast,Octopusu,sve pohvale!
Sa nestrpljenjem ocekujemo dalja pravila i dalji razvoj ove fenomenalne ideje!
Pa,da se nadmecemo Beer.

krcko
Informaciju o ASC sam pročitao samo na jo jednom Forumu, uz Akvaristikayu i MBAč Da li će organizatori naknadno objaviti na svim aktivnim AkvaForumimač Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Rasta
Svaka cast i jedva cekam, eto odmah mi je nova godina lepsa Applause Thumb up Beer

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
Octopus
Drago mi je da je ova moja ideja kod vas ovako primljena. Biće mi jo drae da svi učestvujete sa to većim brojem radova. Red je da pokaemo koliko i ta moemo, a ja znam da moemo mnogo.

Ipak... Imajte u vidu da sam na ovaj način samo eleo da vas sve malo unapred obavestim o onome to predstoji, kako bi svi zainteresovani imali dovoljno vremena da se valjano pripreme.

Naravno u vezi sa svim pitanjima sačekajte zvanično obavetenje na zvaničnom sajtu. Samo malo strpljenja. Sada je najbitnije da znate ta se sprema. Ujedno to je samo jedno od iznenadjenja koje sam vam svima spremio za ovu 2011. Thumb up

krcko je napisao:
Informaciju o ASC sam pročitao samo na jo jednom Forumu, uz Akvaristikayu i MBAč Da li će organizatori naknadno objaviti na svim aktivnim AkvaForumimač Pozdrav

Deda deda... Nije ASC nego SAC 2011 nemoj da mi krsti contest naopako. Grin Kad dodje vreme, zvanične objave će biti na svim sajtovima. Do tada glancajte stakliće i spremajte se za Veliki Party posle contesta. Beer

www.akvaristikayu.com
krcko
Pardon, kiks na brzaka. Da ispravim greku, unapred se prijavljujem za degustatora vina na Party Session-u Beer. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Dusan79
zander je napisao:

ApplauseApplauseApplauseApplauseApplauseApplauseApplauseApplause

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,967 jedinstvenih poseta