14.06.2026 13:12
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
· juwel rio 240 [346]
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: STANOVNICI BILJNIH AKVARIJUMA » Ribe
 Print Thread
Sijamski algar
ZoSo
Crossochelius siamensis,momak me je danas začuđeno gledao kad sam pitao da li imaju tog algara."Valda mislite na sijamskog borca",pitao je on!!čOnda sam mu rekao da je to onaj algar to ima crtu na bokovima,a on reče "aaa lisica".E sada mi vi recite da li je Sijamski algar=aaa lisicačCena mu je oko 85din,ja nisam video poto ne rade do ponedeljka,samo sam sa vrata pitao,a uzeo bi 3kom za početak!

photoivek
sijamski algar za novosadske prodavce jeste lisica, inače nije....
ja sam kada sam ih kupovao nosio fotkicu koju sam sebi napravio da prepoznam razliku između njih i lisica jer nisam znao da li postoji mogućnost da se zezenm. kada sam ustanovio da su to te ribe ja njima da objasnim i kae enska da oni to zovu lisica... ja da joj objasnim ali nju bilo briga.... ta trgovci znaju.... boli njih uvo rade za 12.000 dinara i ne inetesuje ih ta prodaju....
ima ovde sliku sijamca, "lanog sijamca" i lisice da ih uporedi. ja sam ovu fotku nosio upravo zbog tog lanog sijamca da ne uzmem pogrenu ribu...
to se njega kao algara tiče nije lo, pogotovo ako jede alge... ja sami ih izbacio jer su znali da drndaju kozice a i alge su prestali da jedu već su jeli hranu koju ja ubacim tako da nisu vie bili potrebni...

https://minepi.com/photoivek
silwert
a sto zanju da narastu to da i nepocinjem

Kum 1229
Sto se mene tice Crossocheilus siamensis je odlican algar ja ih imam 4 komada i nediraju mi kozice,sto neznaci da tebi nece posto sam cuo vec na par mesta da vole da ih cackaju. A ovi u prodavnicama nemaju pojima zato sto se ne edukuju dovoljno i neznaju razliku izmedju lisice i Crossocheilus siamensis,doduse nije neka velika ali je opet ima. Inace sam se vrteo po razno raznim prodavnicama po gradovima i nisam jos naleteo na lisicu....

KBDNK
Negde sam pročitao da je potrebno 6-7 otocinclusa na svakih 100 l aq da bi savladao alge.
U ovoj temi sam hteo da pitam da li postoji neka slična "mera" kada su u pitanju ovi sijamski algari ili te lisice jer koliko vidim ovi otocinclusi su mi na "dugačkom tapu".
Ja lično nemam nikakva iskustva sa ovim algarima. Oni algari koji su meni poznati su "demodirani" za ovu akvaristiku pa Vas zato molim za pomoć.
Hvala i pozz

ZoSo
Ja mislim da 6-7 otocinclusa preporučuju zato to su to jatne ribice,a koliko će ko algi imati u svom aq. je neko drugo pitanje.Ja planiram sutra uzeti 3 sijamca,iako se alge jo ne pojavljuju(phu;phu;phu!!)!
Nisam čuo da postoji neka formula koliko bi tačno trebao imati za određenu litrau!

krcko
Crossochelius siamensis po mom iskustvu je jako dobar algar , na njegovom jelovniku se jedino ne nalazi zelena končasta , treba imati uvek mlade , a ako ga uspemo drati izgladnelog ( da ne stigne do druge hrane ) biće aktivan dugo . Broj pomenutih Otocinclusa nema puno veze sa jatom , mada se tako prijatnije oseća , već sa njegovom veličinom , tako da je minimum 10-tak komada na 100 l-akvarijum . Inače je algar koji se hrani isključivo algama , a svojom veličinom je najpogodniji za biljne akvarijume . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Kum 1229
U svakom slicaju ovi komunalci su jatne ribice samo sto mislim da je malo puno 10 komada na 100l,ja drzim 4 kom. na 170 sto znaci da bi trebalo jos jedno par komada ali netreba preterivati. Ako se naviknu na hranu nije dobro, tako da ces hranjenje ribica morati svesti na neku normalu da ne bi preovladala u njihovoj obavezi (istrebljivanje alge),jer onda nista od njihivog posla. Ja sam vec rekao ali opet cu,da sam prezadovoljan ovim algarima i rade ko mravi....

