14.06.2026 08:26
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OSTALO - RAZNO » Opušteno
 Print Thread
A sada ... SKANDAL!!!
drlessa
Sada Vam sledi jedno neuobičajeno predstavljanje, neuobičajeno za ovaj forum....predstavljanje akvarijuma u kom ne da nema biljaka....nego NEMA BILJAKA! Shock Shock Shock Shock Shock Shock Shock

Čak ta vie, ima jedna "grana"....mrtva...c,c,c,c....skandalozno, na MBA akvarijum bez trunke biljaka...i to kakav akvarijum...kako bi se tu moglo napraviti "biljno čudo"...moda jednog dana, uz pomoć mojih dragih komija i ostalih članova ovog foruma napravimo jedan mega lep akvarijum sa lepim biljkama...ako me nagovore, sto je moguće...

U pitanju su moji "divljaci" iz jezera Tanganyika... Triglachromis otostigma.

* * *

Moram da se pohvalim da sam prva osoba koja ih ima na Balkanu, sasvim pouzdano znam da ih do sada niko u okruenju nije imao...
Veoma lepe ribe, slabo zastupljene u hobiju jer nemaju neke atraktivne boje ali njihov izgled i ponaanje su me extra privukli i odprilike od kada sam počeo da se bavim akvaristikom eleo sam da ih nabavim. Posrećilo mi se , po tom pitanju u Aprilu ove godine kada sam ih dobio. Ribe su "diwlje" iliti WC (Wild Caught).

Pazario sam dva para koja sam drao u jednom "privremenom" akvarijumu veličine 130x60 (povrina dna). Malo su due "zaglavile" u tom akvarijumu od onog to sam planirao,ali, od pre par dana su udobno smestene u akvarijumu 220x60 (povrina dna). Akvarijum je podeen adekvatno njihovim potrebama. Malo osvetljenja, dosta peska, par stena i vodovodne cevi u koje se zavlače i slue im kao kuće...

Ove ribe su "muljai", ive na muljevitom dnu, gde kopaju sebi rupe/tunele u kojima se skrivaju (zato imaju kod mene cevi), biparental ustonoe (oplođenu ikru prvo nosi enka u ustima da bi kasnije istu prebacila kod mujaka koji ih nosi dok malci nisu spremni da izađu u spoljanji svet. Oba roditelja brino paze na malce kojih bude cirka 50tak komada. zabeleeni su slučajevi da izbace i do 80 komada...

Jako malo se zapravo zna o ovim ribama, niti jedan ihtiolog do sada nije ozbiljnije "obradio" ovu vrstu to je u najmanju ruku teta...

Neki će reći da nisu neto atraktivne jer nemaju neke boje i sl, ali ruku na srce, mali broj riba jezera Tanganyika ima atraktivne boje.

Uskoro ću postaviti neke slike a sada ću Vam postaviti dva snimka, jedan dok su bili u starom akvarijumu i najnoviji iz novog akvarijuma.

Nema biljaka...sramota...al oprostićete mi...a morao sam da se pohvalim mojim lepotanima...

http://www.youtub...tS4OD-5vcs

http://www.youtub...4WBj3dUCw4

www.xtremeaquaristika.blogspot.com
nasdvoje
Super su ti ribicojke, nama se svidjaju... nije strasno sto nema biljaka za sada verovatno ce ih biti kad nadjes nesto sto oni nece jesti a prijace im u prisustvu... Moze li neka keramika umesto plasticnih cevi one nam malo kvare utisak (posmatraj to ovako pejzaz tipa sletanje coveka na mesec, kad ono tamo delovi auspuha fap-a 16tice) sve ostalo je super... cini nam se da se na prvom snimku vide maleziski puzevi na staklu izaččč

www.arandjelovcani.com
paleoglodit
Pa nisi morao bas da napises WC.Grin

Super su ribe a za biljke sramota... Jel ima bar neka algaCool
Edited by paleoglodit on 29.10.2010 11:56

