Intersuju me vasa iskustva sa ovom vrstom neonkič Posto mi stizu dve jedna tropica i jedna fresh water. U sustini me interesuje da li zadovoljava kriterijume po pitanju biljaka ,a cuo sam da je odgovor pozitivan. Odlucio sam da ih kombinujem sa sylvaniom aquastar koje posedujem tako da bih malo pojacao osveljenje i promenio atmosferu iznad vode u akvarijumu .
Kumaine, ovde je vie odluka ili-ili. Ako već koristi Aquastar, sa Arcadia Freshwater neće pojačati osvetljenje. Dobra kombinacija sa ovom Arcadia je ili Philips Aquarelle ili Sylvania Grolux. Original Tropical moe uz sve kombinacije, jer je namenjena biljnom spektru. Pozdrav
Pozdrav. Ja imam i Arcadia tropical i freshwater T8 18w. A ukombinovao sam ih sa Philips aquarelle i Sera daylight briliant. Mogu reci da sam zadovoljan, biljke napreduju dobro. Arcadia tropikal ima slican spektar kao Sylvania gro-lux, sija rozo a ono sto mi se ne svidja je sto ima malo lumena. Arcadia freshwater istice zelenu boju na biljkama i ima vise lumena od one druge. Pre Sere daylight briliant sam imao Sylvaniu gro-lux i sve je bilo nekako suvise rozo za moj ukus pa sam je zamenio. Nadam se da sam ti bar malo pomogao.
Edited by Srky Boy on 02.12.2010 11:31
Hvala na odgovorima. Sto se tice pojacavanja osvetljenja (nisam se dobro izrazio) mislio sam na to da sam do sada imao 3 sylvanie aquastar od 90 cm,ja cu sada da pojacam za jos jednu neonku vise,sto znaci da ce ih biti 4 komada 2 sylvanie 1 arcadia original tropica i 1 freshwater pa cu da ih ukmbinujem,posto polako moram da menjam neonke jer imaju vec dosta sati iza sebe. Jos jednom hvala !