Rasta
Odlicni su algari ali samo ako se retko hrane jer u protivnom nece da diraju alge...jako dobro tamane i mahovine i to samo nove mlade izdanke, kod mene su jeli i blyxu Angry kad porastu postanu malo lenji i teritorijalni bar koliko sam primetio kod mene i vole da se mlate medjusobno Shock

Ali zanemarivsi sve ovo korisna riba Thumb up

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
ZoSo
Nadam se da sam potrefio sijamce,a ne lisice Through wall
ZoSo attached the following image:
sijamci_1.jpg

Kum 1229
Potrefio si i nije bilo tesko posto ja jos nisam kod nas video lisicu. Bices zadovoljan 100%...Beer

Rasta
E da zaboravih da spomenem da sam ih ja u NS-u kupio kao "lisice" Through wall

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
silwert
mogli su da ti poture i jazavca Grin
kod druga su oni ok jedu alge a i hranu za ribice bogami vise nego alge i bas su lepo narasli GrinGrin

Dusan79
Ja ipak ,citajuci dosta o kompatibilnosti svih stanovnika akvarijuma, o efikasnosti, o sirini menija, o maksimalnoj velicini...
Dajem glas otou! Klopa alge, nikoga ne dira, ne raste velik!!!
Zakljucak, za ove nase biljne akvarijume je idealan!!!

Sto se tice price o navikavanju algara na drugu, ne algavu hranu... pa jednostavno date ribicama na povrsini onoliko koliko su u stanju momentalno da pojedu! I algaru ostaju alge!

Dakle otto na prvom mestu! Thumb up

P.S. samo imam jedan problem, nikako da ih nadjem!!!
Ako neko zna gde i kako da ih nadjem neka mi javi!
Hvala!!
Edited by Dusan79 on 18.08.2009 00:14

zander
Grin
A siguran si da su broj jedanč Smile
Kad već trai Otocinclusa nađi i koju Amano kozicu da vidi ko tu najvie radi a ko zabuava Wink

Dusan79
100% sam siguran da su najkompatibilniji! Amano je vec nekih 15-tak dana u aq, i bas su prave vrednice! A algara... cekam sta da radim, necu neko nakaradno resenje da pravim!

Cool

krcko
Ima tu neto to ja zapaam , poto ih imam većinu od pomenutih . Otići su idealni za manje akvarijume , naime , treba ih najmanje 10 na 100 l , po poslednjim cenama u maloprodaji 300-350 din komad . Trenutno ih nema po mojoj poslednjoj informaciji . Amano shrimp je izvrstan , retko dostupan u maloprodaji , cena prihvatljiva , siamensisi izvrsni dok su mladi.
Ni jedna od ovih ivuljki se ne bavi jedenjem " končastih " algi , tipa staghorn , spirogyra. Takve alge mi očiste ove druge kozice . Ancistrus idealan za kamenje , drvo, opremu , staklo , teak pomalo za svo bilje zbog veličine . Jedini lik koji sve klopa od algi je aymonier , ali je zlo nakon nekoliko meseci za sve ostalo . Neritine su zakon i najbolje reenje , ali sa njima treba akvarijum biti dobro zadihtovan , jer jednostavno odetaju iz njega . Duane to sa umerenom hranom ne pali ni kod jednog algara , najbri su i prvi stignu do nje . Pozdrav

paleoglodit
krcko je napisao:
Duane to sa umerenom hranom ne pali ni kod jednog algara , najbri su i prvi stignu do nje .

E bas teko. Prozdrljivi su do ludila. Meni cak glodju i anubije i microsorume.
Ma kakvi algari.....nista bez ravnioteze ....Ako sam ne pojedes alge nista od toga. A to za spirogyru i koncaste zelene je apsolutno tacno.

krcko
Sada i o onom detalju , da li je to ba ta riba , konkretno CSA . Iz podueg razgovora sa Bobanom , proizilazi , generalno za sve , da bez stavljanja u alkohol , seckanja i posmatranja pod mikroskopom , slike ne ukazuju pouzdano o kojoj je ribi reč . to se kozica tiče ovo je već bilo linkovano , pa po slikama i opisima moemo videti ta smo kupili ili dobili .
http://www.petshr...ecies.html Pozdrav

ZoSo
Nita posebno,samo da okačim jo jednu sliku :p Grin
ZoSo attached the following image:
siamensis_1.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,150 jedinstvenih poseta