14.06.2026 07:07
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OSTALO - RAZNO » Opušteno
 Print Thread
Veliki transport
isnogood
Uskoro mi valja seliti 160, 33 i 25 litara.
Ako imate kakav savet pre nego sto se upustim u pripreme za veliki transport prozborite.
isnogood attached the following image:
vt.jpg

biobiofizicar
Uslikaj lepo postavke pre rasturanja Sad
Nemoj kao Kojot da izbacis sve na terasu, pa da se zapijes.....Wink

paleoglodit
Evo ja sam skoro selio 240 lit i ostale manje aq.

Taj velkiki sam resetovao jer nije mogao da stane u lift. Male sam ispraynio 70-80% vode i stavljao u kola bez da ih rasturam. Znaci snizi vodu na najmanji nivo koji je podnosljiv za ribe a biljke koje vire iz vode pokrij nakvasenim novinama. Ako moze veliki aq da ti stane u lift i njega mozes tako bez rasturanja ali ti treba jos jedno lice za "nonju"Grin

Gledaj da ne muckas mnogo i pazi na rupe na putu. Vozi max do 40 km/h. E sad ne znam da li mozes da izbegnes velike uzbrdice. Ja ih nisam imao na putu. Imaj nekog asistenta u kolima koji ce da pridrzava ak i nadgleda muckanje...Cool

Znaci aq od 100 , 35 i 20 litara NISAM rasturao a ne bi bi 240 da nije bio lift mali
Edited by paleoglodit on 05.11.2010 23:54

zander
Celu faunu smestis u neku posudu, vodu izvadis do same podloge - do najnieg nivoa, prebacis akvarijum u kamion ili gde vec, na sigurno, pazis na staklo prilikom transporta... Dno bi trebalo da izdrzi teret, ja sam tako prenosio akvarijum slicnih dimenzija sa podlogom... i to bas debelom i teskom podlogom sa dnom 8mm...
I onda, kada akvarijum dospe na sigurno postolje sve su to vec uobicajeni akva radovi, a dobro bi bilo tada da imas bar 50% odstojale nehlorisane vode.
Bilo bi dobro da sve to uradis u jednom danu.
Mozda sam neki detalj zaboravio...

nasdvoje
Prodas aq nama (staklo), po neverovatno niskoj ceni, preselis se, dodas dosta novca i napravis sebi nov aq. posto vec imas i opremu i floru + faunu koju cemo ti pricuvati po extra povoljnoj ceni (hrana gratis). Wink Salu na stranu ako si u onim velikim zgradama na mirijevu neka ti je bog u pomoci, dok sam studirao stanovao sam u jednoj na kojoj je lift po defaultu bio uvek neispravan, a kada je radio vozio je gde je hteo...

www.arandjelovcani.com
Miti
Brat krenes na Divcibare sa Misom doneses visak meni, ostalo u dnevnu sobu!
A gde ja od sada nocim.
Pozdra za Ivanu i Misu!

drlessa
Prvo, izvadi sve ribe i sve biljke, redosledom koji ti odgovara. Pa onda svu vodu, nemoj sa vodom da nosi, biće jako teo veruj mi.

Ja mislim da sam ti dao dva najbolja saveta i da je ipak, verovali ili ne to jako,jako bitno, znate, sa vodom nositi akvarijum moze biti jako teko... Wink

A to se tiče podloge...ma izbaci i baci je i kreni vise da pravis pustinjske akvarijume sa jednom do dve biljke i par riba...unaci neki plastični kaktus...to ce da trajeeeee.....

Sahara style je dosta popularan ovih dana pitaj čika Amana!!!! Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
Edited by drlessa on 06.11.2010 08:53

www.xtremeaquaristika.blogspot.com
paleoglodit
Ja sam samo hteo da kazem da se ladno moze nositi i sa vodom ali treba da si u mogucnosti da drzis aq. koliko toliko vodoravno. Znam da na Mirijevu ima velikih nizbrdica i uzbrdica ali i to se da resiti ako nakrivis malo aq. Ako se selis kamionom ne bih ti ovo nikako savetovao jer se kamion mnogo ljulja i cima. Kolima moze.

Ako ces da ih rasturas onda tu i nema nekih posebnih saveta. Rasturis pa nosis sve posebno i kako ti je zgodno. Ja moje ak nisam zeleo da rasturam jer bi i to napravilo ogroman posao u momentu kad je postojala gomila stvari i namestaja da se prenosi, montira ili prilagodi novom stanu. Tako da je bio opsti haos i samo bi mi setovanje akvarijuma falilo kao slag na tortu. Bolje da izdvojis poseban dan za selidbu aq.

silwert
u novi stan stavis novi aq i premestis sve iz aq u taj novi

seljenje aq je tesko i meni iako ga selim iz sobe u sobu a ne iz stana u stan najjednostavnije je sve napolje i ponovo sve unutra nema tu neke filozofije

isnogood
A gde ja od sada nocim.

Za tebe i dalje rezervisana Misina soba Wink

Bolje da izdvojis poseban dan za selidbu aq.

+
najjednostavnije je sve napolje i ponovo sve unutra nema tu neke filozofije

=
tako ce i da bude.

Miti
isnogood je napisao:
A gde ja od sada nocim.

Za tebe i dalje rezervisana Misina soba Wink
Hvala Grin
Kada budes planirao da se selis, pozoves lepo ekipu u pomoc i ocas posla zavrsimo posao!

isnogood
Zelim da deo vode iz akvarijuma, barem 60tak litara vratim nazad u isti kada ga dislociram.
Ako ko od beogradjana ima na zajam kanistere ili nesto slicno na par dana neka se javi.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,491 jedinstvenih poseta