Miti
Tigre saljem ti ja 40ak vrsta biljaka da Holandjanin prav i"Holandiju" a suncice daj Zanderu za kedera Wink

drlessa
@nasdvoje: pa da budem iskren lepo bi legla neka keramika ali nisam nigde naao neke nazovi cevi raznog "fi"-ja koje bi mogao da stavim umesto ovih cevi. Ni meni se ne sviđa al ta da radim, za sada je tako kako je... vidim da njima prija, to je ono to im treba, zakopao sam ih ,namestio tako da se samo otvori vide al daba, ovi ribidoni non stop nesto kopaju, premestaju...

@paleoglodit: brate pa znas da u WC-u provodim nebrojane sate s merakom...moram gde god mogu da mu odam počast Cool Cool Cool Cool Cool

Nema algi..ne,ne...bilo neto malo ali sam im je....ke... eee...E!

@Miti: a bre bata Mitke...pa moe...samo da ribe jednom "omrste bekove" pa ćemo da kombinujemo nesto...

Ma stavio bih ja rado neke biljke u ovaj akvarijum ALI, litraa akvarijuma je 600L, imam samo pesak,u kom neke kripte mogu da se snađu, barem ja tako kontam.

Verovali ili ne u proslom akvarijumu (na prvom video snimku se vidi) imao sam extra fin kvarc, malte ne kao prasina, malte ne utaban posle nekog vremena a kripta je pustila korenje i lep ose ponaala.

Ovaj pesak je "mnogo" krupnije granulacije, ovde bi neke lepe kripte ba lepo legle, al problem je sto ribe non stop nesto kopaju, ne zanima ih bilje, naao bih neko mesto za nekoliko vrsta kripti, no tu se javlja drugi problem, malo svetlosti ima! Naime imam samo dve philips aquarelle neonke od po 120cm, na tu litrau, malo kume, malo...Wink

silwert
leo sredjen aq po mom ukusu malo riba i puno vode, samo ja mislim da im je to puno vode nece je popiti za 1000 godina

drlessa
he,he,he...

Passenger
Bas su lepe ribe, svidja mi se njihovo kretanje, sepurenje i ponasanje. Boje nisu vazne, ali to sto ne mogu da opstanu sa biljkama im ne bih oprostio. Vi ciklidasi imate ste zaspeljeni ribicama, pa nedostatak svega ostalog ne primecujete Cool

silwert
ko rece da ciklidi ne mogu sa biljkama grdno se prevario ili nije bio kod mene Cool

nasdvoje
daj neku sliku...

www.arandjelovcani.com
drlessa
evo ba sam odradio par slika...

stizu slike...

i235.photobucket.com/albums/ee91/drlessa/DSC_0176.jpg

i235.photobucket.com/albums/ee91/drlessa/DSC_0177-1.jpg

i235.photobucket.com/albums/ee91/drlessa/DSC_0163.jpg

i235.photobucket.com/albums/ee91/drlessa/DSC_0158.jpg

i235.photobucket.com/albums/ee91/drlessa/DSC_0145.jpg

i235.photobucket.com/albums/ee91/drlessa/DSC_0138-1.jpg

paleoglodit
Wow ApplauseApplauseApplauseShock

drlessa
Jedna "mana" kod ovih riba. Jako malo njih ih je izmrestilo u zatočenitvu, između 10 i 15 ljudi. Frown Frown Frown
U kontaktu sam sa nekoliko ljudi iz USA, NL, S i TR i nikom ne ide mrest.

Kau da je u Evropi samo jedan veđanin uspeo da ih izmresti...

Mislim da je njegova" receptura" bila kontinuirana zamena vode, automatska hranilica i nikakav kontakt sa ribama nekih dva meseca to je u mom slučaju nemoguća misija... Through wall Through wall Through wall Through wall Through wall

isnogood
Nadji neku mladu i lepu da te zameni, mozda uspeč

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,726 jedinstvenih poseta