14.06.2026 04:52
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
160 litra, drugi put (isnogood)
isnogood
Selidba je ucinila svoje.
Oprema ista kao i prethodni put.
Staklo u osnovi 80x50, visina 40cm.
Raveta MH Philips MasterColour CDM-T 70w/830.
Filtracija sera fil 130.
CO2, brojac mehurova kaze 100-150 mehurova u minutu, drop checker zuto zelen/zut.
Staru podlogu, skromnu, sam zadrzao i vratio nazad + Osmocote.
Flora i fauna kao i prosli put (mrzi me sada da kucam spisak).

Nisam imao ni vremena ni volje da se bavim postavkom pa sam nabacao lavu i posadio prezivelu floru. Jedina bitna razlika je to sto sam napokon doveo rasvetu u pristojno stanje (mislim na nosac rasvete).
isnogood attached the following image:
pc130076lr.jpg

Edited by isnogood on 13.12.2010 00:53

isnogood
Jos par detalja da se sredi i to bi bilo to.
pc130077lr.jpg

isnogood
Iako ispod kosine cela konstrukcija se demontira, s jedim parom ruku, za 2 minuta.
pc130079lr.jpg

Edited by isnogood on 13.12.2010 00:51

cikazuba
od cega su ti ovi drzaci za stativ na komodi čč

gde si ih pazarioč

a stativ ti je od cega č

P.S.
prostor ti je prava bombonica Thumb up i aq se savrseno uklapa

jel to vise nismo u blizini č

tripko
Ohoho lepo mesto za akvarijum jos lepse potkrovlje.

biobiofizicar
Lepo.
Mali savet. Digni struje sa patosa (napravi onu "petlju" od kablova), a ne bi bilo lose da i komp dignes na neko postoljance od 5-10cm. Pu, pu, da ne baksuziram, ali ja to isto planiram da odradim u kancelariji kada budem montirao ova dva od 240lit.

isnogood
od cega su ti ovi drzaci za stativ na komodi čč

gde si ih pazarioč

a stativ ti je od cega č

Drači su kupljeni u Merkuru. Tamo gde stoji okov i bravarija. Ima ih različitih veličina. I sajlu sam tamo kupio.

Stativ je onaj stari samo to sam skupio, da ne kaem ta, i savio jednu cevku (napunio je peskom, i sa drugarom mic po mic).

Ostaje mi jo sam reflektor da sredim i da nađem veći buir kroz koji mogu da prođu dva kabla.

Biobio, malo volje da skupim, pa ću da uredmi i to.

paleoglodit
Eh lepo ti je to sad (a i stan)nego uvek izbegavas da slikas aq.Wink

Pa nema veze slikaj ga izbliza kakav je takav je da nam utolis radoznalost a i da bi se videla kasnija metamorfoza. Cool

darko
Koja rasveta je u pitanju kod donjeg akvarijumač

Dejan Stefanovic
Lepo izgleda, ovo su i dalje pionirski poduhvati u nasim krajevima sto se tice rasvete. Planiram nesto slicno. Reci nam molim te koliki ti je foto-periodč
POZDRAV!!!

isnogood
Eh lepo ti je to sad (a i stan)nego uvek izbegavas da slikas aq.

Fotografije slikane sa aparatom koji je u mom posedu su očajne kada fotografiem samo staklo. Najveći problem je nemogućnost podeavanja WB. Drugi problem koji sam imao i u prolom stanu a koji je sad kulumirao u novom je osvetljenost oko akvarijuma. Sada, kad je tavanica toliko nisko i pod uglom ceo stan je obasjan sa tih tričavih 70W tako da svako fotografisanje stakla zahteva obimno maskiranje.
Na kraju ko je bio voljan doći i posetiti prethodnu postavku mogao je, a isto vai i za ovu.

