14.06.2026 10:39
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OPŠTE AKVARISTIČKE TEME » Ostale akvarističke teme
 Print Thread
Sacem Filter
paleoglodit
Molim vas ako neko ima neku predstavu, ideju ili sesto culo u vezi ovih filtera da mi kaze. To je najjeftinije sto sam video u odnosu na protok znaci protok od 1850l na sat. Kosta 103 evra SAMO!!! dok su sve druge poznatije marke slicnog protoka iznad 200 ili 300 pa i 400eura
Link:Sacem Filter
Edited by paleoglodit on 22.04.2009 20:24

klincha
Nije li ovo kanister za vrtno jezeroč
Znam da oni imaju mnogo veci protok od kanistera za aq,a daleko su jeftiniji.

paleoglodit
Nije , mada postoje i za vrtna jezera.Ali eto nasao sam odgovor na nekom nemackom forumu.Svi se zale da je los i da mu je vek trajanja 2 godine maximum i da nema delova.
Jedan je kupio 6 komada i 4 su mu se pokvarila a meni je ovaj u prodavnici rekao da je to Italijanska firma a li ja to ne vidim po sajtovima. Nije mi jasno koja je to firma. Ocigledno je povezana sa firmom Waterlife koja ulavnom proizvodi lekove. Lekovi su im kvalitetni pa sam mislio da je i filter.Osim svega vremenom filter postaje sve bucniji dok na kraju ne rikne. Ali nije mi bas jasno gde i ko proizvodi te filtere.
JBG

krcko
Marathon- Sacem kanister , polovan , je koristio nekoliko godina jedan član prijateljskog Nam foruma . Nije imao nikakvih primedbi . Jedino je vidno kod njih da koriste malo stariju tehnologiju . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Kum 1229
A da li je tebi paleoglodit potreban toliki protokč Posto znam da imas akvarijum oko 200l zar nebi to bilo malo puno za tu litrazu. Inace ja koristim atman ef1 400l/h na 170l i sasvim je dovoljno,cak nedaj boze da je pumpa jaca pa sve bi letelo po akvarijumu,a u suprotnom ako kupis pumpu jacu od predvidjene litraze posto je optimalno da je pumpa duplo jaca od litara koliko posedujes i smanjujes protok sa regulatorom onda znaci da je nepotreban toliki. Beer
Edited by Kum 1229 on 22.04.2009 21:33

paleoglodit
Hvala Krcko a jel znas mozda koliko je to godina bilo u pitanjuč Jel mu riknuoč

paleoglodit
Kum 1229 je napisao:
A da li je tebi paleoglodit potreban toliki protokč Posto znam da imas akvarijum oko 200l zar nebi to bilo malo puno za tu litrazu. Inace ja koristim atman ef1 400l/h na 170l i sasvim je dovoljno,cak nedaj boze da je pumpa jaca pa sve bi letelo po akvarijumu,a u suprotnom ako kupis pumpu jacu od predvidjene litraze posto je optimalno da je pumpa duplo jaca od litara koliko posedujes i smanjujes protok sa regulatorom onda znaci da je nepotreban toliki. Beer

Pa znas ima i slabijih ali to je onda izmedju 8-9 puta u sat vremena protok cele zapremine aq. a savetuje se 6 puta . bilo bi malo jace ali mislim da nebi pravilo neki problem ako se spray bar usmeri kako treba. A od viska cirkulacije ne boli glava ako ne lomi bilje.

deep blue
npr.. http://www.cau-aq...ey=0&hit=1

deep blue
Nisam nikad cuo za Sacem ali ja volim da eksperimentisem.Jel pise na njemu made in P.R.Cč

krcko
Nije se pokvario , kolega je povećao zapreminu , pa je samim time dolo i do promene filtracije . Oba kanistera su mu radila jo izvesno vreme zajedno , dok nije zaiveo novi - većeg protoka . Deep , teko da će na ovome biti PRC deklaracije . Evo
http://www.waterl...ipment.htm Pozdrav
Edited by krcko on 23.04.2009 00:13

paleoglodit
Jel to prc nesto kao cvrcGrin Majke mi neznam sta je prc a i ne znam na sta me upucuje taj sajt sto si postavio ti Blue. Tj sta si 'teo time da kazesč Majke mi...
Mada stvarno mi nije jasno da li je to bas Waterlife koju respektujem ili je neka saradnja sa nekim od cvrca i prca.... ka neka kao firma cerka ali jos ne punoletna Grin

Vidim sad u Wikipediji da je prc ustvari Peoples Republic of China.... Adekvatno ime nema staGrin
A cika u radnji mi rece da je firma talijanska a to se nigde ne primecuje na netu pa se mislim da li da uzimam bombone od cike...Sad
Krcko ti mozes slobodno da linkujes taj post ( u vezi tog filtera) koliko ja shvatam pravila ovog sajta. Pogotovo sto nam je prijateljski sajt....Ako gresim neka me admini isprave.
Edited by paleoglodit on 23.04.2009 07:35

krcko
Pan , nemam ta da linkujem , pogledaj sve Mrvicine teme o Rainbow fish
na akvaristikaorg.rs i fotografije do postavke novog akvarijuma , gde navodi da je preao na 3338 , i uveriće se kako je Marathon radio . Inače sam bio vie puta kod Mrvexa i video isti u radu . Pozdrav

paleoglodit
Ok Megale ! (da ne bude zabune megale znaci na grckom veliki a na engleskom The Great. naravno u petom padezu= vokativu) Cool

deep blue
P.R.C=people republic of CHINA ili ti na kutiji "made in P.R.C"

Link=pogledati kolike protoke na svoje akvarijume stavlja jedan od boljih(barem po mom misljenju) scapera u svetu.

paleoglodit
Nikako da nadjem koliki je protok tog filteraFrownThrough wall
Sve nesto na kineskom a na Terinom sajtu ga i nema. Taj sto kaze Tetra ex200power x2. Samo neke forume nalazim gde niko ne kaze eksplicitno nista o protoku. FrownFrownFrown
Pa ako znas Blue reci mi da se ne mucijm. Kapiram da je aq 160 lit....a protok tog filterač

deep blue
To je tetrin ex 1200 ili ti 2x1200l/h na 160lWink,pogledaj sta koriste i ostali scaperi na cau-aqua videces da je slicno a ako se dobro zagledas u slike videces da koriste i steam pumpe (koralia ili slicne).Dobar protok je jako bitan u biljnom akvarijumu(ubaciti CO2 u svaki cosak).Ja sam pre neki dan stavio Koraliju1 u 240l+filter oko 800l/h sto znaci da se ceo aq. okrene oko 10x/h i sve perla kao ludo.Treba malo prakse da se namesti strujanje ali nije sveto pismo samo treba malo gledati.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,953 jedinstvenih poseta