Edit: Kratko vreme, u prethodnoj postavci, je bio 8, a sada 9h.
Edited by isnogood on 14.12.2010 09:35

isnogood
paleoglodit je napisao:
Eh lepo ti je to sad (a i stan)nego uvek izbegavas da slikas aq.Wink

Pa nema veze slikaj ga izbliza kakav je takav je da nam utolis radoznalost a i da bi se videla kasnija metamorfoza. Cool

Imao si prilike da vidi prethodnu postavku u vie navrata, od početne do dobrano zarasle faze. Nisi imao nikakvih komentara, pa ni kurtoaznih, osim da je svetlo previe uto, tako da mi nije ba jasna tvoja elja da vidi moju drugu postavku i da prati razvoj iste.

Jbg. dok si mogao da gleda izgleda nisi, sad kad ne moe ispade da ima veće interesovanje.

Ko je hteo da vidi prethodnu video je onako kako valja. Isto vai i za ovu. Kad bude posetilaca sa aparatom slikaće akvarijum i to je to.

isnogood
Staro kamenje.

img217.imageshack.us/img217/2199/p1100143lr.jpg

kojot
Svidja mi se seceru Grin

Jedino mi malo ova vivipara bode oci. Applause

isnogood
Sačekajmo da se Vivipara i Acicularis razrastu.
Mislim da će utisak biti drugačiji onda. ećeru Grin

Gjuro
Kamenje je prelepe forme i boje a sto se tice samog harscape mnogo mi se svidza.ApplauseApplauseThumb up

Arcus
Ovaj visoki picasti kamen levo odudara od drugih bojom. Ja bih ga promenio.
Mislim da si previe simetrično sloio kamenje mada ne razumem se ba u iwagumije. Biće ovo interesantno pratiti Applause

isnogood
picasti kamen je i ranije bio, sa ostalim kamenjem, u vodi, ali je deo koji se sada vidi bio pod ljunkom.
Vremenom će i on da poprimi izgled sličan ostalim, mada meni, dok sedim ispred akvarijuma, ni ovakav ne smeta.

Danas sam bio kod Biobio-a i, između ostalog, smo ćaskali na temu akvarijum za fotografiju ili za live uivanciju. I sloili smo se da je ok da se jedan od pet akvarijuma slae za slikanje, a ostali da budu podređeni oku posmatrača koji stoji neposredno ispred stakla. Sad, nemam pet komada pa se jo drim opcije uivo.
alu na stranu, ali da sam se orjentisao na fotografiju kao krajnji cilj posao bi mi bio znatno tei, a istovremeno ne bi uivao u pogledu u kom sad uivam. Ipak sam, jo uvek, za svakodnevnu uivanciju.

Karlo
Kakav je to lily outflow, diy ili si kupioč

biobiofizicar
Danas sam bio kod Biobio-a i, između ostalog, smo ćaskali na temu akvarijum za fotografiju ili za live uivanciju. I sloili smo se da je ok da se jedan od pet akvarijuma slae za slikanje, a ostali da budu podređeni oku posmatrača koji stoji neposredno ispred stakla.

U vezi 2D i 3D akvarijuma, definitivno pocinjem da dajem prednost trodimenzionalnom dozivljaju kada sedis ili stois ispred aq.
Ja bi morao da isecem vise od pola grana koje prave trodimenzionalni lavirint u mojim scapeovima kada bih hteo da ih podredim dvodimenzionalnoj fotografiji.
Mozda ova 3D video tehnologija koja ubrzano kuca na vrata promeni i nas nacin predstavljanja akvarijuma i otvori nove vidike i posmatracima pored monitora, a ne samo nama koji akvarijum konzumiramo uzivo... Wink
U tom smislu dajem glas za uzivo uzivanje, Grin a uvek ce se naci odgovarajuci ugao slikanja aparatom da akvarijum solidno izgleda i na fotki.

Samo napred i hvala za danasnje akvizicije Beer

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,891 jedinstvenih poseta